Sushikursus for begyndere - japanske teknikker i dit køkken

Sushikursus for begyndere - japanske teknikker i dit køkken

Listen er senest opdateret d. 27 februar 2023.

Sushi er lækkert. Det er der rigtig mange af os som synes. Derfor er det naturligt, at vi gerne vil prøve kræfter med det derhjemme, men det kan være lidt svært at få teknikken helt på plads. Ja, videoer på YouTube eller andre steder kan være super fine og brugbare. Dog melder spørgsmålene sig hurtigt, imens man ser videoen, og hvad gør man så? Her kommer et sushikursus ind i billedet.

På et sushikursus er både hyggen og ikke mindst vidensdeling i højsædet. Derudover giver det bare en ekstra dimension, at der er en instruktør og kok til at hjælpe en med lige at få teknikken helt i skabet. Yderligere er man bare lidt mere motiveret, når man enten har fået kurset som gave eller betalt for det.

Kurset er for begyndere, hvilket med andre ord sikrer, at man får fundamentet helt på plads. Når man er færdig på kurset er man en masse viden rigere, og man er for alvor klar til at lave noget magisk mad derhjemme.

Herunder har vi fundet det allerbedste sushikursus, du kan komme på, hvor du virkeligt får en på opleveren.

Læs også: 

Flødebollekursus
Ølsmagning
Bridgewalking

Eller se alle +50 oplevelser for hele familien.

Lær de japanske teknikker med et sushikursus

1. Sushikursus for begyndere i Aarhus

Set til 395 kr.

Kursus

Et sushikursus er den perfekte gave til manden der har alt eller hende der aldrig mangler noget. Det er en sjov og lærerig oplevelse du kan dele med dem.

Der er god chance for at få sig et godt grin og lære en masse nyt, når man bevæger sig ud i sushikunsten sammen med en, man holder af. Derudover får man virkeligt katalyseret sine køkkenkundskaber, hvilket får ens japanske mad op på nye højder.

Nedenfor kan se en sjov video med “sushi-art”, hvor man laver kunst ud af sushien: 

Del oplevelsen med en du holder af

At lave sushi kan være både sjovt og udfordrende, derfor er det en perfekt gave til en du holder af. Måske du og din partner skal afsted til sushikursus på jeres næste date-night? Oplevelsen ville ligeledes være fantastisk at dele med en ven eller veninde.

Sushikurset giver jer mulighed for at være kreative og nyde hinandens selskab, samtidig er det en anderledes måde at gå ud og spise.  Desuden vil I lære en masse om forskellige typer sushi, hvordan man pakker, ruller og pynter de forskellige, så I bliver ikke bare en oplevelse rigere, I bliver også lidt klogere!

Sushikursus for 2 personer

Alt er bare bedre, når man laver det sammen med nogen. Dette gør sig især gældende på madkurser. Pointen er nemlig, at man naturligvis får en masse viden med hjem til køkkenet, som kan omsættes til endnu mere lækkert hverdagsmad. Men når man er to afsted på et madkursus, bliver oplevelsen bare dét bedre. 

Ligesom når man tager i biograf, får man en at dele oplevelsen med. Man kan måske ikke snakke så meget under selve oplevelsen, da der skal fokuseres 100% på at få lavet den perfekte sushirulle, men man kan grine og snakke om det bagefter. Derudover er et sushikursus naturligvis ikke som en biograf, hvorfor man kan stille en masse spørgsmål til både instruktøren og sin partner. 

Man kommer til at få en yderst hyggelig dag, hvor man får lavet noget utrolig lækkert mad, som kommer til at give en værdi i køkkenet i mange år fremover. Oplevelser holder desuden ved i længere tid en endnu et materielt produkt eller gave, hvilket også gør et sushikursus endnu mere specielt. 

Sushi er derudover ret specielt, fordi det kan tilpasses til ens kontekst relativt nemt. Er man for eksempel veganer, kan man sagtens selv lave plantebaseret sushi. Omvendt hvis man har andre præferencer, kan man blot tilpasse det til disse præferencer.

