Sølvbryllupsgave

Sølvbryllupsgaver - Gode gave idéer til sølvbrylluppet

Listen er senest opdateret d. 2 december 2021.

25 års ægteskab er ikke noget, man skal kimse af, og det er virkelig en særlig lejlighed, der skal fejres med sang, musik og masser af gode gaver. Kærligheden er noget, af det mest dyrebare, man har i livet, og derfor handler det også bare om at nyde den særlige stemning til et sølvbryllup. Det er dog ofte en udfordrende anledning at finde gaver til, fordi det ikke er så ofte, at man befinder sig til en sølvbryllupsfest – og gaven skal helst sidde lige i skabet for at gøre dagen så god for parret som muligt.

Hvis man er komplet på bar bund i forhold til den sølvbryllupsgave, man skal forære til det lykkelige ægtepar, så bør man søge helt ind i kernen af lejligheden – nemlig kærligheden. Vælger man at have kærligheden for øje i forbindelse med gavekøbet, så er det bare et spørgsmål om tid, før man finder den helt rigtige gave til det par, man holder af. Glæden ved at give er mange gange større end glæden ved at få en gave – og det er det hele værd, hvis man har brugt lang tid på at finde den helt rigtige gave til sølvbrylluppet.

Har du brug for en masse gode gaveidéer til sølvbrylluppet, fordi du er gået i stå med gavesøgningen, så har vi heldigvis samlet en omfattende liste over gode gaver herunder. Gaverne spænder vidt og bredt indenfor forskellige stilarter, prisklasser og med forskellige fokuspunkter, og der er med garanti én eller flere gaver til sølvbrylluppet, som kan vække din interesse. Mange gange skal man bare skubbes venligt i den rigtige retning – og vi håber meget, at vores liste kan være det rette skub på vejen mod den helt rigtige gave til sølvbrylluppet.

Find den perfekte gave til sølvbrylluppet

1. Spa-ophold - Marienlyst Strandhotel

Unik oplevelse

set til: 2.696,00 kr.

Et sølvbryllup er noget helt unikt, som fortjener en unik gave, og her kan et lækkert spa-ophold være det helt rigtige. Et spa-ophold giver parret mulighed for at have en friweekend i hinandens selskab – og selv efter 25 år er det noget, man sætter stor pris på.

Der er mange unikke steder i Danmark, hvor man kan købe et spa-ophold; Marienlyst Strandhotel er ét af dem.

2. Karikaturtegning - Personlig tegning af eget billede

Karikatur

set til: fra 350 kr.

Efter femogtyve år sammen, så er det måske ikke ønsker der er flest af, så hvad skal man give parret, som nu fejrer 25 år sammen? En karikaturtegning, hvor det personlige for alvor kommer til udtryk!

En sådan karikaturtegning er sjov og personlig og bestemt ikke noget parret har forventet. Den er til evigt minde og vil skabe stor begejstring.

3. Vinkøler fra Rosendahl

Elegant vinkøler

set til: 311,00 kr.

Med alderen kommer man til at sætte mere og mere pris på et godt glas vin, og med denne gave til sølvbrylluppet skal vinen aldrig serveres ved den forkerte temperatur igen. Det elegante design gør denne vinkøler til en sikker vinder til ethvert sølvbryllup.

Vinkøleren er en smart, praktisk, smuk og helt igennem fantastisk gaveidé til det kræsne sølvbryllupspar. En sikker vinder, hvis du er i tvivl.

4. Oslo minicruise for to personer

Oplevelse til søs

set til: 995,00 kr.

Til vands, til lands og i luften – oplevelser er altid en mageløs gave til enhver, festlig lejlighed. Dette gælder også for gaven til sølvbrylluppet, der med fordel kan være i form af et romantisk minicruise til Oslo i Norge.

Et minicruise er en perfekt mulighed for et romantisk getaway fra en travl hverdag, og her er der valuta for alle sparepengene, hvis parret er til rullende bølger og kold champagne.

5. Vinboks med alt, der hører til

Praktisk vingave

set til: 249,00 kr.

Sølvbryllupper er ofte lig med masser af vingaver – særligt hvis parret nyder et godt glas rød- eller hvidvin i ny og næ. Her er der dog en unik mulighed for at gøre vingaven lidt ekstra praktisk og god, og det er en rigtig god gaveidé til sølvbryllupsgaven.

Vinboksen er fyldt med proptrækker og diverse remedier, som man lige står og mangler, når man skal nyde et godt glas vin.

