25 sjove mandelgaveideer 2021 - Gå ikke glip af årets mandelgaver

25 sjove mandelgaveideer 2021 - Gå ikke glip af årets mandelgaver

Listen er senest opdateret d. 27 oktober 2021.

Forslag til mandelgave – ideer til mandelgave 2021

Mangler du inspiration, forslag og ideer til den perfekte og sjove mandelgave? Så få gode gaveideer her på denne side. Skal der være mandelgave til både børn og voksne? Skal det være en spiselig mandelgave? Mulighederne for at finde den perfekte mandelgave virker ofte som mange, men når tiden nærmer sig og mandelgaven skal udvælges, så bliver det ofte svært at finde årets mandelgave. Her ender det ofte med den klassiske løsning med en marcipangris eller anden form for chokolade, hvilket på ingen måder er dårligt, men hvis man investerer lidt tid i at finde den perfekte mandelgave, så ender man med en super god gave, som alle vil kæmpe for at vinde.

Den bedste mandelgave er en gave, som både er sjov, men også en gave som kan bruges af alle, uanset hvem der måtte vinde.


Sidste øjeblik: PRINT MANDELGAVEN

Hvis du stadig står og mangler en mandelgave og tiden til jul nærmer sig med hastige skridt, så kan man du også printe en mandelgave der kan bruges af alle – både voksne og børn.

biobanner 2

Find biografoplevelse her

En tur i biografen passer til alle aldre og køn og er en mandelgave som alle kan bruge før eller siden.


Prøv en gavegenerator til at finde årets mandelgave

Hvis du er ude i god tid, så kan denne gavegenerator hjælpe dig med at finde en sjob og anderledes mandelgave for 2019.

mandelgave generator

Prøv den her

Men eller finder du listen med de mest populære mandelgaver vi har kunne finde lige her. Vi håber, du finder den bedste mandelgave.

Gå på opdagelse i vores 26 mandelgaver

1. Søde julede hoptimister

Hoptimist

Den sød mandelgave kunne være en af de fine hoptimister i juleklæder. Hoptimister har aldrig været nemme at stå for, og i disse juleudgaver, bliver det enndu sværre at lade være med lige at prikke til den.

En mandelgave der kommer frem år efter år.

2. Undervejs - Dronning Margrethe

Populær

set til: 250 kr.

Skal man finde en bog der for alvor kan samle familien og som rent faktisk gerne vil vindes af alle rundt om bordet, kunne det meget vel være denne længeventede bog – Undervejs med Dronning Margrethe. Det er vores allesammens Dronning der fortæller hendes erindringer fra 1940 til 1972, hvor man som læser kommer helt tæt på.

Via nedenstående link kan du se hvor bogen forhandles billigst i øjeblikket.

3. Lækker baileys chokolade

Chokolade

Knallerter er lidt af et festligt indslag til både juletamtam og nytårsaften. Og hvad bedre end en knallert, hvor man rent faktisk kan vinde en lille lækker og uimodståelig chokoladekugle med baileys.

Nu gælder det bare om at perfektionere sine knallert-skills.

4. Bean Boozled Spinner

Spil

Dette er helt sikkert en af de sjovest ideer til en mandelgave man kan finde. Der er masser af sjov til efter julemiddagen.

Modige familiemedlemmer kan udfordre hinanden med dette Jelly Bean spil. Tør du tage udfordringen op? Måske er det årets sjoveste mandelgave 2019.

5. En sjov lille joke hver dag i det nye år (2022)

Kalender

Mange vil glæde sig over en ny sjov “joke” om dagen i form af en kalender. Denne kalender er garant for sjove vittigheder hver dag i hele 2022, hvorved at du på denne måde får rigtig meget glæde af mandelgaven. En skøn og sjov idé.

En typisk mandelgave lige til den rigtige pris omkring 100 kr.

 

6. Sjove humørskåle

Service

De sjove humørskåle fra Tassen fås her som et gavesæt med to skåle, og kan både bruges til snacks eller en lille morgenmad. En god mandelgave, der kan bruges hver dag.

Vælg mellem forskellige humør-udtryk.

7. Spillet der altid bliver udsolgt til jul

Spil

Hvert år har vi dette spil på listen og hver år er det stort set udsolgt. Det sjove spil med en skinne i munden og opgaver der får alle til at dø af grin.