Sådan foregår sushikurset

Sushikurset varer i 3 timer, hvor I bliver undervist af en uddannet sushikok, i hvordan man laver nigiri, futumaki, hosomaki & uramaki, som du kender fra dit lokale sushisted. Du får lov til at lave din helt egen sushi og afslutningsvis er der fællesspisning, hvor du kan smage dine egne kreationer.

Med andre ord er det virkeligt lagt i kakkelovnen til et superhyggeligt kursus med god mad, viden og en masse grin og fuld koncentration. Fællesspisningen er måske afslutningen på kurset, men når du går hjem derfra, garanterer vi, du kommer hjem med meget mere i posen, end du kom med. 

Hvor kan jeg komme på et sushikursus henne?

Dette sushikursus finder sted på Restaurant Soya i det centrale Aarhus. Her er der fokus på kvalitet og friske råvare, hvilket selvfølgelig også afspejler det kursus. Aarhus ligger derudover ret centralt i landet, hvorfor det er relativt nemt at komme hertil fra andre byer. Færgen går også til byen direkte fra Sjælland, hvorfor jyder, fynboer såvel som sjællændere alle kan deltage i dette fantastiske kursus.

Restaurant Soya i Aarhus

Gode råvarer og høj kvalitet kendetegner Restaurant Soya. Restauranten serverer både traditionel kinesisk og japansk mad. Den er særlig kendt for sin sushi, især fordi det var den første sushi- og running sushi restaurant i Aarhus. Dermed er det ikke blot et hvilket som helst sted, dette kursus bliver afholdt. 

Restaurantens historie er selvfølgelig én ting, men deres mange års erfaringer er noget helt andet, som i allerhøjeste grad kommer til at spille ind på dette sushikursus. Derfor kan vi også sige med ro i stemmen, at du får mere end bare smag og viden. Hele atmosfæren og de omkringliggende elementer kommer også til at spille en stor rolle.

Hvad er der inkluderet i kurset?

Når du køber et sushikursus indeholder det:

  • 3 timers sushikursus
  • Undervisning af sushikok
  • Lav din egen sushi
  • Fællesspisning til sidst
  • Lær at lave nigiri, futumaki, hosomaki & uramaki
  • Mulighed for at tilkøbe fri sodavand, fadøl og husets vin under hele kurset (+150 kroner)

Fun facts:

  • Sushi blev opfundet som et billigt, hurtigt måltid – altså som fast food.
  • Man spiste ikke risene i den første sushi, der blev lavet.

Sushikursus som gaveidé

Et sushikursus vil glæde de fleste! Det er en sjov oplevelse, man kan dele med hinanden. Yderligere lærer man også noget nyt, som man kan tage med hjem i sit eget køkken og have glæde af i mange, mange gange i fremtiden. Det er i virkeligheden en gave, der bliver ved med at give!

Derudover er hjemmelavet mad bare noget helt specielt. Både fordi man selv har lagt et stort stykke arbejde i det, men naturligvis også fordi maden på den måde bliver serveret helt frisk. Yderligere har man været med fra start til slut. Helt fra da råvarene blev købt til de blev spist som færdiglavet sushi. 

Uanset hvad er vi hvert fald sikre på, at I kommer til at tage jeres japanske køkken derhjemme op på nogle helt nye højder. 

Er du på den umulige gavejagt til ham, kan du med fordel dykke ned i vores indlæg: Gaven til ham der ikke ønsker noget (der er 40+ muligheder).

Hvor længe varer sushikurset?

Sushikurset varer 3 timer, hvor du får lov at spise alt den sushi du vil. Tiden flyver afsted, da du har det rigtig sjovt mens du laver dit sushi.

Skal man have noget med til kurset?

Du skal absolut intet have med til kurset, det hele er inkluderet i prisen, hvor du både får udstyr og råvarer.

Hvilken slags sushi kan man lave?

På kurset bliver der gennemgået nogle af teknikker som bruges til blandt andet at lave nigiri, futumaki, hosomaki & uramaki.

Kan man give et sushikursus som gave?

Når du bestiller et sushikursus, så får du det som et gavebevis, så du kan absolut give det som en gave til en du holder af - det er en skøn oplevelse at få sammen.

Kommentarer

Skriv din kommentar