Gave til 1 årig - Find de gode gaveidéer

Gave til 1 årig - Find de gode gaveidéer

Listen er senest opdateret d. 2 december 2021.

En god gave til 1 årig? Det kan være noget af en udfordring, uanset om det så er til en nyfødt dreng eller pige. Det kan nemlig være rigtig svært, da der er så mange forskellige muligheder derude. Måske har man selv en god gaveidé til 1 årig, men kommer barnet i virkeligheden til at bruge den? Vi kender selv frustrationerne, når man er på udgik efter en gaveidé til 1 årig. Derfor har vi her prøvet at samle en liste med nogle af de idéer, som vi har fundet ud af passer rigtig fint til en 1 årig.

Hvad med 1 fødselsdagsgave ideér? Det lille væsen har jo brug for at blive stimuleret på mange forskellige måde, hvorfor det nødvendigvis ikke altid er nok med en sød lille bamse. Ofte handler det om at stimulere barnet på mange parametre. Derfor er det ikke bare sådan at finde en gave til 1 årig. Lige præcis derfor har vi herunder prøvet at finde nogle gaver til etårige som forhåbentlig falder i god jord. Vi har i hvert fald fokus på nogle af de vigtigste aspekter i forhold til at påvirke sanserne.

Sådan finder du en god gave til 1 årig

Vi anbefaler altid, du sætter dig ned og undersøger dine muligheder grundigt. Dog kan netop dét lede til alt for mange muligheder. Noget vi ofte høre fra enten nybagte forældre eller den nære familie. Heraf kommer vores inspiration også fra, da det har ført til vores liste med mere end 40 forskellige gaveidéer til 1 årige. Vi håber, du finder den helt rette gave. Listen er i hvert fald propfyldt med mange anderledes idéer, hvor ét af produkterne sikkert også passer til din situation.

Gå på opdagelse i vores 41 gaver til 1-årige

1. Måleorm med indbygget musik

Legetøj

set til: 189 kr.

Måleormen, Lamaze, er en sand ven. Ormen er åben for sjov og ballade, og aldrig ræd for at spille en sød lille melodi til alle der lytter. Du skal blot trykke ormen på næsen, så får dit barn sin helt egen sangfugl. Lille og farverige Lamaze er lavet af behagelige materialestoffer, tiltænkt til babyer, så din baby får en glædesfyldt oplevelse.
Måleormen måler 65 cm og anbefales fra 0 år.

2. Zoo bil - Styrket viden om dyr

Legetøjsbil

set til: 199 kr.

Lad dit barn stige ind i Zoo bilen og gå på eventyrsrejse i zoologisk have. Sammen med Zoo bilen og alle de søde dyrevenner fra zoologiskhave, får dit barn et kærligt forhold til dyreverdenen. Slip babyen løs og overlad dyrene til at passe på din baby – det kan kun hyggeligt.
Denne skønne zoo bil er lavet af træ, med pull back og gummihjul.

3. Bondegårds pulsespil - Styrker kreativiteten

Pulsespil

set til: 99 kr.

Leder du efter en sjov og udfordrende gave til barn, så se med her. Dette Bondegårs puslespil udfordrer dit barn til at være opfindsom og kræver omtanke at løse. Det er et skønt puslespil som består af kendte dyr fra bondegården, og indeholder 35 brikker. Selve puslepillet måler 42×30 cm.

4. Modellervoks - Lad barnet lege med det

Modellervoks

set til: 169 kr.

Spænd selerne allesammen, med modellervoks tager dit barn på rejse i bilverdenen. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvilken bil bliver bygget. Byg den oven på to chassiser med friktionsmekaniske, og drøn af sted. Modellervoks sættet indeholder rødt, hvidt og blåt ler.

 

5. Kaninen der gerne ville sove - Sovebog

Bog

set til: 90 kr.

Godnathistorien, som får dit barn til at dagdrømme! Bogen, kaninen der så gerne vil sove, hjælper dit barn med at falde hurtigere i søvn og sove natten igennem. Ved hjælp af beroligende teknikker og et skriftsprog, får denne bog dit barn til at slappe af og falde i søvn. Både børn og forældre kan have gang af denne godt godnat læsningsbog.

