mor-og-søn-bager-flødeboller

Flødebollekursus - Lav de lækreste flødeboller

Listen er senest opdateret d. 20 november 2022.

Flødeboller er utroligt lækre. Man kan næsten ikke få for mange, men måske er de almindelige supermarked- og samlebåndsflødeboller ved at være lidt kedelige. Både du og børnene prøver derfor kræfter med at lave jeres egne flødeboller, men hvordan kommer man lige i gang med det? Man kan sagtens se YouTube videoer, men hvad gør man, hvis man har et spørgsmål til instruktøren? Videoen er jo allerede optaget, og så snakker de desuden engelsk.

Heldigvis findes der nogle yderst velsmagende og lækre flødebollekurser, hvor både du og børnene for alvor kan få opgraderet jeres kundskaber indenfor flødebollekunstarten. Her får man lært alle teknikkerne, hvilket inkluderer alt fra:

  • Instruktion i at lave flødebolleskum, som smager lige præcis, som du vil have det
  • Lærer kunsten at temperere chokolade helt perfekt
  • Tips og tricks til hvordan man pynter de færdige flødeboller, så de bliver ekstra flotte
  • Tid til spørgsmål med den uddannede instruktør

Derudover er hyggen for alvor sat i fokus. Naturligvis er det et kursus, men det er i endnu højere grad en oplevelse, som både mor, far og børn får rigtig meget ud af.

Derfor har vi lavet en fin lille liste med nogle udvalgte flødebollekursus, så du har et godt udvalg at vælge imellem.

Læs også: 

Gave til mor
+50 oplevelsesgaver til hele familien

Find dit foretrukne flødebollekursus herunder

1. Flødebollekursus hos Social Foodies

Set til 349,00

📍 Aarhus, Frederiksberg, Hellerup, Lyngby, Indre By

Flødeboller er lækre, flotte og ikke mindst velsmagende. Især nu du laver dem selv. Dog kan det være lidt svært lige at få det helt rigtige slutresultat. Heldigvis kan du komme på flødebollekursus med dig og familien. Her er hyggen i højsædet, og kreationer bliver så fine.

Det bedste af det hele? I får flødeboller med hjem og der er selvfølgelig smagsprøver undervejs.

2. Flødebollekursus hos Odense Chokoladehus

Set til 299,00

📍 Odense

Odense Chokoladehus er ikke et hvilket som helst sted. Her får man ikke samlebåndskager, men i stedet håndlavede og utroligt velsmagende kager, hvilket altid har været ægteparret bag virksomhedens filosofi. Godt håndværk og velsmag.

Lige præcis den filosofi får du lov til at prøve kræfter med på dette yderst velsmagende flødebollekursus. Du får både smagsprøver, og du kan naturligvis tage det lækre slutresultat med hjem.

3. Flødebollekursus hos Det Søde Liv

Set til 299,00

📍 Vester Skerninge

Livet er sødt, ja, især når man bager sine egne lækre flødeboller. Lige præcis dét kan du gøre hos Det Søde Liv, som har lavet et rigtig fint kursus i at lave flødeboller. Kurset som varer to en halv time er både for børn og voksne.

Hyggen er i højsædet, og man får selvfølgelig lov til at tage de 8-10 flødeboller og opskrifterne dertil med hjem. Med andre ord er det oplagt som en vaskeægte familietur, hvor både smag og eventyrlyst bliver stimuleret.

4. Flødebollekursus Deluxe hos Det Søde Liv

Set til 400,00

📍 Vester Skerninge

Få endnu mere tid til at lære lækre teknikker og flotte flødeboller. På dette flødebollekursus får du nemlig 3 timer med i fornøjelsen, hvorfor der er ekstra god tid til spørgsmål og lækre kreationer. Børnene kan altså på den måde få god tid til alle de spørgsmål og idéer, de nu måtte have.

Udover en masse viden om hvordan man laver den perfekte flødebolle, får du selvfølgelig stadigvæk 8-10 flødeboller med hjem.

Et flødebollekursus giver flødeboller en helt ny dimension

Derfor lavede vi denne liste over gode kurser. På den måde har vi nemlig lavet det hårde arbejde for dig, hvorfor du hurtigere kan fokusere på at finde det helt rette kursus til dig og din familie.

