Gave til mormor - 39 passende gaver til din bedstemor 2020

Listen er senest opdateret d. 11 februar 2020.

Her er guiden der hjælper din med at finde en gave til mormor. De fleste bedsteforældre har igennem tiden anskaffet sig det meste de har brug for. Så du kan være på en næsten UMULIG mission i jagten på den perfekte gave til din mormor.

Heldigvis har vi samlet det mest populære gaver til bedsteforældre i denne guide.

De mest almindelige gaver til mormor

Vi starter med et par klassiske gaver til bedsteforældre.
Gaver som du måske ikke lige havde i tankerne, men som er nogle af de mest solgte.

Gå på opdagelse i vores 39 gaver til mormor

GAVE TIL MORMOR - Din mormors erindringer

1. Få DIN mormors erindringer med denne bog

Mindebog

En helt speciel gave du kan give din mormor hvis du have hendes erindringer. Sæt dig sammen med din mormor og udfyld bogen.

Super god at tage med på ferien hos mormor og morfar. En bog du vil værdsætte højt resten af livet.

haandklaeder

2. Håndklæder i 100% bomuld - En skøn gaveidé

Håndklæde

Hvis du påtænker at mormors håndklæder er ved at være af lidt ældre dato, så er det måske på tide med nogle helt nye og bløde håndklæder i 100% bomuld.

Disse håndklæder fra KJ Collection er af en skøn kvalitet, men til en pris hvor alle kan være med. En super god og ikke mindst betænksom gave til din mormor, farmor eller bedstemor.

billedramme til børnetegninger

3. Gaven til mormor der har børnebørn der tegner

Billedramme

Den perfekte praktiske gave til mormor der hele tiden får tegninger af sine børnebørn. Denne ramme er super smart og gør det nemt at skifte.

Børnene bliver super stolte når deres tegninger altid får en plads i hjemmet. Farmor og mormor bliver også glade for sådan en billedramme.

GAVE TIL MORMOR robotstøvsuger

4. Gaven der hjælper mormor med at støvsuge

Robotstøvsuger

En robotstøvsuger er blevet et af de største gavehit til bedsteforældre. En hjælpende hånd i det daglige til rengøringen. En hjælp til at nyde sit otium.

Robotstøvsuger er efterhånden blevet billigere og derfor en overkommelig gave. Denne model fra Severin ligger omkring 800 kr. Her er virkelig en eftertænksom gaveide der vil glæde en ældre dame.

5. Gaveideen der giver mormor varme til efteråret og vinteren

Hvis mormor godt kan lide at hygge lidt, så er der her en gaveidé, som man ikke lige sådan kommer udenom. En gave til en overkommelig pris, så den både passer til bedstemor og farmor.

Tæppet findes i farver der passer lige til sofaen. Praktisk til kølige sommeraftener hvis man skal sidde og nyde sommeraftenen på terassen mens dukken falder stille og roligt. Du finder ikke bedre gave til mormor.

Hæklenåle i en limited edition til mormor

6. Limited edition hæklenåle til mormor

Hæklenåle

At hækle er stadig en populær ting, som mange unge blandt andet også tager til sig. Der er stor chance for at din mormor er helt pjattet med at hækle og er en sand verdensmester til denne disciplin. Hvis det er tilfældet, så kunne et sæt nye hæklenåle i den fineste kvalitet være et godt bud på en god gave.

Et skønt sæt hæklenåle som har alle tænkelige størrelser, så der for alvor igen kan komme gang i produktionen hjemme hos mormors værksted.

'Regnmåler

7. Regnmåler i rustfrit stål

Regnmåler

Der findes mange spændende ting at følge med i, men der er næppe meget som slår at holde øje med hvor meget regn det giver. En oplagt gave til din bedstemor kunne derfor meget nemt være en regnmåler som denne.

Regnmåleren er fremstillet i rustfrit stål, hvilket gør at den fremstår meget pænt hele året rundt og ikke rammes af rust. En klassisk, men god gaveidé til mormor.