 

6. Motorcykel - Det mest populære legetøj

Motorcykel

set til: 200 kr.

Den klassiske gå-motorcykel fra Dantoy, som er en af de mest populære legetøjs gå-motorcykler på markedet i dag, kan nu blive dit barns næste legetøj. Hvis dit barn vil hurtigt frem, så er denne gå-motorcykel det helt rette valg. Dette styk legetøj kan få dit barn i det hurtigste gear med de små plast hjul som er skruet til.

7. Sansegynge - Perfekt til flere års leg

Gynge

set til: 699 kr.

Sansegynger er simpelt hen en nødvendighed for liv og glade dage. Dette fantastiske redskab er egnet til både store og små børn, og kan anvendes både indenfor og udenfor. Børns kreative leg på gyngen styrker balancen for både store og små. Derfor giv dit barn en gave, som han/hun sent vil glemme.

 

 

8. Gåvogn i rød - Super populært til 1 årige

Gåvogn

set til: 350 kr.

Denne krea gåvogn er lavet af træ og har praktiske gummihjul. Vognen har bremser, som gør det muligt at køre langsomt og trygt, og derved triller gåvognen ikke afsted under barnet. Denne gåvogn er den idelle gave til dit barn, da barnet udvikler sine motoriske færdigheder i takt med at anvende udstyret.

Denne gåvogn anbefales til børn over 12 måneder.

9. Min første ordbog - Til de første ord

Sprogbog

set til: 100 kr.

Det er altid en stor oplevelse, når ens barn går fra at pludre til at sige det første ord. Derfor er det en rigtig god ide at styrke barnets sproglige færdigheder med denne sprogbog, “Min første ordbog”, som indeholder mere end 270 ord. Bogen er inddelt i emner som er morsomme og lærerige for alle børn mellem 1 og 4 år. Lad dit barn sætte ord på deres følelser med denne fantastiske sprogbog.

 

10. BRIO And - Perfekt til barnet som går

Trækand

Den kære BRIO and er med over alt, lige hvor dit barn trækker den hen til. Dit barn kommer med garanti til at holde meget af BRIO, fordi BRIO aldrig siger nej til en gå-tur.

Hvis du oplever at dit barn ikke har den store lyst til at bevæge sig, så er anden BRIO et rigtig godt bud på en god gave, til at kickstarte dit barns motivation til gå mere.

 

11. Rangle i naturtræ - Gode materialer

Rangle

set til: 69 kr.

Fang din babys opmærksomhed med denne søde babyrangle med bjørn og træperler. Denne skønne bjørn er lavet af naturtræ og malet med miljøvenlig og vandbaseret maling. Ranglen er særlig velegnet til babyer med allergi og immun defekt. Dette legetøj består af en masse farvestrålende detaljer, som har til formål at fange barnets interesse.

Anbefales til baby fra 0 måneder.

Vigtigt: Rengøres med en klud, og det frarådes at anvende rengøringsmidler.

12. Komfur til den lille 1 årige kok - BRIO

Legetøjskomfur

set til: 330 kr.

Hjælp dit barn med at lave aftensmaden til i aften med det søde lille trækomfur, som er nemt at samle og kan åbnes og klikkes fast med magnetfunktion. Dette BRIO legekomfur består af 3 kogeplader og 4 drejeknapper, som er let håndterlige og kan skrues på meget nemt. Hjælp dit barn med at udfolde sit talent i køkkenet og sammen udvikle den nye superkok.

 

13. Den store Peter Pedal bog

Bog

set til: 250 kr.

Lad dit barn træde ind i Peter Pedals nysgerrige verden, og oplev dit barn blive fanget af bogens historier. I over flere årtier har den lille velkendte abe været med til at skabe sjove historier og givet en masse børn grund til at smile. Denne bog, “Den store bog om Peter Pedal”, er en af mange af Peter Pedals bøger, som fortæller historien om, hvordan det hele startede.

14. Trehjulet cykel - Barnest første cykel

Cykel

set til: 599 kr.