Nu kan du udfordre dine venner i det originale og sjove Speak Out spil. Det gælder om at få de andre til at forstå hvad du egentlig mener, mens du læser de medfølgende kort op. Morsomt festspil med udfordringer, der kan være noget af en mundfuld.

 

8. Vågn op til solopgang hver dag – også om vinteren

Vækkeur

Mandelgaven der passer til alle vindere! Både børn og voksne vil have glæde af denne mandelgave. Et vækkeur der simulerer solopgang og solnedgang for den bedste start på dagen.

Har du nogensinde overvejet at få din mobiltelefon ud af soveværelset? Med dette billige vækkeur fra Denver så kan du blive vækket dejligt hver morgen uden at gribe ud efter din mobil.

9. Lækkert hudplejesæt

Hudpleje

En mandelgave der nok passer lidt bedre til den kvindelige del af selskabet, men som uden tvivl gør hele mandeljagten endnu mere spændende.

Et lækkert hudplejesæt fra danske Ecooking, hvor der er mulighed for prøve lidt af hvert.

10. Hyggespillet

Underholdning

En god mandelgave kunne også være et sjovt spil. Hygge spillet her er et slags samtalespil, og minder lidt om det populære EGO, hvor du kommer til at lære dine gæster bedre at kende.

Svar på sjove og mærkelige spørgsmål, der sætter gang i gode diskussioner rundt om bordet.

11. Stor overraskelse med Maxi Kinderæg

Chokolade

Sikke en mandelgave! Kinderæg Maxi er 11 gange større end et almindeligt kinderæg, og derfor også en perfekt størrelse til mandelgaven i år. Det bedste af det hele er næsten, at overraskelsen indeni ligeledes er større end de normale.

Mon ikke der bliver sendt nogle misundelige blikke til mandel-vinderen.

12. Lakrids fra Johan Bülow – Smagsfyldt kvalitet

Chokolade

Skal mandelgaven være velsmagende udover det sædvanlige, så kunne et fantastisk bud være dette lækre Lakrids fra Bülow. Du får en skøn gaveæske, som gør sig godt til en gave.

Måske den mest velsmagende gave? Hvem ved, men der er ingen tvivl om at dette lakrids er himmelsk!

13. Kim Larsen biografi

Bog

Jens Andersen fik lov at følge Kim Larsen to måneder før han døde. Nu er biografien klar så alle kan læse den.

I de sidste måneder af Kim Larsens liv arbejdede den folkekære sanger sammen med forfatter, Jens Andersen på en bog om sine mange erindringer. Resultatet blev denne bog. I bogen fortæller Kim Larsen om sin familiehistorie, sin tid som barn og ung og om successen med Gasolin. En rigtig god mandelgave som er lidt anderledes.

14. Endnu en SUPER god mandelgave – Den sjove kalender (2022)

Kalender

Endnu en kalender-mandel-gave er på listen med skøre mandelgaver.

Denne gang er det “Og det var Danmark” som skal med. En god og alternativ mandelgave til voksne og teenagere.

15. En sjov og stærk udfordring til vinderen af mandelgaven

Underholdning

En mandelgave kan også være en udfordring for de modige. Som vinder kan du udfordre de andre gæster.

Dette crazy hot sauce sæt skal nok give sjove stunder hos den modige familie. Mandelgaven der ikke vil blive glemt, hvis den overhovedet kommer i spil?

16. Smart værktøj til en god pris

Værktøj

Smarte og praktiske gaveide. En bitsholder med tilbehør. Denne smarte lille bitsholder tror jeg alle mænd kan se kunne have hjulpet dem meget på et givent tidspunkt.

Denne smarte bitsholder hjælper dig når din fine skruemaskine er for stor til at komme ind i de små hjørner. Her har du bare en super nemt gaveide til næste ingen penge.

17. Uimodståelig chokolade

Chokolade

Endnu en Baileys mandelgave, da kombinationen af chokolade og Baileys bare slet ikke er til at stå for. Det er helt sikkert en mandelgave, der vil falde i god jord.

Hvis den heldige mandelfinder er i det gavmilde hjørne, kan det jo være, at du selv er heldig at smage lidt.

18. Ideer til mandelgave børn: Guinness Rekordbog (2022)

Bog

Endnu en god mandelgave til børnene og som også sagtens kan være en god julegave. Det er en klassiker så længe jeg kan huske.