Badekar til hende

8. Årets julegave ser ud til at være et badekar for alle

Badekar

Til dig der drømmer om et badekar men som ikke har plads, så bliver det nu muligt med dette skønne sammenklappelige badekar. Hvis mormor derfor er helt pjattet med at bade, men endnu ikke ejer et badekar, så er dette måske den oplagte gave til hende?

Et oplagt gavevalg til mormor, hvis hun godt kunne tænke sig et badekar til børnebørnene eller sig selv.

Kähler vaser til mormor

9. Smukke vaser til mormors hjem - Vaser fra Kähler

Vaser

Mormor er en af de få heldige som ofte modtager en buket blomster, men disse bliver ofte placeret i en ældre vase, som måske ikke længere er så pæn i udtrykket. Hvis du mener at mormor kunne bruge et par flotte vaser fra det kendte Kähler, så kunne dette være en perfekt gave.

Sættet indeholder tre skønne vaser, som både kan bruges uden og med blomster.

udplaid læsø

10. Klassisk plaid fra Læsø Garnspinderi til mormor

Tæppe

En super klassisk plaid i en slags tidsløst nordisk design – Et naturligt mesterværk og Norges højeste fjeld. Plaiden her er en sammensætning af grå og hvid uld og danner et klassisk mønster af store tern.

Plaid-tæppet er fra Læsø Garnspinderi, som er kendt for deres høje kvalitet. Plaiden her fnugger ikke, hvilket gør den praktisk i forhold til tøj og møbler af en hver art.

Gaven der giver julevarme

11. Ekstra varme på de kolde dage med en pejs

Elektrisk pejs

Se denne fine elektriske pejs som perfekt simulerer pejs med varme og flammer. Her er altså tale om én af de helt opfindsomme gaver til din mormor.

Pejsen trækker 2000W og en hurtig beregning siger at det vil koste cirka 4 kr. i timen at have den kørende. Nem at tage frem når det er så koldt at radiatoren ikke kan følge med. Dette er vores sjoveste bud på anderledes gave.

Ryg pude

12. Forkælelse til mormor når der skal soves

Pude

Her er den perfekte senge-partner til dine bedsteforældre der sover dårligt. Sov ekstra godt med en stor u-formet pude! Zenkuru Kropspude har en kurvet inderside og giver støtte til nakke, ryg, mave og ben.

Det er nemt at finde en behagelig sovestilling, og du slipper for at vågne med dynen rodet sammen mellem knæene.

forkælelse til hende ikke stryge tøj mere

13. Hjælp mormor med at stryge eller undgå at stryge

Streamer

En stor hjælp er hvis man kan undgå at stryge sit tøj.

Med denne stående tøjdamper bliver det simpelt og nemt at gøre tøjet pænt til fest og hverdag. Det er ren forkælelse til din mormor at få sådan en damper.

Baileys påskeæg

14. En lækker gave til mormor til påsken

Påskegave

Her er en lille praktisk gave til mormor til påsken. Dette store lækre påskeæg fra Baileys er lige sagen.

Hvis du kender en der bare elsker en Baileys så er dette bare et hit. Passer perfekt til en god kop kaffe

choko fontæne til festen

15. Chokolade-fontæne til en dejlig fest

Chokoladefondue

Hvis der er noget bedsteforældre elsker, så er det at hygge med deres børnebørn. Med en chokoladefontæne som denne, så er der mulighed for at skabe rammerne for den mest perfekte dag med børnebørnene.

Du kan både dyppe marshmellows, frugt og hvad end der måtte være lyst til under dette skønne chokolade.

Weleda skinfood fodcreme økologsik

16. Eksperternes valg af ansigtscreme til mormor

Creme

Vi har læst adskillige artikler om creme i både Danmark og udland og denne creme går igen mange steder. Weleda Skin Food er en økologisk og billig fed creme som alligevel trænger ind i huden.

Weleda Skin Food indeholder den morgenfrue og kamille, som har en beroligende effekt på huden. Cremen er derfor meget velegnet til sart samt meget tør og irriteret hud.

