Gaven til vinelskeren - 12 boblende vingaver

Listen er senest opdateret d. 17 februar 2020.

Velkommen til dette indlæg, der omhandler den gode vingave til vinentusiasten. På listen vil du finde inspirerende gaver, der både involverer rødvin og hvidvin, men også essentielle produkter og tilbehør til hjemmet, som lige gør livet lidt bedre for den vininteresserede og ikke mindst fuldender den gode vinoplevelse.

Det er ingen hemmelighed at vi i Danmark holder utrolig meget af et godt glas vin, hvilket også er grunden til vi har valgt at udarbejde dette indlæg på Morefews.

Inspiration til den perfekte vingave

Vi håber at du i dette indlæg er i stand til at træffe den helt rette beslutning omkring hvilken vingave der skal købes, når du er nået til bunds. Bemærk at du altid er velkommen til at smide en kommentar nederst i indlægget, hvis du mener vi har overset et helt specifikt produkt, eller måske én bestemt type vin – men som du nu nok ved, det er svært at koge vinmarkedet ned til en håndfuld produkter, da det er meget større end det, men vi har gjort vores bedste. God fornøjelse.

12 udvalgte muligheder - Fra vinoplukkeren til den perfekte rødvin 🍷

Emilio Moro Ribera del Duero

1. Rødvin - Emilio Moro Ribera del Duero

Rødvin

Findes der er en bedre måde at starte denne gave-liste på, end med en herlig rødvin. Udover en fantastisk storytelling der ligger bag, der bygger på 3 generationer, har vi fat en skøn rødvin fra Spanien der rammer plet hos vinelskeren.

Det er en flaske der er lavet på fad af 50% fransk og 50% amerikansk egetræ i 12 måneder før aftapning. Vinen kan sagtens ligge i yderligere 6-8 år, hvis man ønsker at blødgøre frugten og krydderierne i vinen.

2. Champagnesabel Laguiole

Champagnesabel

Det er nok ikke uvant for vinentusiasten at champagnen bedst poppes med en champagnesabel. Netop derfor er denne Laguiole champagnesabel også med på denne liste. Hvis man virkelig vil imponere til den næste fest, er det klart at sablen her er et skridt på vejen – den giver bare lige prikken over i’et og fuldender den gode stemning.

Sablens skaft er udarbejdet i oliventræ, mens bladet på sablen er af rustfrit stål. Bladets længde måler 26,6 cm, og den totale længde på sablen er 40,5 cm.

3. Laguiole Vinoplukker

Vinoplukker

Når der skal åbnes en god flaske vin, er det essentielt med en god vinoplukker. Der er ingen grund til at gøre det mere besværligt end som så, og ydermere risikere at flaskens kork ikke kommer med op på én og samme tid.

Er det elegance man søger i sin gave, bliver det næsten ikke mere elegant end en Laugiole vinoplukker – og endda slet ikke når der er tale om den originale vare, som vi har med på listen her.

Laguiole Vinsæt

4. Laguiole Vinsæt

Vinsæt

Læser du med på denne liste, og er i gang med at finde den perfekte gave til vinelskeren, er du nok også bekendt med at vin ikke blot er vin – eller så er modtageren af din gave i hvert fald. Netop derfor bør vin også forkæles, og kan man gøre det på en bedre måde en med et stilfuldt Laguiole vinsæt.

Vinsættet her inkluderer alt hvad et gennemført vinsæt bør indeholde, og vigtigst; sikre den gode oplevelse når der skal skænkes et nydeligt glas vin til hvilken som helst lejlighed.

5. Baglietti Prosecco No.10

Prosecco

Nu skal vi en tur til det nordlige Italien; nemlig vinhuset Cantina Baglietti der ligger i Venedig. Har man en præference for bobler, skal du dykke lidt mere ned i netop denne flaske – en dominerende duft og en elegant tør smag af pærer, citrus og mandler, det holder 100%.

