Flytte

Indflyttergave - 25 KREATIVE indflyttergaver som alle kan bruge

Listen er senest opdateret d. 18 november 2022.

Velkommen til den bedste guide til indflyttergaver

Det er her du skal læse med hvis du er i tvivl om hvad man giver i indflyttergave. Vi har nemlig været på udkig og fundet 23 gaveidéer som vi mener er den perfekte indflyttergave og derved også kan passe til stort set alle lejligheder. Du finder både gaveidéer der direkte er tiltænkt en bestemt funktion, men vi har også forsøgt at give dig nogle mere generelle idéer til at finde en passende og god indflyttegave, som kan skabe en masse glæde hos modtageren.

Vi håber rigtig meget, at du kan bruge vores guide til at finde dig den helt rigtige gave til indflytterfesten.

Kunsten at finde den gode indflyttergave

Det er næppe nemt at finde en indflyttergave, da man ikke rigtig får stukket en ønskeseddel i hånden. Det er op til dig som giveren af gaven at finde på en gave, som du mener kunne være passende til ham/hende eller parret. Hvilken type af indflyttergave du giver kan afhænge meget af om du skal til en indflytterfest blandt unge eller om det er gaven til parret der har købt deres drømmehus. Vi har derfor i denne guide forsøgt at finde gaveidéer som dækker alle aspekter af det at give en god gave.

Kendetegnet ved en indflyttergave er at prisen ofte ikke er mere end et par hundrede kroner, så du behøver ikke op at finde noget til mange penge. Dermed ikke sagt at man ikke må dette, da det er helt i orden. Der er nemlig også stor forskel på om du giver en gave til en bekendt eller om det er til noget nær familie.

Generelle indflyttergaver

Her er en række gaver som falder ind i den kategori der kaldes generelle, men populære, indflyttergaver.

Gå på opdagelse i vores 26 indflyttergaver

1. Byplakat - Perfekt som indflyttergave

Set til 41,65

Plakat

En byplakat der enten repræsenterer den by man kommer fra eller den bye man er flyttet til er en skøn indflyttergave. Det viser en ret stor del af ens liv og for mange en stor del af ens identitet. Det er en sjov og flot gave at give.

Se et udvalg på linket!

2. Personlig karikaturtegning - ligesom du ønsker den

Set til fra 399

Karikatur

En karikaturtegning er en lidt anderledes, men sjov og personlig indflyttergave, som er nem at give. For at kunne lave denne tegning i hånden, så skal der blot uploades et eller flere billeder af personerne, som skal fremstå på billedet.

Herefter bliver din tegning lavet og sendt til dig med posten, således at den er klar til at blive givet som indflyttergave.

3. Salt og peper-sæt fra House Doctor

Set til 310,00

Salt og peper-sæt

Et skønt salt og peper-sæt fra det anerkendte brand House Doctor.

Sættet kommer i et minimalistisk design, der med garanti vil kunne pryde de flestes hjem. Se flere detaljer og billeder herunder via et af de to links.

4. Padelbat (flere modeller)

Set til Fra 599,00

Padelbat

Det kan være svært at købe en indflyttergave, da indretning og stil er en individuel sag. Derfor er det perfekt at give en gave, som vedkommende ikke skal have stående på reolen, og tilmed en gave I kan bruge sammen, nemlig på padelbanen. 

Så køb et padelbat i indflyttergave og til parret kan der købes et pakketilbud, så ingen føler sig snydt. En sjov og anderledes gave, som helt sikkert vil falde i god jord hos modtageren.

5. Oplevelser - Giv modtageren en pause fra flytterodet

Set til Fra 50,00

Oplevelse

At være i midt i en flytteprocess kan ofte fylde meget, så derfor kunne en oplagt indflyttergave være en oplevelse. Om det er en oplevelse for to personer eller en solooplevelse står dig frit for at vælge, men det er uanset hvad en rigtig betænksom gaveidé.