LÆS OGSÅ: BEDSTE ANSIGTSCREME MOD RYNKER

House Doctor potte

17. Rød-brun potte fra House Doctor

Potte

De fleste bedsteforældre kan næppe få for mange potter, vaser, krukker osv. så derfor kunne en oplagt gaveidé til mormor også være en skøn potte, hvis du stadigvæk er helt på bar bund.

Denne model er fra House Doctor, som er et af de førende danske brands inden for interiør.

vaffeljern med tallerken med vaffel på ved siden af

18. Smart nyhed med glimt af nostalgi

Der kommer hele tiden nye gaveideer til hende der kan lide at lave lækker mad, hvor denne ingen undtagelse er.

Denne kombination af æbleskiver og vafler er lige præcis en gave som bedsteforældre elsker at lave. Om det serveres som en lille let anretning til børnebørnene, eller om der blot skal hygges om aftenen derhjemme er ligemeget – det er helt sikkert, at dette er et fantastisk gavehit til mormor.

kitch pro frugt chips

19. En sund gave til mormor der elsker sundt slik

Frugtchips

Her er en super praktisk gave til et køkken. Du kan selv tørre frugter, grøntsager, krydderier eller svampe lynhurtigt.

En anderledes gave til den som allerede har alt udstyr i sit køkken. Nem at betjene og rengøre. God køkkengave til mormor der har tid til at hygge sig med tørring af madvarer.

kæmpe chokolade som gave

20. Hvad med en KÆMPE chokolade til dem med sød tand?

Chokolade

Se denne kæmpe udgave af en Marabou chokolade. En super sjov og god ide til en sliksulten mormor.

Findes også som Toblerone og Daim hvis du kender én der bare ELSKER én af de 3 chokolader. Det er en gave som altid giver grin og smil.

Termometer bage gave

21. Et termometer er et absolut "must" til chokolade og karamel

Termometer

Det digitale termometer til madlavning er perfekt til at temperere chokolade, lave karamel og mange andre lækre ting.

Derfor kommer man ikke udenom at eje et termometer. Termometer kan naturligvis også bruges til andre opgave i dit køkken eller til hobby. Mål eksempelvis om olien er varm nok når der skal laves pommes frites.

tyllesæt kage gave

22. Kagerne skal også pyntes lidt

Tyllesæt

Hvis der skal creme eler skum på kagerne så er et tyllesæt en rigtig godt ting at have. Et tyllesæt som dette er en rigtig fin lille gave som ikke sprænger budgettet

Dette sæt holder for de fleste i lang tid og er super til nybegyndere indenfor bagning. En fin gave til mormor fra et barnebarn.

23. En digital fotoramme som gave til bedstemor

Fotoramme

Send billeder til din mormors billederamme fra hvorend du befinder dig. Hvad med en digital billedramme hvor hele familien kan sende billeder til hjemmefra. Super smart så har familien altid de seneste billeder i en fotorammen.

Rammen kræver WIFI for at kunne blive opdateret. Alle der har appen til rammen kan tilføje billeder. Slut med at skulle fremkalde billeder hver jul og lave flere rammer.

Årets julegavebog hitliste

24. De mest solgte bøger kan være en glimrende gave til mormor

Bøger

Når du mangler en ide til en gave, så er bøger altid en god udvej. Man kan næsten altid finde en bog der passer til lejligheden. Specielt er bøger en god og nem gave at finde til bedsteforældre.

Der er næsten altid en biografi af en person de synes om eller en bog om deres interesser. Den nye bog af Michelle Obama er rigtig populær lige nu.

flødebollekursus

25. Hyggelig dag hvor der skal laves flødeboller

Oplevelse

Gode gaveideer til mormor er små gode oplevelser. Giv hende et kursus hvor man lærer at lave sine egne flødeboller.

Det her kursus har en super god pris og er derfor en julegave som mange har råd til at give. Samtidig får du helt sikkert en julegave som overrasker modtageren.

ole henriksen revealed creme

26. En lækker creme der kan klare det hele

Rynkecreme

Hvis din mormor skal have en creme der også hjælper mod rynker, så skal hun have UV-beskyttelse. Denne creme er det perfekte gave til bedstemor hvis hun skal have den ultimative creme mod rynker i ansigtet.