I nyder sikkert allerede at spise flødeboller, og måske I selv er gået i gang med at lave jeres egne kreationer derhjemme. Hurtigt kan almindelige flødeboller desværre blive hverdag, hvilket tager det specielle fra dem. Pointen er nemlig, at man kan lave nogle utroligt smukke og ikke mindst velsmagende flødeboller selv.

På et kursus lærer man desuden alle de hemmelige tricks.

Lær alle de hemmelige tricks både til dig selv og børnene

Både du og børnene får hygge og viden med sig, og I kommer til at lære alle de smarte og hemmelige tricks.

  • Hvordan tempererer man lige chokoladen helt perfekt?
  • Skummet smager ikke som jeg vil have det, hvad gør jeg?
  • Og meget, meget mere.

Se andre sjove og gode gaveideer

Et flødebollekursus er udover at være super hyggeligt og en god oplevelse for hele familien, også yderst lærerigt. Både du og børnene får en stor portion viden med hjem, som kommer til at gøre de hjemmelavede kreationer endnu bedre i hjemmets køkken.

Én ting er hyggen i at lave flødeboller og hjemmebag. Noget helt andet er, hvis man kan laver nogle smukke og lækre kreationer. Man bliver bare selv mere stolt af sit resultat, og det samme gælder sådan set for børnene. Derfor er et kursus meget mere end blot en oplevelse.

Selvfølgelig er det lækkert at få nogle rigtig flotte flødeboller med hjem fra selve kurset, men den viden man får med sig kommer til at kunne bruges mange år frem.

Supermarkedernes flødeboller bliver ret så hurtigt fortid efterfølgende

Jo, flødebollerne fra supermarkederne smager sådan set rigtig fint. Du har også nogle mere specielle flødeboller, som er endnu mere lækre. Dog har samlebåndsprodukter en hvis grænse. Derudover er charmen forsvundet i forhold til, hvis man selv har lavet dem. Smag handler nemlig meget mere end blot ingredienser.

Ens hårde arbejde og håndværk kan virkeligt mærkes og ikke mindst smages i maden. Derudover er præsentation af mad noget af det allervigtigste, da det rent faktisk påvirker, hvordan og hvor godt mad generelt set smager. Det samme gælder naturligvis for flødeboller, selvom det jo mere er en dessert og slik.

Kan du med andre ord lave nogle flødeboller, som alle er unikke og yderst flot dekoreret, jamen så smager de automatisk også bedre. Lige præcis dét lærer du på et flødebollekursus. Her får du nemlig viden om, hvordan man håndterer temperaturen af chokoladen, og ikke mindst hvordan man pynter dem på den helt rigtige måde.

Når man har fundamentet på plads, kan man nemlig for alvor udfolde sin kreative side, hvilket resulterer i nogle endnu mere lækre hjemmebagte flødeboller.

Oplevelser behøver ikke være voldsomt dyre og vidtgående

Du kan købe et væld af dyre oplevelser, såsom helikopterture, skiture eller hvad det nu kan være, men det er jo ikke beløbet, det hele handler om. Hele humlen er jo at have en hyggelig og givende oplevelse med sig selv og ens familie. Netop dét kan et flødebollekursus give.

Prisen på kurserne er heller ikke særligt høje i forhold til mange andre oplevelser. Derudover får man ikke bare en hyggelig dag sammen med familien, man får også noget man kan tage med hjem i køkkenet og bruge mange år fremover. Med andre ord får man et nyt minde, som også kan bruges efterfølgende.

YouTube kan gøre meget, men en instruktør har erfaring med flødeboller og tid til dine spørgsmål

Selvfølgelig kan man lave sit eget hjemmelavede kursus derhjemme, hvor man for eksempel kigger på YouTube videoer eller lignende. Desværre rækker det ikke hele vejen, da man jo ikke bare kan stoppe videoen og stille instruktøren spørgsmål. Yderligere mister det måske også lidt, fordi det ikke får samme følelse af at være et eventyr, hvor man tager ud til et sted.