Få lidt luft fra flytterodet og kom ud og få nogle spændende oplevelser.

6. Blandet køkkenudstyr - En sikker gaveidé

Set til Fra 199,00

Køkkengrej

At give køkkenudstyr som en indflyttergave kan være en fantastisk god idé. Du kender måske parret eller ham/hende som flytter bedst, så derfor ved du måske også hvad de kunne have mest gavn af.

Vi anbefaler om ikke andet, at man kigger udvalget af spændende køkkengrej igennem og ser om der ikke skulle være en god gave at finde her.

7. Flowerpot V9

Set til 879,00

Lampe - designet af Verner Panton

Flowerpot V9 er en stilfuld, tidsløs og transportabel lampe, man kan tage med sig, og som derfor ikke behøver en stikkontakt. Lampen er designet af Verner Panton. Flowerpot V9 kommer med en 3-trins lysdæmper og USB-stik til opladning. Lampen kan lyse i 11 timer og fås i flere farver.

Flowerpot V9 er ideel i gave til den, der går op i indretningen. Lampen passer ind i stortset alle hjem, da den er tidsløs og stilren. 

8. Chips- og dipskål - Sjov og kreativ gaveidé

Set til 129,00

Skål

Hvis du er på jagt efter en lidt anderledes, men samtidigt sjov og brugbar gave, så er det svært at komme udenom denne skål der fungerer som en 2 i 1 løsning. Meget praktik har du dippen øverst mens der er chips under – en sjov og genial opfindelse!

En perfekt gaveidé til ham/hende eller parret der elsker en god omgang hygge med dertilhørende chips og dip.

9. En øllefant er indflyttergaven til alle

Set til 299,00

Oplukker

Endnu en oplukker fordi vi bare synes at den er ideel som indflyttergave til alle. Som med den anden oplukker, så er det her er housewarming gaven som man altid vil huske.

Giv den til dem der flytter i hus første gang som minde om indflytterfesten og en stor dag.

10. Fuglefoderbræt til vinduet - til naturelskeren

Set til 69,00

Foderbræt

Hvis du leder efter en mindre gave, som til prisen kan gøre super meget gavn, så skal du tage et kig på dette billige fuglefoderbræt. Her får naturelskeren virkelig en god gave, som kan være rigtig dejlig når man lige er flyttet.

Få fuglene helt tæt på vinduet, hvor du kan nyde synet af en fugl der virkelig tager for sig i buffetten.

11. Et skønt påske-sæt - indflyttergaven til påske

Set til Fra 149,00

Påskeæg

Her er en lille praktisk gave til indflytning til påsken. Dette store lækre påskeæg fra Baileys er lige sagen.

Hvis du kender en der flytter der bare elsker en Baileys så er dette bare et hit. Passer perfekt til en god kop kaffe.

12. Gavekurv m. Italiensk vin

Set til 600,00

Gavekurv

En skøn gavekurv med italienske godter er sagen. Hvis man virkelig ønsker at lykkeønske ny-indflytterne kan der kræses lidt ekstra med en herlig gavekurv som denne, der både indeholder vin og chokolade.

Se alt hvad gavekurven indeholder herunder.

13. Coca Cola køleskab - Til værkstedet eller kontoret

Set til 1059,00

Køleskab

Anvendelsesmulighederne er mange med et Coca cola køleskab som dette. Det kan både anvendes i herreværelset, på kontoret eller blot i køkkenet – det er helt op til modtageren hvor man ønsker at anvende det.

Køleskabet kan rumme op til 12 dåser, så der bør være rig mulighed for at få sig en kold cola. En oplagt indflyttergave til en vaske ægte Coca Cola fan.

14. Sjov kølebrønd til ham der elsker en kold øl

Set til 389,00

Kølebrønd

At finde sin egen dybde kan være en svær opgave, men med en kølebrønd som denne er du sikker på hele året rundt at have kolde øl lige ved hånden.

