Gave til morfar - 31 gode gaver til din bedstefar, farfar og morfar

Listen er senest opdateret d. 14 august 2020.

Der er ingen tvivl om, at det kan være udfordrende at finde gaven til morfar, farfar eller bedstefar, men dermed ikke sagt at det er umuligt, men det kræver at man gør sig lidt umage.

I denne guide har vi fundet nogle af de bedste gaveideer til morfar, som du med fordel kan tage et kig på mens du har din skønne farfar, morfar eller bedstefar i tankerne. Vi er sikre på, at du med en god kop kaffe ved hånden kan finde lige præcis den gave, hvor følelsen af at have fundet den helt rigtige gave opstår.

Listen indeholder gaveideer som fungerer både som fødselsdags- samt julegave til morfar, farfar eller bedstefar. Vi håber, at du finder lige præcis den gave, som skaber en masse glæde hos modtageren uanset om du vælger en oplevelse eller en blød pakke.

Find inspiration i vores 31 gaver til morfar

Hjemmesko

1. Hjemmesko - Ren forkælelse til morfar

Hjemmesko

Et par bløde hjemmesko er på mange måder en fantastisk gave til vores kære morfar. Hvis han endnu ikke ejer et par, så skal han helt afgjort have et. Omvendt hvis han allerede ejer et par bløde hjemmesko, så kan det være at det er være tid til at få et par nye?

En god og betænksom gave, som med garanti kan skabe megen glæde.

Flotte cognac glas til bedsteforældre

2. Cognac glas - Must have til enhver cognac-entusiast

Glas

Hvis morfar, farfar eller bedstefar er en cognac elsker, så er cognac ikke meget anderledes end fra f.eks. vin, som bare smager bedst hvis det drikkes af et vaske ægte cognac glas.

Lad morfar sætte en god plade musik på og falde tilbage i lænestolen med en skøn cognac serveret i et flot flot glas.

Plakat til morfar med sjove udsagn

3. Morfar citatplakat - "Da jeg var en bette knægt"

Plakat

Morfar har mange herlige talemåder og udsagn, som man ofte ville ønske at man fik skrevet ned. Nu får du her en plakat, som kan minde morfar om hvor herlig han er med hans udtryk overfor sine børnebørn.

En helt fantastisk og personlig gaveidé til morfar, som viser hvor speciel og kærlig han er.

Plakat til farfar

4. Farfar citatplakat - De herlige hverdagsudtryk

Plakat

Vi kender de mange herlige hverdagsudtryk som farfar kunne finde på at sige, men der er mange af dem. Plakaten her hylder nogle af de mest almindelige udtryk, som vi ofte kunne høre vores farfar sige.

En personlig gave, som også fås i flere størrelser og farver, sådan at du helt selv kan designe din plakat.

Bedstefar plakat

5. Bedstefar citatplakat - Sjove udsagn og udtryk

Plakat

“Sengetider er til forhandling” …. og bedstefar er nem at forhandle med. Et udsagn som kunne passe godt på de fleste bedsteforældre, så hvorfor ikke hylde de fantastiske udtryk med en plakat?

Plakaten er en samling af diverse hverdagsudtryk og udsagn fra bedstefar. En skøn og personlig gaveidé til bedstefar.

p-skive til far

6. Elektronisk p-skive så morfar slipper for bøder

Parkeringsskive

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi med tiden kan blive mere glemsomme. Én af de mest irriterende ting at glemme er dog p-skiven, som kan ende med at koste en dum parkeringsbøde vi alle helst vil være foruden.

En rigtig god gave til morfar kunne derfor være en elektronisk parkeringsskive, som automatisk kan stille sig selv ved parkering.

Personlig plakat til morfar

7. Plakat til bedstefar - God og personlige gaveidé

Plakat

Personlige gave er altid et hit, da det vidner om at man har gjort sig umage for at finde den helt rette gaveidé til den kære bedstefar.

En rigtig god og oplagt gaveidé til bedstefar kunne derfor være denne fantastiske og personlige plakat, som hver dag kan minde bedstefar om hvor elsket han er.

Fortæl nu bedstefar

8. Bedstefar fortæl nu - Lad farfar, morfar eller bedstefar fortælle

Bog

Det er næppe nogen hemmelighed at hvis der er nogle i familien som ofte har mange gode historier, så er det bedstefar, farfar eller morfar. Disse historier hører man ofte til diverse arrangementer, men man glemmer dem ofte.