En legecykel som er perfekt til at lære dit barn at cykle. Dette trehjulede begyndercykel fra Winther er den rette begyndelses cykel at købe, for at lære at cykle.  Cyklen er udstyret med et tippelad og sædet kan nemt tilpasses til barnets højde. Cyklen kan bære op til 20 kg og ladet kan bære op til 10 kg. En rigtig fin fødselsdagsgave til en 1-årig.

 

 

15. Klaver fra Vilac - Til det musikalske barn

Legetøjsklaver

set til: 550 kr.

Dette flotte og lille træklaver fra Vilac, er lige hvad dit barn har brug for. Er dit barn også særligt glad for sange og musik, så har Vilac udviklet det perfekte legetøjsklaver til dit barn. Vilac klaveret har 18 tangenter og er lavet af kvalitetstræ, som kan holde til meget. Klaveret er lille i størrelsen og derfor fylder den ikke så meget.

 

16. b0bles - Perfekt legetøj til motorikken

Legetøj

set til: 120 kr.

Sjov bObles bold er det rene underholdning for børn. Bolden er lavet af fastpresset skum med en blød og behagelig overflade. Bolden er udviklet til, at barnet kan kaste og sparke til bolden med høj fart, både på græs, i stuen eller udenfor. Legetøjet er en god måde til at udvikle barnets motorik, fordi børns motoriske udvikling sker gennem leg og bevægelse.

17. Smykkeskrin - Hyggeligt skrin med musik

Smykkeskrin

set til: 154 kr.

Mangler du en sød gave til dit barn? Her har du et enestående og sødt smykkeskrin med en skøn ballerina, som danser til musikken, når du åbner. Med dette hyggelige smykkeskrin får du et smart spejl, og det er en fin gaveide til en 1-årig. Nyd den smukke dans og gem dit barns smykker i æsken.

 

 

18. Rasmus Klump - Krus i sølv

Krus

set til: 280 kr.

Elsker dit barn Rasmus Klump? Dette skønne Rasmus klump krus med hank er den sikre gave til dit barn. Kruset er 6 cm højt, og størrelsen af kruset passer til de små hænder. Hvis gaven er tiltænkt til en dåbs- eller barselsgave, kan du gøre kruset helt personligt og få graveret det du ønsker.

19. Giraf bamse - Spændende lyde til sanserne

Bamse

set til: 235 kr.

Hvem kan ikke huske sin yndlingsbamse fra dengang vi var små. En bamse er en ven man altid kan stole på, og som lytter til en, uanset i hvilket humør du er i. Denne giraf bamse er definitionen af en lyttende bamse, som kan være dit barns bedsteven igennem et langt og lykkeligt liv. Dette er den perfekte gaveidé til barnets 1 års fødselsdag.

20. Klassisk sangbog til den 1 årige

Sangbog

set til: 119 kr.

Denne klassiske og populære sangbog er til alle børn i alle aldre. Er dit barn glad for sange og sange lege, så er denne sangbog fyldt med berømte sange, den helt rette bog til dit barn. Bogen har 134 danske børnesange, og indeholder noder og tegninger. Lær dit barn om de elskede og klassiske dansesange, så I alle kan synge med på dem. En rigtig god gave til 1-årig.

21. Kaj Sparegris - Gave til mange års glæde

Sparegris

set til: 310 kr.

Denne skønne sparebøsse med Kaj fra Kaj og Andrea, gør det hele lidt sjovere at spare op. Kaj sørger for at gemme hver en krone, så pengene ikke forsvinder. Dette er en flot og god 1 års fødselsdagsgave, som i den grad vil hjælpe på barnets opsparing. Det er muligt at få graveret på sparebøssen alt efter eget ønske.

22. Den store gråhval - En rigtig hyggebamse

Bamse

set til: 380 kr.

Sød Filibabba bamse, som er lavet i en strikket kvalitet. Denne skønne hval er lavet af 100% polyester og akryl, hvilket gør den utrolig behagelig at kramme og nusse med, når det er tid til at putte barnet. Selve bamsen har en form som en hval, og passer meget fint til børneværelset eller andre steder i hjemmet. Fin gave til 1-årig. 

23. Dækkeserviet - Perfekt til den 1 årige

Dækkeserviet

set til: 130 kr.