De dyrebare øl behøver ikke længere optage en masse unødvendig plads i køleskabet, men kan nemt gemmes ned i jorden, hvor de får den helt rette temperatur. En sjov og anderledes idé til en gave.

15. Flytte hjemmefra kogebogen - en skøn indflyttergave

Set til 169,95

Kogebog

En bog er altid en god indflyttergave uanset hvem der skal flytte. Man kan altid finde en bog der passer både i tema men også i den prisklasse man ønsker at give en gave.

Her er der en fin bog til dem der flytter hjemmefra og skal til at lave mad selv for første gang måske.

16. Gæstemad med Sous Vide - Kogebogen til gæster

Set til 209,95

Kogebog

Man kan også bare give en bog der hentyder til at man gerne vil komme på besøg selvom om vedkommende er flyttet.

Denne bog egner sig bedst til personen som ejer en Sous vide maskine. En rigtig nem og delikat måde at lave de bedste tilberedninger af mad, som virkelig kan være undervurderet.

17. Mr. Wattson lampen

Set til 1000,00

Lampe

En sjov og anderledes lampe, hvor der virkelig er kræset for godt og gennemført håndværk. Det er Mr. Wattson lampen, der går under navnet Desert Green.

Se de skønne detaljer på lampen herunder.

18. Sovsepisker - en sjov indflyttergave til køkkenet

Set til 199,00

Gadget

Uanset hvor vild man er med at lave mad, så er det ikke sjovt at skulle sørge for at den aldrig brænder på – her er kunsten nemlig at røre i maden, hvilket kan trække tænder ud hos selv den mest madglade person.

Med denne sjove gadget, så er du fri for at røre i sovsen selv, da det foregår helt automatisk. En sjov og uundværlig gave.

19. Hvid marmor morter - Flot design

Set til 399,00

Køkken

En nydelig marmor morter fra det danske brand Broste Copenhagen.

Lige netop Broste Copenhagen er svære at komme udenom, når man taler boligindretning i dag. Lige netop derfor er en marmor morter herfra ikke nogen dum indflyttergave.

20. Dørmåtte - En nyttig gave til det nye hjem

Set til 329,00

Dørmåtte

De smarte dørmåtter fra Tica Copenhagen er støbt af 60% genbrugsgummi. Dette giver dørmåtterne en god tyngde som gør de ligger stabilt og godt på gulvet uanset underlaget.

De rutscher nemlig  ikke rundt som andre dørmåtter ofte gør.

21. Klassisk plaid fra Læsø Garnspinderi

Set til Fra 140,00

Uldplaid

En super klassisk plaid i en slags tidsløst nordisk design – Et naturligt mesterværk og Norges højeste fjeld. Plaiden her er en sammensætning af grå og hvid uld og danner et klassisk mønster af store tern.

Plaid-tæppet er fra Læsø Garnspinderi, som er kendt for deres høje kvalitet. Plaiden her fnugger ikke, hvilket gør den praktisk i forhold til tøj og møbler af en hver art. Plaider i god kvalitet kan være lidt dyre og derfor er det god idé at holde øje med udsalg.

22. Microplane rivejern - god indflyttergave til køkkenet

Set til 289,00

Køkkengrej

At give køkkengrej som en gave er noget som ofte falder i god jord, til trods for at det ikke står på ønskelisten.

Hvis du ikke kender Microplane rivejern så har du her den perfekte indflyttergave til et køkken. Det er det rivejern som du ser på TV hvor osten bare drysser af og som kan gøre rent med et lille slag på siden med hånden.

23. Inspirerende have bog for begyndere

Set til 139,95

Bog

En god housewarming gave til dem der flytter i hus kan være en begynderbog til haven. Mange der køber hus har aldrig haft en have før og derfor er en havebog god til dem der flytter i hus.

Så har man mulighed for at hende god viden og inspiration til det der skal være fremtidens have.