Med bogen Bedstefar fortæl nu, så får man en skøn bog, hvor børnebørn kan få nogle af de gode røverhistorier skrevet ned, som til enhver tid igen kan findes frem. En god og personlig gaveidé.

Ostesæt

9. Legnoart ostsæt m. 3 dele - Skøn gaveidé

Osteknive

Ost har vi i Danmark altid været rigtig glade for, men hvis der findes noget irriterende, så er det når udstyret vi skal ordne osten med ikke spiller 100%.

Dette ostesæt er en fantastisk gaveidé til morfar som er rigtig vild med ost.

Bambus sokker

10. Bløde strømper - Køb nogle rare bambus strømper

Strømper

Hvis morfar er ved at være kørt ud af sine strømper, så er det måske på tide med et par dejligt bløde bambus strømper, som er helt fantastisk bløde.

Denne gave indeholder 7 par strømper, som er en gave man altid kan bruge!

Fandt du gaven til morfar blandt de første 10?

Hvis du endnu ikke har fundet den perfekte gave, så frygt ikke, fordi vi har endnu flere gaveforslag på vores liste. Du kan se endnu flere herunder.

Vindispenser

11. Vin dispenser (5 liter) - En sjov og anderledes gave

Vindispenser

Uanset hvor gamle vi er ved at være, så er der ingen tvivl om at vin er noget vi værdsætter højt. Dog kan de almindelige vin’dunke’ godt være lidt kedelige.

Denne vindispenser gør det lidt ekstra hyggeligt at nyde et godt glas vin. Vin dispenseren er formet som et lagrings fad, som der bruges til at opbevare vinen i under dets fremstilling.

'Regnmåler

12. Regnmåler i rustfrit stål - en skøn gave

Regnmåler

Hvis der er et emne som ofte kan få vores kære bedsteforældre op at ringe, så er det uden tvivl vejret. Bedsteforældre elsker at tage om vejret, hvilket din morfar garanteret også gør.

En regnmåler er derfor et absolut must have, så hvis han endnu ikke ejer en regnmåler eller blot en pæn en af slagsen, så er denne gave måske den perfekte som årets gave.

Bridgewalking lillebælt

13. Bridgewalking - En skøn oplevelse på Lillebælt

Oplevelse

En oplevelse kan være en fantastisk gave at give til sin morfar. Især hvis du som barn, barnebarn eller noget helt andet tager med på denne oplevelse.

Her får I muligheden for at opleve det altid naturskønne lillebælt fra et fugleperspektiv med en skøn omgang bridgewalking.

Pæne kopper til farfar

14. Bitz kaffekrus - Et moderne og elegant design

Krus

Det er vidst næppe nogen hemmelighed at vi danskere er helt pjattede med at drikke kaffe. Der er vel næppe en anledning, hvor man ikke lige kan bruge sætningen: “Vil du have en kop kaffe?”

Hvis din morfar er en rigtig kaffedrikker, så kan det sagtens være at han stadig benytter nogle krus af lidt ældre dato, som måske har fået en lidt grim kaffefarve. Disse krus fra Bitz er rigtig flotte i deres udtryk og en rigtig fin julegave til morfar.

Besøg på en vingård i Kolding

15. Besøg en dansk vingård (Kolding)

Vingård

At opleve nye ting er altid spændende og givende på mange måder. At besøge en vingård er for mange en stor oplevelse, men det at gøre det i Danmark kan være endnu mere specielt, da det er super inspirerende at høre om processerne i et klima, som ikke just inviterer til at dyrke vin.

Kom på besøg på en dansk vingård (denne udvalgte ligger ved Kolding, men du kan finde flere i Danmark), det er en super skøn oplevelse og en betænksom gave.

udplaid læsø

16. Uldtæppe fra Læsø - En blød gave til bedstefar

Tæppe

Når de kolde vinterdage nærmer sig eller de lune sommeraftener skal nydes, så er der ikke meget der slår at have et dejligt tæppe at pakke sig selv lidt ind i. Måske hvis middagsluren skal klares på sofaen?