Det er nærmest uundgåeligt, at ens barn ikke snavser lidt under aftensmaden eller roder med tallerken, så alt maden falder ud over bordet. Med dækkeservietter, så kan arbejdet omkring madbordet gøres lidt lettere. Dette er den perfekte gaveide til det 1-årige barn.

Vigtigt: Dækkeservietterne kan let rengøres med en fugtig klub og vinduesspray.

24. Bamse - Tittebøh-bamsen der skaber smil

Bamse

set til: 250 kr.

Kærlig bamse som altid er klar på et stort og blødt bamsekram. Børn elsker når folk leger tittebøh-lege med dem, og det får dem altid til at grine. Derfor er Tittebøh-bamsen den helt perfekte gave til 1-års fødselsdag. Derudover er det en blød og dejlig bamse, som dit barn vil elske at lege med.

25. Spilledåse - Sødt musik til barnets øre

Spilledåse

set til: 225 kr.

Denne søde spilledåse vil passe meget fint ind i børneværelset. Denne spilledåse har en meget hyggelig og afslappende melodi, som kan hjælpe dit barn inden sengetid. Indeni spilledåsen er der små dyr som danser hen over pladen, ved hjælp af magneter. Dette er den rette fødselsdagsgave til 1-årig.

26. Den klassiske Bamse - Sød og dejlig

Bamse

set til: 299 kr.

Hvem elsker ikke Bamse? Voksne får nogle nostalgiske minder, og småbørn og nyfødte får en sød og tryg følgesvend. Derudover kan den her Bamse danse, hvis man trykker ham i venstre hånd. Yderligere, som en ekstra lille bonus, kan han synge skrålesangen, som kan begejstre selv de mindre børn.

Han er rigtig god til børn fra 0 til 2 års alderen, hvor han bringer glæde og skaber mange gode øjeblikke.

27. Bestik sæt med Bamse og Kylling

Service

set til: 645 kr.

Nogle gange kan det være lidt svært for nyfødte børn at holde fokus på maden. Heldigvis kan man hjælpe dem ved for eksempel at have nogle sjove motiver på spisesættet. Om det så er en tallerken eller en kop.

Derudover kan det være en vildt sød gave til ens lille niece, barnebarn eller hvem den nyfødte end er. Yderligere er bamse altid et hit, hvor du ikke kommer galt afsted.

28. Gyngehest til barnet - Den søde gyngeelg

Gyngehest

set til: 799 kr.

Barnets motorik og kendskab til tyngdekraften er en meget stor størrelse. Netop her kan en gyngehest være et rigtig fint middel til at stimulere kendskabet med balancen. Derudover er det en sjov aktivitet og Den Søde Gyngeelg er altid et stort hit.

Børn kan nemlig hurtigt relatere sig til ham. Uanset hvad handler det jo egentlig om én ting: At gøre det så hyggeligt og behageligt for sit nye barn.

29. Aktivitetslegetøj - 5-sidet motoriklegetøj

Legetøj

set til: 250 kr.

Stimulering af et nyfødt barns motorik er alfa omega for en sund opvækst, hvor barnet bliver påvirket på nogle anderledes måder end blot mentalt. Dog må man som forældre ikke undervurdere det at udfordre babyen på nogle forskellige måde.

Netop her er et aktivitetslegetøj rigtig godt, da det både stimulerer motorik og mange andre parametre. Yderligere har boksen hele fem sider, hvorfor den kan stimulere i lang tid.

30. Løbehjul - Perfekt til den kommende tid

Løbehjul

set til: 500 kr.

Har du allerede fundet gaven til den nyfødte baby, og står nu og mangler inspiration? Den frustration er meget almindelig, hvorfor det kan være en idé at købe noget til fremtiden. På den måde bliver barnet glad for selve gaven, men kan altså gemme det, hvor det sikkert bliver til mange gode timer.

Det her løbehjul er netop sådan, da det kan bruges af børn fra 1 til 4 år.

31. Brio Bondegård - Leg med dyrene

Bondegård

set til: 400 kr.

Hvordan kommer det nyfødte barn til at lege og stifte bekendtskab med dyr, uden man skal tænke på, om det kommer til skade eller bliver helt mudret? Den klassiske Brio Bondegård kan være et bud, hvor en lang række dyr kan leges med.