Denne creme fra Ole Henriksen er den mest solgte lige nu, og den skal på ren hud om morgenen. Cremen fra Ole Henriksen er en Anti-aging hudcreme uden parabener.

Læs også om fodcreme og dets virken

macarons bagesæt som gave

27. Sjovt bageudstyr til spændende kager

Bagesæt

Macarons er populære og sjove at bage. Så et godt bud på en gave for dem som gerne vil et skridt op i sværhedsgrad, er dette sæt.

Dette er ét af vores bud på noget kageudstyr der er mere i den specielle ende. Prisen ligger omkring de 150 kr. og derfor en billig gave til hende der elsker at bage.

GAVE TIL MORMOR - MORMOR KOP

28. Gave til mormor fra børnebørn

Kop

Her er en rigtig sød gave fra børnebørn til mormor. En fin kop som prismæssigt er perfekt hvis pengene er små.

Dette er også en fin lille gave at give til en mor der pludselig bliver til mormor. Gives i forbindelse med fødsel af lille ny.

Gaveideer til hende bog til selvhjælp

29. Giv mormor en god bog der hjælper med at leve livet

Bog

“Lev mere tænk mindre” handler om at tage styringen og begrænse grublerier. Lær tekniker til at skabe mere ro i sindet.

Lad denne bog være gaven der giver ro i sindet. En god bog til en bedsteforældre der trænger til at stoppe op og fordybe sig.

Vækkeur

30. Vågn op til solopgang hver dag – også om vinteren.

Vækkeur

Her er gaven der på mange måder kan glæde dem du holder af. Et vækkeur der simulerer solopgang og solnedgang for den bedste start på dagen. En hyggelig gave til mormor der sørger for at hun kommer ud af sengen om vinteren på en dejlig måde. Men dette billige vækkeur fra Denver så kan du blive vækket dejligt hver morgen uden at gribe ud efter din mobil.

gaveide til de glemsomme

31. Hjælpsom gaveide til mormor der glemmer sine nøgler

Gadget

Kender du en pige der aldrig kan finde sin telefon ? eller sine nøgler ? altid en af delene der er væk! Her er en smart lille gaveide der kan hjælpe med at finde tingene.

Met lille tryk på enten din mobil eller enheden her så kan du finde frem til den anden del. Hjælp mormor med at finde sine nøgler.

varmetæppe til kold jul

32. Lækkert og blødt varmetæppe som lun julegave

Komfort

Endnu en varmende julegave dig at modstå vinterkulden for mormor. Kender du en kuldeskær person så er dette den perfekte julegave i år.

Tæppet giver mulighed for altid at kunne holde varmen. Selv på de aller koldeste dage kan denne redde den dårlige stemning.

Julegaver til hende oplevelse i naturen

33. En bestseller blandt oplevelser er en gåtur på lillebæltsbroen

Oplevelse

Denne oplevelse er den mest solgte fordi prisen er fornuftig. En gårtur på Lillebælt kan være en god og overkommelig udflugt at dele med andre. Overvej denne oplevelsesgave som julegave til dine forældre som har kørt over broen mange gange i bil. Eller giv gaven til en pige der elsker naturen.

34. Gavekort til malekursus

Oplevelse

Når man når op i alderen er det godt med en hobby. Denne kreative gave gør dette muligt. At male er en god måde at stress af på eller udfolde sig kreativt. Giv et gavekort til en kreativ ven eller en stresset person i familien. Måske den perfekte julegave til mor eller en udvalgt gave til din bedstemor?

35. Ingen rigtig bagning uden digital vægt

Køkken

Når man skal bage kager så kan det sjældent gøres på slum. Det kræver nøjagtige mål. Man kan næste ikke bage godt uden at følge opskriften præcist. Hvis hun ikke ejer en digital køkkenvægt, så er det altid en god gave.