Se alle de skøre og vilde rekorder i denne klassiker bog.

19. Sjove Converse sokker til de kolde måneder

Hjemmesko

I den kolde jultid, så er det skønt med et par lækre og varme sokker. Varm fusserne med disse skønne sneakers sokker, der nok skal blive lidt af et samtaleemne derhjemme.

En sjov og anderledes mandelgave.

20. Store flotte glas til gin og tonic

Glas

En lækker mandelgave til voksne kan også være nogle store flotte gin og tonic glas fra Lyngby. Denne model er populær rigtig mange steder.

Mange mener at dette er det RIGTIGE gin og tonic glas. En mandelgave som de fleste voksne vil elske.

21. Twister er altid sjovt efter julemiddagen

Spil

Prøv dette sjove twister-spil som årets mandelgave! Så er der mulighed for et godt grin og for at få brændt lidt kalorier af efter julemiddagen.

Twister er en amerikansk klassiker som danskerne langsomt har taget til sig. Endnu en morsom mandelgave.

22. En mandelgave der er mest til pigerne

Spil

Et sjovt spil der også kan være en rigtig god mandelgave til julefrokosten er dette.

Spillet indeholder alt hvad en sjov mandelgave skal have til en våd julefrokost med tøserne!

23. Sjove mandelgaver under 100 kr.

Hvis du er ung og har begrænset budget til at købe mandelgaver for, så er her et par bud på sjove gaver. Vi har fundet nogle gaver som ikke er så dyre, men som helt sikkert vil være enten sjove eller praktiske gaver.

24. Verdens mindste puslespil

Underholdning

Her er puslespillet der vil sætte selv de mest øvede på prøve. Det kræver gode øjne at samle verdens mindste puslespil, og mon ikke det medfører lidt frustrationer, men følelsen af at lægge den sidste brik, er det hele værd.

Puslespillet fås med forskellige motiver over seværdigheder fra hele verden.

25. Salte fra Nicolas Vahé

Krydderi

Den franske gourmetkok Nicolas Vahe har lavet nogle af de mest smagsfyldte salte og olier. Disse er ikke blot fyldt med god smag og et godt supplement til maden, men de er også virkelig dekorative.

Du bestemmer selv hvor mange salter eller olier du køber. De koster typisk mellem 30 og 50 kroner, så det er et passende beløb til en mandelgave.

26. Lyngby Ølglas

Glas

Ølglas kan man aldrig få for lidt af. En øl serveret i det rette glas, smager blot bedre.

Julen er tiden hvor der bliver drukket aller flest øl, og derfor skal de selvfølgelig også serveres ordenligt. Dette sæt fra Lyngby er inkluderer 4 forskellige ølglas, så både ale, hvede, lager og stout kan smages ordenligt.

Du kan finde endnu flere gaver med øl her

Der er altid store forventninger til mandelgaven

I juletiden er der mange forskellige gaver, der skal i hus, og i den forbindelse kan man hurtigt komme til at glemme mandelgaven midt i det store julegaveræs. Dermed bliver mandelgaven ofte en hasteopgave, der gemmes til sidste øjeblik, og her er det nemt at skuffe familien – for der er altid store forventninger til mandelgaven.

Mandelgaven er den helt store gevinst efter julemiddagen, og derfor handler det om at finde en god mandelgave, som alle vil sætte pris på – unge som gamle. Forventningerne kan være skyhøje, men hvis man formår at indfri dem, så skaber det rammen om en helt perfekt afslutning på julemiddagen. Den perfekte mandelgave til netop din familie gemmer sig muligvis her på vores liste på Morefews.dk – vi har i hvert fald gjort os umage for at finde nogle gode mandelgaver, der henvender sig til mangt og mange.

De klassiske mandelgaver er altid et hit

Når man leder efter den helt rette mandelgave, så er der bestemt ingen skam i at ty til nogle af de klassiske mandelgaver, der som regel falder i god jord hos alle. Her kan man særligt fremhæve de spiselige eller drikkelige gaver, der måske ikke er så opfindsomme, men aldrig skuffer. Klassiske eksempler på spiselige mandelgaver er den store marcipangris, som har været en kær præmie i mange, mange år, eller man kan vælge nogle lækre specialøl eller et par gode flasker vin, hvis børnene alligevel får deres egen mandelgave.