Uanset om det er en pige eller dreng, så er det en klassisk og tidsløs gave, som kan sikre mange sjove timer med de mange forskellige dyr.

32. Min første findebog udenfor - læringsbog

Bog

set til: 100 kr.

At sidde sammen med sit barn og finde forskellige farverige ting i mange forskellige former, kan være en både hyggelig og ikke mindst sprogstimulerende aktivitet. Netop derfor er en findebog en rigtig god aktivitet til den nyfødte baby, hvorfor den også passer som en god gave.

Barnet og voksne får i hvert fald mange hyggelige timer, når der skal findes og opdages ting på livet løs.

33. BRIO hund - Tid til gåture med hunden

Legetøjsdyr

Hunde og børn passer rigtig godt sammen. I hvert fald i langt de fleste tilfælde. Dog kan det være lidt svært, hvis hunden er meget stor og urolig, hvorfor et legetøjsdyr som lidt ligner en hund, kan være en rigtig god start. På den måde kan det lille barn gør lige præcis, hvad barnet har lyst til. 

Derfor er BRIO hunden en rigtig sød lille gave til babyen. 

 

34. Is legetøj - Lækre og sjove ispinde til leg

Ispinde

set til: 180 kr.

Mad kan være sjovt at lege med, men hvis det er “ægte” mad, kan det være et værre griseri. Derfor kan is legetøj til 1 årige være et rigtig fint alternativ til at øve, hvordan man spiser. På den måde kan det nyfødte barn boltre sig præcist, som det har lyst til.

I hvert fald kan Le Toy Van ispindene være en rigtig hyggelig lille gave til den nye baby.

35. Duplo legetøj - Kreationerne

LEGO Duplo

set til: 300 kr.

LEGO er altid et hit hos børnene, men de helt små børn kan have svært ved at håndtere de helt små stykker. Derfor er Duplo et godt alternativ til de nyfødte, da de på den måde også kan være med. Dermed kan de 1 årige være kreative og lade kreativiteten få frit rum.

Derudover passer dette sæt til de 1 til 5 årige, hvorfor det kan bruges i mange år.

36. Beroligende sansegynge fra KREA

Sansegynge

set til: 599 kr.

Du kender det sikkert allerede, når du selv svinger dit barn eller barnebarn rundt i luften. Det har bare en speciel effekt på barnet. Netop det princip har KREA prøvet at efterligne med den beroligende sansegynge. Derudover er prisen ikke alt for høj sammenlignet med udbyttet, hvorfor det kan være en god gave til de mindreårige. 

Du får i hvert fald stimuleret barnet og skabt mange sjove minder. 

 

37. Hammersæt fra BRIO - Motoriklegetøj

Hammersæt

set til: 220 kr.

Er der noget sjovere end at slå på nogle ting og bruge alle de små muskler? Måske, men det her er i hvert fald en super sjov idé, hvor både de allermindste og lidt ældre kan være med. En sjov og hyggelig lille aktivitet, hvor barnets motorik bliver stimuleret på mange parametre.

Derfor kan det også være en god lille gave til en 1 årig barn såvel som pige.

38. Dukkevogn til den 1 årige pige

Dukkevogn

set til: 350 kr.

En dukkevogn kan være en sød lille gave til det nyfødte barn. En etårig kan være med, men så længe barnet får værdi ud af det, er alderen sådan set underordnet.
Udover at der rigtig kan leges rollespil, så stimulerer det også motorikken og sanserne, da der både kan skubbes, trækkes og væltes. Med andre ord er det en sød lille gave til en 1 årig.

39. Togbane til barnet - kan bruges flere år

Togbane

set til: 450 kr.

Togbanesættet fra BRIO er tidsløst, hvorfor mange forældre sikkert også får en form for nostalgisk følelse. Sættet er både godt til 1 årige, da motorikken rigtig bliver udfordret. Yderligere er meget af togbanen lavet af solidt træ, hvorfor det ikke bare sådan går i stykker.

Yderligere kan det bruges i flere år og på mange forskellige måder. Først til de nyfødte og senere til de lidt ældre.

40. Hammersæt - Godt til motorikken hos barnet

Hammersæt

set til: 150 kr.