Dermed viser et flødebollekursus virkeligt sig fra sin gode sider. Her får man nemlig både eventyret og turen på samme tid med læring og viden. Derfor kommer man altså ikke udenom, at en erfaren instruktør og konditor bare kan noget helt andet end en video.

Hvorfor er flødeboller så lækre?

Mange har sikkert stillet sig selv det spørgsmål, da de er utroligt velsmagende og afhængighedsskabende. Opfindelsen kommer faktisk ikke fra Danmark af, men man må sige, at danskerne for alvor har taget den lille lækre bolle til sig. Derigennem findes svaret nok også på, hvorfor de er så lækre. Da Danmark tog flødebollen til sig startede kreativiteten for alvor, hvilket har ført til de smukke og lækre flødeboller, som vi kender i dag. Danskere har nemlig altid været kendt for deres gode kundskaber, når det kommer til bageri.

Den udvikling fortsætter også i dag, hvorfor flødeboller sådan set bare bliver mere og mere populære for hver dag der går. Så hellere komme med på moden og udvikl sine egne idéer og lav nogle nytænkende kreationer. Hvem ved, måske du eller dit barn har idéen, som revolutionerer flødebollerne endnu engang? Et kursus kan i hvert fald være katalysatoren, som får started genialiteten.

Derfor er hjemmelavede flødeboller bare lidt bedre

Smag handler om så meget mere end blot ingredienser og kombinationer. Følelser, præsentation og godt håndværk spiller i lige så høj grad, hvis ikke i højere grad, ind på, hvordan mad smager. Dette gælder naturligvis også for flødeboller. Når man laver dem derhjemme, kan man virkeligt bruge tid på de små detaljer, hvilket kan skabe nogle yderst smukke bagværk.

Derudover er der bare noget specielt ved at have lave noget selv i stedet for at vælge den nemme og hurtige løsning, hvilket flødeboller fra supermarkedet er. Hjemmebag smager bare ofte bedre. Både fordi man jo selv har lavet det, men nok også fordi det på den måde er 100% frisklavet.

Uanset hvad handler det hele vel om at prøve noget af, hvilket du i den grad kan komme til på et kursus i flødeboller.

Hvordan får man den perfekte flødebolle?

Det er der mange veje til, og der findes et utal af gode tips og tricks. Vi kan liste en masse ned her, men når det kommer til stykket, så er det eksperterne, som arbejder dagligt med bageri, der har alle de gode råd.

Netop disse gode råd får man på et kursus, hvorfor dét i sig selv allerede er alle pengene værd. Her lærer man nemlig teknikkerne fra en øvet professionel, og man får endda også mulighed for at stille spørgsmål. Man kan med andre ord stoppe instruktionsvideoen, få nogle gode tips, og så gå videre med sin egen kreation.

Uanset hvad, håber vi i hvert fald, vores liste med lækre flødebollekurser har kunne inspirere dig. Et sekund i tvivl er vi i hvert fald ikke, at I får en masse ud af at tage på et kursus. Både i forhold til velsmag men så sandelig også med hensyn til viden.

Tre, to, én. Bag!

Herunder kan du forberede dig på en herlig dag, ved lige at tage et par af de bedste flødebolletips fra Kagetid:

Hvor længe varer et flødebollekursus?

Et flødebollekursus varer ofte mellem 1-2 timer afhængigt af hvor i landet du deltager på et kursus.

Skal man selv have bagegrej med?

Du behøver aldrig selv at medbringe dit eget bageudstyr, da kursusstedet faciliterer dette. Du skal blot have dit gode humør med, så er du garanteret en fantastisk oplevelse.

Får man flødebollerne med hjem?

De flødeboller som du får lavet på flødebollekurset får du selvfølgelig med hjem. Du plejer ofte at få lavet omkring 10 stk., men dette komme an på hvor du deltager på kurset.

Skal man være god til at bage for at deltage?

Et flødebollekursus er for alle, både øvede og nybegyndere. Så hvis du ikke før har bagt flødeboller, så frygt ej, for det er langt fra alle der har prøvet dette. Du kan roligt deltage uanset niveau.

Kommentarer

Skriv din kommentar