Dette skønne uld plaid fra Læsø uldspinneri er en skøn gave til morfar, som mangler et dejligt tæppe at bruge på udvalgte tidspunkter.

Tiger of Sweden kreditkortholder

17. Kreditkortholder fra Tiger Of Sweden

Kreditkortholder

Super lækker kreditkortholder i læder fra det anerkendte brand Tiger Of Sweden. Kreditkortholderen har en rigtig god størrelse, og kan nemt tages i lommen uden det virker forstyrrende eller lignende. Perfekt at have med på farten, og generelt en super god gaveidé.

Se alle detaljerne ved at se flere billeder herunder.

Ballonflyvning for bedsteforældre - en god gave

18. Ballonflyvning - En skøn oplevelse i fugleperspektiv

Oplevelse

Oplevelser er en dejlig skøn ting, men at komme lidt op i fugleperspektiv og se et område fra luften kan ikke sammenlignes med at opholde sig på jorden.

Tag din morfar med ud og flyv en tur i en luftballon en lun sommerdag, hvor I virkelig kan nyde hinandens selskab og ikke mindst få Jer en oplevelse for livet. (Se eventuelt videoen med en bedstefar ved at klikke på linket)

Lene bjerre håndklæde

19. Håndklæde - Skønt håndklæde i 100% bomuld

Håndklæde

En god gave til morfar som altid falder i god jord er håndklæder. Det er unægteligt noget vi alle sammen bruger, men nye håndklæder er rigtig skønne at få, især når de er i høj kvalitet som disse skønne håndklæder fra Lene Bjerre.

Så hvis de gamle håndklæder måske er ved at være lidt slidte, så kan det være at han sætter pris på nogle nye.

Begge sider af Niklas Bendtner

20. Nicklas Bendtner - Begge Sider - En gribende historie

Biografi

Én af årets mest omtalte biografier er denne bog fra Nicklas Bendtner, som tager læsere med ind under huden hos fodboldstjernen med mange kontroversielle hændelser bag sig.

Hvis din morfar har en interesse for fodbold, så kunne dette bestemt være en oplagt gaveidé. Den får mange gode anmeldelser og kunne bestemt være et ægte gavehit til prisen.

Sammenklappelig stol til farfar

21. Sammenklappelig stol - Spar lidt på farfars ben

Stol

Med tiden bliver vi alle sammen ældre, hvilket godt kan gøre det at stå op lidt mere udfordrende end hvad det hidtil har været. Det er dog ikke alle steder hvor man lige kan sætte sig, med mindre man altså har en sammenklappelig stol.

Denne stol fylder ikke mere end at den kan være i baglommen eller i jakken, men er fantastisk praktisk at hive frem når man lige har brug for et hvil. God til både ung som gammel.

Digital fotoramme til børnebørn

22. Digital fotoramme - Nye billeder af børnebørnene

Fotoramme

Børnebørn er noget af det kæreste eje vores kære bedsteforældre har, så der er ingen tvivl om at man også elsker at kigge på dem.

Dette kan nu være muligt med en digital fotoramme, hvor der blot kan “uploades” billeder til, som derved vi indgå i slideshowet af skønne billeder. En sjov og fantastisk idé til vor kære bedsteforældre.

Fodmassage til farfar

23. Fodmassagerulle - Behagelig selvforkælelse til morfar

Massage

Vi kender det alle sammen. At have nogle ømme fødder, efter at have haft en dag med lidt ekstra aktivitet end hvad vi har været vant til.

Fodmassage kan derfor være behageligt, men det kan snart godt blive for meget hvis man beder mormor om at gøre det, så med en massagerulle som denne, så kan fødderne blive masseret uden at mormor skal til at massere et par sure tæer.

Barbering

24. Barbering med stil - Forkælelse på højeste niveau

Oplevelse

Hvis morfar har et større skæg, så kunne en fantastisk oplevelse være at besøge en vaske ægte barber. Her bliver du forkælet med en dejlig barbering med hvad der alt hører til.

Giv morfar en skøn oplevelse, hvor det for alvor er morfar der er i fokus og blot skal nyde en dejlig dag.