Er dit nyfødte barn eller barnebarn meget aktiv? Så kan et hammersæt være et rigtig fint supplement, som støtter barnet i at være aktiv. Derudover er det altid godt for et barn at udfordre sin motorik, hvorfor hammersættet kan være en sød lille gave til 1 årige.

Prisen er heller ikke alt for høj sammenlignet med, hvor mange gode timer sådan et sæt kan give til barn og forældre.

41. Legetøjsbestik og tilbehør til køkkenet

Køkkengrej

set til: 200 kr.

Hvordan træner man lige håndtering af bestik med sit nyfødte barn? Det kan nemlig være rigtig svært, hvis dit 1 årige barn pludseligt skal håndtere en tung kniv eller en plastikske, som er fedtet ind. Her kan legetøjsbestik være et rigtig fint alternativ. Det stimulerer desuden også motorikken.

Med andre ord kan det være en sød lille gaveidé til 1 årige, da det stimulerer på mange parametre.

Hvordan finder jeg gaver til 1 års fødselsdag?

Gave 1 års fødselsdag? Hvordan starter man lige sådan en rejse, spørger man ofte sig selv. Du kan for eksempel tage udgangspunkt i, om det skal være til en gave til en 1 årig dreng eller for den sags skyld en 1 årig pige. Derudover om du ønsker at gaven skal stimulere motorikken og sanserne eller blot være en sød og lille gave. Der er nemlig et stort udvalg af muligheder derude, hvorfor man hurtigt kan fare vild.

Sådan sikrer du at få nogle gode 1 års fødselsdag ønsker

Du kan naturligvis ikke spørge barnet, hvorfor den nemmeste idé sådan set er at spørge dem, som kender barnet allerbedst: Forældrene. Så når du søger efter 1 fødselsdagsgave ideer, kan det være ret strategisk at spørge dem først. Gaver er selvfølgelig sjovest, når de er en overraskelse, men nogle gange er det altså bare bedre, at gaven faktisk ender med at blive brugt. For eksempel kan det være barnet er meget aktiv, og dermed har brug for noget som virkeligt stimulerer sanserne og som kan holde til nogle slag. Her kan et togbanesæt eller for den sags skyld et hammersæt være et godt supplement til en fødselsdagsgave til 1 årig.

Skal det være gaver til 1 årig eller et ældre barn?

Hvis du er på udkig til gaver til 1 års fødselsdag, så giver svaret lidt sig selv. Omvendt kan det være, du gerne vil have, gaven holder lidt længere tid til blot 1 års alderen. Derfor kan en gaveidé til 1 årig være lidt mere kompliceret. For eksempel vil det være jo egentlig være rart, hvis gaven også kan bruges, når barnet er tre eller fire år. Her har vi fundet nogle gaver, som også passer til netop dét formål. Men uanset alderen så har vi i hvert fald samlet en lang række forslag, så du i hvert fald kan blive inspireret til en gaveide til 1 årig.

En gave til 1 årig handler om mere end bare udseende

Selvfølgelig betyder selve designet og udseendet af en gave meget, men det allervigtigste for et barn så ungt er altså stadigvæk udvikling af sanserne, hvilket kan indebære alt fra motorik til sprogkundskaber. Derfor forstår vi godt, det kan være en stor udfordring at finde lige præcis dén gave 1 årig, som du synes er god nok.

Vores børn eller børnebørn for den sags skyld er jo ret specielle, hvorfor vi vil dem det så godt, som vi overhovedet kan. Om det så er en gave 1 årig eller til et ældre barn. Vi håber, vores liste med mange gaveidéer kan være et godt supplement til de 1 års fødselsdag ønsker, du måske allerede har modtaget. Ellers er vi sikre på, du nok skal finde et eller andet i blandt vores mange 1 års fødselsdagsgaver ideer. Listen er netop udarbejdet til at være en inspiration til fødselsdagen, eller hvad anledningen nu end måtte være.

Vi håber, vores liste har kunnet inspirere dig. Ellers er du velkommen til at søge blandt vores mange andre gode gaveidéer her på siden. Én ting er sikker uanset hvad: Du skal nok finde én eller anden idé her, som rammer lige ned i din søgen.

Kommentarer

Skriv din kommentar