En digitalvægt hører hjemme i et køkken. Præcis vejning og fylder meget lidt. Prisen er efterhånden under 200 kr. for sådan en vægt. En lille fin julegave til farmor.

salt og peber kværne

36. Mormor har brug for salt & peber på maden

Køkken

En god gaveidé er at opgradere salt & peber-kværnen. Kender du nogen der trænger til en design-mæssig opgradering af salt-kværnen? Dette lækre sæt fra XD Design som hedder Helix er nogle meget flotte og praktiske kværne. Kværnene har en pæn facon, der vil tage sig flot ud på et veldækket bord.

37. En automatisk parkeringsskive der aldrig går ud

Bil tilbehør

Sådan hjælper du mormor af med parkeringsbøder. Denne parkeringsskive bliver opladet af solen og skifter selv sommer og vintertid automatisk. Prisen er under 300 kr. så det er efterhånden billigt at spare en bøde eller to. God gaveide til dem der er over 60 år.

Gaveide til hende der gerne vil rense smykker selv

38. Rens selv dine smykker derhjemme

Gadget

Vidste du at man kan få en smykkerenser? Sørg for at farmor selv kan rense sine smykker uden at bruge kræfter. Med denne Ultrasonic Cleaner smykkerenser kan du rengøre dine urremme, briller, smykker og meget mere helt uden kemikalier. Altid rene og pæne smykker. En af de gaver man kan give til en kvinde der har alt og som hun ikke vil forvente at få.

39. Ønskeliste ideer – Automatisk fodvarme og massage

Komfort

Her er den hurtige nemme gave der giver stående applaus. Vær sikker på at din mormor ikke fryser. Praktisk fordvarme med indbygget massage. Nemt og lækkert.

Igen en gave som din mormor eller bedsteforældre vil blive glade for, men også din frysende kone eller børn. Varme er også godt som barselsgaver.

Den rette gave til mormor

Det kan være svært at vide, hvilken gave til mormor der passer til den givne lejlighed, og her er det oftest aldersforskellen, der kan gøre beslutningen svær. Bedsteforældre har normalt ikke de længste ønskesedler i verden, og derfor er man ofte nødt til at tænke kreativt for at finde den helt rette gave til den festlige lejlighed. Der findes heldigvis en lang række personlige og unikke gaver til mormor, som man kan tage udgangspunkt i, og herefter kan man dreje gaven i en retning, så den passer perfekt til netop din mormor.

Mormor er én af de vigtigste personer i dit liv, og derfor fortjener hun da også en perfekt gave, der afspejler den kærlighed, du nærer for hende. Her kan vores liste her på Morefews højest sandsynligt være behjælpelig – om ikke andet som inspiration for, hvad andre forærer deres mormødre. Det er ikke nemt at finde gaver til dem, man holder af, men netop derfor er glæden også stor og gensidig, når det lykkes, og gaven pakkes op i familiens skød – der er ingen bedre følelse i hele verden end at gøre ens mormor glad!

En personlig gave til mormor er guld værd

Dét, der er med til at adskille en fremragende gave fra en god gave, er ofte det personlige aspekt. En personlig gave til mormor er meget mere vedkommende end en gave fra den begrænsede ønskeseddel, og når mormor føler, at der virkelig er tænkt over gaven, så får den meget større værdi end købsprisen. Det er altid bedst at finde en personlig gave, men det er også en gave, der kræver stor eftertænksomhed – og man bør derfor begynde at tænke i god tid, hvis gaven til mormor skal sidde lige i skabet.

Det er ofte meget svært at finde den perfekte, personlige gave til mormor, og man kan mange gange have svært ved at finde ud af, hvor man bør starte henne. Her kan det være en fordel at tage udgangspunkt i de gode oplevelser, man har haft sammen med sine bedsteforældre, eller nogle af de fælles interesser man deler med dem. Ud fra dette kan man lade sig inspirere af gaver, der har fungeret for andre, og inddrage det personlige aspekt, man har valgt at tage udgangspunkt i.

I virkeligheden handler det bare om, at man har hjertet med i udvælgelsen af gaven – så vil det helt sikkert også skinne igennem, når mormor åbner gaven til den festlige lejlighed.