24. Pude fra Bloomingville - Perfekt til hyggen

Set til 395,00

Pude

Puder i hjemmet er med til at skabe den hyggelige stemning. Der findes et hav af forkskellige puder i form og farve, men det handler om at vælge den helt rigtige model, der gør sig godt til sofaen, men også hjemmet som helhed.

Måske denne skønne pude fra Bloomingville kunne være en gaveidé til personen der for nylig er flyttet.

25. Salatbestik fra House Doctor

Set til 175,00

Salatbestik

House Doctor har i mange år leveret kvalitetsbevidst interiør inden for brugskunst og møbler til mange danske hjem. Idéen med at give et skønt salatbestik a la dette fra netop House Doctor, giver rigtig god mening da det ofte er noget man ikke lige har fået købt, hvilket gør det til en god gaveidé.

Se de fine detaljer på billederne herunder.

26. Hay viskestykker

Set til 149,00

Viskestykker

Altid stilrene og eftertragtede Hay er helt sikkert en klassiker, når der skal kigges boliginteriør til det nye hjem. Netop derfor har vi også Hay med på listen her, som en mulig idé som indflyttergave.

I dette tilfælde et viskestykke, der også kan købes i flere forskellige farver.

Vælg en af de klassiske indflyttergaver

Når invitationen til housewarming hos venner eller familie dumper ind af brevsprækken, så begynder man med det samme at tænke over, hvad man dog skal finde på at give i indflyttergave. Indflyttergaven er en klassiker i det danske samfund, hvor man giver en lille ting, der gerne skal være med til at give familien en god start i de nye rammer. Men hvad er egentlig den bedste indflyttergave? Og hvad bør en indflyttergave koste? Disse spørgsmål kan være svære at blive kloge på – men der er heldigvis hjælp at hente her på vores liste over de bedste gaveidéer til indflyttergaven.

Det vigtigste ved en indflyttergave er i virkeligheden, at den hjælper parret eller familien godt på plads i alt det nye. Derfor er det også normalt klassiske gaver indenfor alt fra hus til have, at man forærer i indflyttergave – men man kan også vælge at tænke i helt nye baner, hvis man har et kreativt sind. Indflyttergaven behøver ikke at være dyr for at blive værdsat, og den praktiske værdi er ofte langt større end den reelle værdi af gaven. Går man med en klassisk indflyttergave, kan man være sikker på, at den rammer plet hos langt de fleste – også selvom man ikke er helt sikker på stilen i det nye hjem.

Find en dekorativ gave, en huslig gave eller noget helt tredje

Indflyttergaven er en virkelig fed gave at skulle købe, hvis man elsker at drøne rundt i diverse butikker og se på alle de mange muligheder, der byder sig. Omvendt kan det være en svær gave at gå til, hvis man normalt ikke er den største gavejæger. Dette skyldes, at indflyttergaven favner vidt og bredt, og at der næsten ingen grænser er for, hvad man kan give i indflyttergave. Der er dog en række kategorier, der kan gå under betegnelsen: De klassiske indflyttergaver, og her går man sjældent galt i byen, uanset hvem gaven skal gives til.

Blandt de klassiske indflyttergaver er dekorative vaser, skåle, potter og planter, ligesom det er helt normalt at forære en lille ting fra f.eks. Kay Bojesens populære serie eller noget tilsvarende. Her kan man mixe og matche lidt mellem de forskellige effekter, da man ofte kan få flere forskellige ting til en fornuftig pris, og der er dermed rig mulighed for at bringe lidt sjæl ind i det nye hjem.

Hvis man er til mere praktiske gaver, så kan man vælge blandt en lang række huslige indflytningsgaver, som f.eks. kunne være potter og pander til køkkenet eller service til den store guldmedalje. Her er det særligt mærker som Royal Copenhagen og Kitchen Aid, der er sikre favoritter, og i denne kategori er der med garanti en perfekt indflyttergave til den ny bolig.