Cantini Baglietti der føromtalte vinhus, er kendt for deres høje kvalitet, hvor der virkelig kræses for det håndværk der ligger bag en gennemført produktion.

6. Baglietti Rosé No. 7

Rosé

Når vi nu havde proseccoen med på listen, hører roséen sig i den grad også til. Det er samme vingård – nemlig Cantina Baglietti, der med sin historie går helt tilbage til 1800-tallet. Flasken vi har med her, er en økologisk spumante rosé, der selv på en kold vinterdag kan give den varmeste sommer fornemmelse, ene og alene med sin friske duft og smag.

Udover den gode kvalitet på flasken her, er den også rigtig flot i sit udtryk, som gør flasken kan genbruges som karaffel eller lignende.

 

7. Værdikassen - 6 gode rødvine

Vin

Den her værdikasse kan man simpelthen ikke komme udenom, når der kigges efter en gave til vinentusiasten. Ikke nok med at man får seks gode flasker rødvin, er der tale om rødvin af meget høj kvalitet. Ydermere er der rig mulighed for at smage nogle delikate druer, og ikke mindst komme hele verden rundt på én gang. I kassen er der vin fra USA, Østrig, Tyskland og Italien.

Der er prisgaranti på kassen, og er du nysgerrig omkring hvad kassen helt præcist indeholder, kan du med fordel tage et klik videre via et af nedenstående links.

peter-bott-riesling-2016

8. Peter Bott Riesling 2016

Riesling

Man kan ikke komme udenom Riesling, og endda slet ikke denne Peter Bott 2016 udgave, der har mere end 60 positive bedømmelser hos den danske vinbutik: Densidsteflaske. Det er en Riesling med en rigtig god balance, der gør at den vil blive en favorit blandt de fleste – den søde aroma, de tropiske frugter og den hvide fersken er en absolut vinder.

Det er 2016 årgangen vi har med på vingave-listen, da den med sin meget høje bedømmelse ligger højere end alle andre årgange.

9. Peter Bott Pinot Noir 2016

Pinot Noir

Er man til Pinot-noir er det svært at komme udenom denne Peter Bott Pinot Noir 2016. Flasken kommer fra området der hedder Rheinhessen, der er et skønt område i Tyskland, med ekspertise i tyske Rieslings og Pinot Noirs.

Det er en rigtig god hverdagsflaske, men hvor der alligevel ikke er tvivl om der er kræset for kvaltieten – og hvis man samtidig er lidt købmand, får man altså rigtig meget vin for pengene lige her.

10. Vinkøler akryl - 12L

Vinkøler

En vinkøler der er perfekt til de lune danske sommeraftener på terrassen. Køleren er af akryl, der giver det her eksklusive og stilrene look, der med garanti vil falde i god jord hos den vininteresserede.

Så om det er den professionelle bar der skal klargøres, eller om det blot er naboerne der inviteres over til en god middag og noget godt til ganen, gør vinkøleren sig rigtig godt.

11. Caso vinkøleskab

Vinkøleskab

Hvis man nu ikke kan få hele kælderen fyldt op med vin, giver det måske mening at vælge en løsning midt i mellem. Med dette stilrene Caso vinkøleskab, kan man luksuriøst opbevare sine bedste flasker i den helt rette temperatur.

Vinkøleskabet har to temperaturzoner, der giver én mulighed for at opdele temperaturzoner i forhold kolde hvidvine og veltempererede rødvine.

12. Pisa karaffel fra Spiegelau

Karaffel

Man kommer ikke udenom at Spiegelau producerer nogle af flotteste vinglas på markedet, men det er ikke kun glas som de formår at ramme til perfektion – nu har de nemlig også lanceret denne eksklusive karaffel.

Designet er eksklusivt og kvaliteten er naturligvis i top – så udover den funktionelle kvaltiet, er den også æstetisk rigtig flot at have stående fremme.