Østerssafari

25. Østers safari - Kom ud til vesterhavet en dejlig dag

Oplevelse

Er morfar typen der er helt vild med at opleve det bedste fra naturen? Så kunne en tur til vesterhavet og fange østers måske være den perfekte gaveidé og oplevelse man kan give ham. Det er selvfølglig en fordel hvis man samtidigt kan lide østers, men hvis ikke, så er naturoplevelsen også en vildt skøn oplevelse.

En østers safari kan du opleve flere steder på vestkysten, så lokation bør ikke være den helt store hindring.

Ølsmagning til farfar

26. Ølsmagning - En dejlig oplevelse for to

Smagning

Hvis du leder efter den helt perfekte gave til farfar, morfar eller bedstefar, som samtidigt kan være en oplevelse man sjældent vil glemme, så har vi her fundet en fantastisk gaveidé. En ølsmagning hvor du som gavegiver kan tage med på oplevelsen – så kan I sammen, måske endda med flere deltagere, få en dejlig dag sammen, hvor I får smagt noget af den mest fantastiske øl.

Ølsmagningerne afholdes over hele landet, så lokation bør ingen betydning have, det er blot hvorvidt at morfar synes dette kunne være en god idé.

Halstoerklaede

27. Tommy Hilfiger halstørklæde - til de kolde dage

Halstørklæde

Hvis morfar har fødselsdag i en kold periode eller du måske er på jagt efter en julegave til morfar, så kunne et dejligt lunt og moderne halstørklæde fra Tommy Hilfiger være en klassisk, men også super brugbar gaveidé.

Tommy Hilfiger har alle dage leveret tøj af højeste kvalitet, så du kan ydermere være helt sikker på, at hvis du køber dette halstørklæde, så er det med garanti en gave der falder i god jord, omend ikke, så er den ligeledes nem at bytte.

Stirktrøje til bedstefar

28. Striktrøje - En varm gave at give til farfar

Striktrøje

En meget klassisk striktrøje som går til stort set alle outfits, men som også kan bruges hvis du skal til en mindre komsammen eller noget helt tredje. Det er en dejlig og klassisk gaveidé, som morfar helt afgjort vil synes godt om. Bløde pakker er altid fantastiske at modtage!

Du kan eventuelt spørge mormor om hun kan aflure en størrelse i de andre striktrøje som morfar har, hvis du måtte være i tvivl om størrelsen på trøjen.

Underbukser

29. Hugo Boss underbukser i højeste kvalitet

Underbukser

Underbukser er en af de mest klassiske gaveidéer man kan give, men måske er det samtidigt også en lidt overset gaveidé. Har du før prøvet at ønske dig underbukser til jul, men du fik faktisk ingen? Måske dette skyldes at man tænker det er en nødløsning, men faktum er blot at vi alle skal bruge underbukser, så derfor er det heller ikke en dårlig gave.

Hvis du sætten baren lidt høj ift. kvaliteten på de underbukser du finder, så er der ingen tvivl om at det er en god gave. Disse Hugo Boss underbukser er noget af det mest behagelige at have på.

Nøglering

30. Personlig nøglering med 'Morfar', 'Farfar' eller 'Bedstefar'

Nøglering

En personlig gave er uden tvivl en fantastisk gave, men hvordan finder man lige den rette gave, som samtidigt viser at du virkelig har tænkt over at gaven skulle passe præcis til personen? Denne nøglering har du mulighed for at tilpasse lige præcis så den passer til din morfar.

Du kan vælge at skrive: Morfar, farfar eller bedstefar på nøgleringen, omvendt kan du også skrive et kaldenavn, hvis du måske kalder din bedstefar noget andet end hvad alle andre gør.

Har du fundet gaven til morfar?

At finde gaven til morfar kan godt værre lidt sværere end man først lige antager, men vi håber dog, at du efter at have kigget i vores guide med gave forslag er kommet lidt nærmere en beslutning. Den rette gave til morfar kan nemlig være svær at finde, hvilket primært skyldes at vores bedsteforældre jo alle er forskellige, samt at alderen vores bedsteforældre har kan variere en del. At finde gaven til farfar på 60 år er ofte anderledes som gaven til farfar på 85. Dette har vi dog taget højde for i vores udvalg af gaveidéer, hvilket vi også håber at du har bemærket hvis du er kommet helt herned.