Den sidste, klassiske kategori, når det drejer sig om en god indflyttergave, kan betegnes som alle de sjove indflyttergaver. Normalt benytter man housewarmingen til at lave lidt sjov med parret eller familien, der flytter ind, men det kræver selvfølgelig, at man kender de nye beboere godt. Hvis det er tilfældet, så er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke grimme effekter og sjove påfund man kan finde på, og det vil helt sikkert bringe et smil frem på læberne hos de nye boligejere.

Hvor meget skal indflytningsgaven koste?

Det evige spørgsmål, når det drejer sig om gaver, er, hvad gaverne skal koste. Dette gælder, uanset om man leder efter en perfekt fødselsdagsgave eller den rette indflyttergave, og det kedelige svar er, at det er 100 % op til ens eget gavebudget. Man kan sagtens finde en rigtig god indflyttergave for relativt få midler, og det er altid tanken bag gaven, der betyder mere end gaven i sig selv. Der er dog nogle generelle prisniveauer, der normalt er ganske passende – og de baserer sig gerne på, hvor nær tilknytning man har til de personer, man skal til housewarming ved.

Når man snakker pris på indflyttergave, så kan gavebudgettet generelt ligge på alt mellem 50 og flere tusinde kroner. Dette store spænd giver selvfølgelig ikke meget at gå efter, men generelt giver man dyrere gaver jo bedre, man kender folk. Et normalt prisleje for en fornuftig indflyttergave til nære bekendte kunne være omkring 500 kroner, mens en lille indflyttergave til en kollega eller bekendt kan koste omkring 200 kroner eller lidt mindre. Man behøver ikke at have den store pengepung frem for at købe en kanon indflyttergave – og som allerede nævnt er det altid tanken, der tæller; ikke hvor meget selve indflyttergaven har kostet.

Den personlige indflyttergave betyder meget

Når man leder efter gaveidéer til indflyttergaven, så kan man meget hurtigt glemme, at gaven ikke kun handler om noget materielt – men i højere grad omkring det personlige forhold, man har til beboerne i det nye hjem. Man bliver sjældent inviteret til housewarming, hvis man ikke har et personligt forhold til folk, og dette kan være et godt afsæt for den gode indflyttergave. Med en personlig indflyttergave i hånden er der en god chance for, at gaven får en central plads i det nye hjem, og det er altid sjovere, når gaven har et personligt aspekt oveni det praktiske.

Det kan være svært at finde en god og personlig indflyttergave, men her kan du med fordel tage udgangspunkt i listen her på siden og lede efter muligheden for at relatere den til dem, du kender. En personlig indflyttergave kan baseres på fælles interesser, man deler med dem, der flytter ind, eller det kan baseres på fælles oplevelser, man har haft samme. Herudover kan den markere en særlig tid i parrets eller familiens liv, eller man kan finde en helt fjerde kobling, som ikke engang vi kunne finde på. Der er rig mulighed for at finde en fantastisk, personlig indflyttergave, og det er altid gaver, der bliver utrolig værdsatte.

Vi håber meget, at vores liste og guide til den bedste indflyttergave her på Morefews, har gjort dig i stand til at finde den helt rette indflyttergave til de nye beboere og det nye hjem. Det er aldrig nemt at finde den helt rette gave, men vores liste kan forhåbentlig tjene som god inspiration, der leder dig frem til netop det helt rette til dem, du skal til housewarming hos.

Vi ønsker dig god gavejagt!

Indlægget er anmeldt af: Bjarke S. Mogensen Rating 5/5

Kommentarer

Gode bud på gaver. Men jeg havde personligt selv brug for en ny bordplade, som jeg heldigvis fik af hele min familie. Nogle gange er det federe at gå sammen og finde noget større som man ved de har brug for. F.eks. en simpel ting som en flytning af ens ting. Det var i hvert fald noget min familie havde gjort og de fandt det gennem hjemmesiden om "flyttetilbud". Små ting er fede at give for venner, men for familie kan man godt give noget mere for en bedre start! :)

19-08-2018 18:54, Karoline

Skriv din kommentar