Det vigtigste at huske på, når man vælger den rette mandelgave, er, hvem gaven skal henvende sig til. I mange familier er der en tendens til, at børnene i selskabet bliver lidt glemt, når det kommer til mandelgaven, og dette er naturligvis ikke optimalt. Derfor kan det være en god idé at købe to forskellige mandelgaver, som henvender sig til enten børn eller voksne. Den sidste gave kan man evt. vælge at spille om, hvis man senere laver pakkeleg, eller den kan blive en ekstra værtsgave til værten. Dette er naturligvis en lidt dyr løsning, men så er man i hvert fald sikker på, at mandelgaven til børn og voksne rammer plet.

Hvad skal mandelgaven koste?

Et af de oftest stillede spørgsmål er, hvad mandelgaven egentlig skal koste. Mandelgaven er en ekstra gave, som én af familiens medlemmer skal stå for hvert år, og her kan budgettet være meget forskelligt alt efter, om det er bedstefar, bankdirektøren eller den studerende, der skal stå for mandelgaven. Det er derfor også svært at svare på, hvad mandelgaven skal koste, og det bedste svar er i virkeligheden, at det kommer an på familiens traditioner.

Hvis der er tradition for en ekstravagant mandelgave, så kan den sagtens løbe op i 300-400 kroner, mens den i andre familier er en lille ting til 50-100 kroner. Her bør man forventningsafstemme med resten af familiens medlemmer, således at ingen føler sig skuffede eller ruinerede, og prisen på mandelgaven er således bundet op på, hvad traditionerne i familien er. Typisk vil de fleste dog vælge en mandelgave til omkring 150 kroner, da dette giver mulighed for at finde en lækker gave, som ikke bare bliver kylet ud, når man kommer hjem igen.

Skal der være én mandelgave eller flere mindre mandelgaver?

Endnu et spørgsmål i forbindelse med mandelgaven er, hvorvidt der skal være én eller flere mandelgaver. Der er nogle familier, hvor man sværger til, at der kun er én mandelgave, som både de voksne og de mindste børn skal slås om. Dette er der som sådan ikke noget galt i, hvis det er sådan traditionen er, men det giver ofte nogle skuffede børn, der skal trøstes efterfølgende. I andre familier får børnene deres egen skål med risalamande, der udløser en god mandelgave til netop dem, mens alle de voksne kæmper om én eller to mandelgaver. Dette er også en populær løsning, der skaber mere ro i familien, men som måske tager lidt af stoltheden over at have fundet mandlen fra den, der finder den.

Der er ikke noget rigtigt eller forkert svar på, om der skal være én eller flere mandelgaver, og det handler derfor igen om at aftale med familien, hvordan det skal fungere. Hvis der er mange mindre børn i selskabet, så er den anden løsning måske den bedste, men det er i høj grad op til traditionerne i familien.

Hvor stammer traditionen med mandelgaven fra?

Traditionen med en mandelgave stammer sandsynligvis helt tilbage fra 1500 tallet. Dengang hvor man i de fornemme franske kredse til “helligtrekonger” lagde en mandel i en Helligtrekongerskage.Den der fik mandlen blev ”konge” med forskellige tilhørende privilegier og dermed retten til en gave eller præmie. Mandelgaven i Danmark har traditionelt været marcipangris med rød sløjfe.

I dag er der ikke længere nogen speciel mandelgave, og der kan sagtens være mere end én mandelgave. Der er ofte både en mandelgave til de voksne og en eller flere til børnene. Det er dog ofte konkurrencen om at spise til man nærmest revner, fordi at man bare så gerne vil vinde den lille præmie og derved også håneretten helt til næste jul. Du kan måske sågar huske hvem som vandt mandlen hos Jer sidste jul? Det kan mange, fordi det er en konkurrence som vi går rigtig meget op i.

Uanset hvilke traditioner, I har i jeres familie, så ændrer det ikke på, at mandelgaven er et absolut must til juleaften – og den rette mandelgave gør aftenen lidt mere speciel. Hvis du står for at købe mandelgaven i år, så håber vi meget at vores liste her på Morefews.dk, har givet dig en masse gode idéer til mandelgaven. Hvis du mangler den sidste adventsgave, så har vi selvfølgelig også nogle gode råd på den konto.

Gaveidéerne er anmeldt af Michael S. Rosenfeldt 5/5 stjerner.

Kommentarer

Skriv din kommentar