Hvis du endnu ikke har fundet den rette gave, så synes vi at du skal tage et ekstra kig på listen, da vi mener at der helt bestemt er gode gaveforslag til vores kære bedsteforældre uanset alder. Oplevelser med børnebørn er specielt en gave som er i ret høj kurs hos vor kære bedsteforældre, dog kan alderen selvfølgelig være en hindring ift. nogle udvalgte oplevelser. Hvis din bedstefar er lidt ældre, så kan en personlig gave, som f.eks. kunne være billeder eller den sidstnævnte gaveidé nøgleringen være en oplagt gave.

Læs blandt andet: Gaver til 70-årige – her

Hvad skal gaven til farfar/morfar koste?

Budgettet til en gave til morfar er meget forskelligt og er en personlig præference. Der findes ingen facitliste for hvor meget en god gave skal koste. Den gode gave kan sagtens være mere eller mindre gratis, men den kan selvfølgelig også koste nogle penge. Det er blot vigtigt, at du som gavegiver ikke tænker alt for meget over budgettet, fordi hvis der er noget som vores kære bedsteforældre ikke går særligt meget op i, så er det hvad gaven har kostet.

En god gave kan sagtens være mere eller mindre gratis. Hvis du f.eks. tager din morfar med på en lille udflugt, hvor I får set et områder hvor morfar ikke har været i mange år eller om I tager i biografen, som selvfølglig koster et par biografbilletter er ikke så afgørende. Du kan måske allerede nu forestille dig en tur hvor I besøger et sted, som ikke behøver at koste andet end transporten til stedet.

Det du som gavegiver skal huske er, at det er ikke prisen der betyder noget, det er tanken som tæller uanset hvor cliché det nu engang kan lyde.

Gode gaveidéer til fødselsdagsgaven

Hvis du leder efter en fødselsdagsgave til morfar, så håber vi at du allerede nu har fået nogle gode ideer ved at kigge på vores liste ovenfor, men hvis du stadig er i tvivl om hvad du skal give, så er der stadig gode råd at hente. Fødselsdagsgaven kan være mange ting, men hvis du gerne vil give morfar en oplevelse, så er årstiden hvor morfar har fødselsdag selvfølgelig lidt afgørende. Det kan være svært at finde på en masse spændende udendørs aktiviteter, da vejret i Danmark ikke altid viser sig fra sin bedste side her. Men hvis morfar har fødselsdag i sommerhalvåret, så er det helt klart at én af de bedste gaver du kan give er en oplevelse, hvis hans ve og vel selvfølgelig kan klare en udflugt.

Hvis du er på jagt efter en mere materiel ting, så er der på listen en masse gode forslag til en god fødselsdagsgave. Om du vælger at gå med et par skønne underbukser eller en lidt sjovere gave er helt op til dig, da du kender din morfar bedst, hvorfor du også bedst kan svare på om det vil være en god gave eller ej. Ydermere er det også ret heldigt, at disse gaver ofte kan byttes hvis der måtte være en gave der ikke ramte helt plet.

De bedste julegaver til morfar

De bedste julegaver til morfar er en svær størrelse, da det som med alle andre gaver afhænger af hvilken type din bedstefar er. Dog er det mest sikre valg ofte en personlig gave, hvor det virkelig kommer til udtryk at gaven ikke blot er valgt i den første butik du gik forbi da du var ude at shoppe. En personlig gave kan være mange ting, men f.eks. nøgleringen hvor du har mulighed for at få indgraveret noget i gaven kunne være en super skøn gaveidé. Det kunne også sagtens være et billede af alle børnebørn, hvis I har mulighed for at mødes hos en fotograf – det er i hvert fald en helt fantastisk gaveidé, som kan bringe en masse smil frem hver gang blikket faldet på et så skønt billede.

Faktisk vil du ofte i din søgen efter den bedste julegave lige pludseligt falde over en gaveidé hvor du tænker “Der var den!”. Hvis du får den følelse, så kan du være helt sikker på at du har fundet den helt rette gaveidé. Hvis det mod forventning skulle vise sig, at gaven ikke var helt perfekt, så er der jo mange gode muligheder for at bytte gaven til noget som morfar sætter endnu mere pris på.

Vi håber om ikke andet af du finder gaven til farfar, morfar eller bedstefar efter at have læst vores guide. Vi har gjort os umage for at finde kun de bedste gaveidéer frem.

Kommentarer

Kommentarer er lukket.