En hjemmelavet gave kan være bedre end en købt

Som mormor sætter man meget stor pris på sine børnebørn og elsker dem overalt på hele jorden. Derfor er der som oftest ingen grund til at købe voldsomt dyre og pompøse gaver til mormor – det er meget bedre, hvis gaverne er lavet af børnebørnene selv. De kreative og opfindsomme børn kan garanteret fortælle en god historie til den gave, de har lavet til deres mormor, og det er virkelig noget, mormor vil sætte stor pris på.

Herudover er alle de hjemmelavede gaver meget mere unikke end dem, man kan købe i butikken, og dermed er der også mulighed for, at mormor virkelig vil føle sig værdsat og speciel. De hjemmelavede gaver er altid et hit hos bedsteforældre, og selvom det kan virke fjollet at troppe op med mere eller mindre klippede og klistrerede påfund, så er det ofte en gave, der rammer lige ind i hjertekulen hver gang.

Man bliver aldrig for gammel til forkælelse

Selvom mormor ikke er familiens yngste medlem, så er der ingen tvivl om, at hun stadig sætter pris på forkælelse, der kan gøre hverdagen som pensionist til noget helt særligt. Der er uendelig mange muligheder, når det kommer til forkælelse, og her kan man frit vælge og vrage indenfor en masse forskellige typer og prisklasser.

Forkælelse til mormor kan være lækre cremer til ansigt, hårpudder eller bare en anden skøn fugtighedscreme, som får huden til at føles ung og spændstig, eller det kan være udflugtsture med hele familien, hvor alt er betalt, og hun bare skal sætte sig ind i en bil eller et tog. Det kan også være et lækkert ophold på et kursted, hvor hun evt. kan tage morfar eller en veninde med og opleve forkælelse helt udover det sædvanlige. Uanset hvad du kommer op med, så vil det være en perfekt gave til mormor, hvis den indeholder forkælelse eller samvær med dem, hun holder af – det er med til at give fornyet energi og viser, at du elsker hende højt.

Find den rette gave til den kommende mormor

Hvis mormor slet ikke ved, at hun bliver mormor endnu, så kan det være en perfekt lejlighed til at fortælle hende det gennem en kreativ gave. Selvom gaven måske mest er sjov og spas, så gør det  ikke noget, hvis den samtidig er lidt brugbart på den lange bane, og her kan man bestemt finde en masse inspiration på vores liste og på internettet generelt.

Det kan f.eks. være et godt og overraskende hint at forære den kommende mormor en lille statue eller figur, der kan lede tankerne hen imod børnebørn, eller man kan bruge en normal gave og flette budskabet kreativt ind i denne. Uanset hvad, så kræver det en god portion kreativitet at finde den rette – og meget sigende – gave til den kommende mormor – men det er en underholdende måde at fortælle de fantastiske nyheder på.

Mormor bliver glad uanset hvad

Som allerede nævnt kan det være svært at finde den helt rette gave til mormor, men her er det allervigtigste i virkeligheden at huske på, at mormor bliver glad uanset hvilken gave, du finder til hende. Efterhånden som man bliver ældre, sætter man mere og mere pris på, at familien stadigvæk elsker én og det væsen, man er, og det er noget, der varmer i hjertet og i resten af kroppen. Derfor er tanken bag ved gaven det absolut vigtigste – om gaven er mere eller mindre middelmådig betyder i virkeligheden ikke ret meget.

Hvis gaven dog alligevel gerne skal være mere end middelmådig, så tag endelig et kig på vores liste over de bedste gaver til mormor herover. Alle gaveidéerne er nøje udvalgt til at passe til det lidt ældre segment, og selv hvis den rette gave ikke er på vores liste, så kan det være, at listen sætter den tanke i værk, der leder til den helt perfekte gave.

Vi håber, at du finder den helt rigtige gave til mormor ud fra vores liste – rigtig god gavejagt!

LÆS OGSÅ: GAVE TIL HENDE

Indlægget er anmeldt med 5/5 stjerner af Bente G. Rasmussen.

Kommentarer

Skriv din kommentar