6. Ballonflyvning for to personer

Højtflyvende oplevelse

set til: 2.395,00 kr.

Oplevelser er altid en fornuftig gaveidé til sølvbrylluppet, hvor parret skal forkæles lidt ekstra – og en ballonflyvning i det danske sommervejr er en fantastisk oplevelse. Her kan parret komme højt op at flyve, og det er svært at få armene ned i en luftballon oppe i luften.

Ballonflyvning er en ubeskrivelig oplevelse, som man kun for alvor kan udtale sig om, når man har prøvet det på egen krop.

7. Sangfuglen Alfred - Kay Bojesen

Klassisk figur

set til: 749,00 kr.

Hvis du ønsker at forære sølvbryllupsparret med en klassiker indenfor gavernes verden, så skal du helt sikkert gå med én af de mange figurer fra Kay Bojesen. Figurerne er kendt og elsket af alle, og særligt sangfuglen er et lækkert stykke brugskunst, som alle kan bruge. Der er stor valgfrihed indenfor figurer fra Kay Bojesen – vælg din egen favorit til parret, du holder af.

Hvis du generelt interesserer dig for boliginspiration, så kan du finde en masse boliginspiration hos Bobolig.dk

8. Fornem middag for to - Lyng Dag Restaurant

Oplevelse i verdensklasse

set til: 790,00 kr.

Når man kommer lidt op i årene, så sætter man meget mere pris på de gode, intime oplevelser, som et lækkert restaurantbesøg oftest bærer med sig – og derfor er denne oplevelse en perfekt gave til sølvbrylluppet.

En middagsoplevelse giver parret mulighed for at slappe af med lidt lækker mad i hinandens selskab – perfekt til det modne par.

9. Eksklusive champagneglas - Perfekt til alle anledninger

Smukke glas

set til: 229,00 kr.

Når man kæmper med at finde den helt rigtige gave til sølvbrylluppet, så kan man altid gå med klassikeren: Brugskunst. Brugskunst kan man altid bruge, og særligt disse smukke champagneglas er en fantastisk gave, der garanteret ikke skal byttes.

Det er ikke tit, at man drikker champagne, men til den særlige lejlighed skal udstyret altså være i orden – og disse smukke glas fås ikke bedre.

10. Vinkaraffel - Elegance fra Spiegelau

Elegant vinkaraffel

set til: 799,00 kr.

Hvis man er inviteret til sølvbryllup hos et par, der elsker et godt glas vin, så er det en oplagt gaveidé at vælge denne smukke vinkaraffel fra Spiegelau. Her er der virkelig valuta for pengene, og der er ingen tvivl om, at vinen smager bedre, når den kommer fra en karaffel. Dette er en rigtig god sølvbryllupsgave, som vil falde i god jord hos det lykkelige par.

11. Knivsæt til ostebordet - 3 dele

Smukke osteknive

set til: 699,00 kr.

Det er ikke så ofte, at man forkæler sig selv og sine nærmeste med et stort ostebord, men når det er tilfældet, så skal udstyret også være i orden. Derfor er dette en rigtig god gaveidé til sølvbrylluppet, hvis du er lidt på bar bund i din gavesøgning.

Disse osteknive er af høj kvalitet, og så ser de tilmed lækre ud – det højner bare den gode oplevelse markant.

12. Fermenteringssæt fra Kelner

Fermenteringssæt

set til: 389,00 kr.

Når man har sølvbryllup, må man gerne blive udfordret lidt, og med dette fermenterinssæt kommer parret muligvis ud på lidt dybt vand. Fermentering er dog blevet moderne, og det er en rigtig tidsrøver, som man får stor fornøjelse af på den lange bane.

Dette er en alternativ sølvbryllupsgave til parret, der ellers har alt i deres hjem – en rigtig god gaveidé, hvis du ønsker at udfordre parret lidt.

13. Kähler Miniature vaser - 3-pak

Små vaser - stort udtryk

set til: 250,00 kr.

Brugskunst er en sikker vinder hver gang – og dette gælder i særdeleshed også for sølvbryllupsgaven. Disse søde miniature vaser fra Kähler er en luksuriøs gave, der kan bringe lidt farve og glæde ind i hjemmet, og det er en rigtig sikker gave, hvis du ikke aner, hvad du skal forære dem, du holder af.

Der er mulighed for at kombinere de små vaser med en lidt større af slagsen, og dermed har man en gave, der bestemt ikke skal byttes.

14. Gavekurv med vin og chokolade

Gavekurv med lækkerier

set til: fra 210,00 kr.

Forkælelse er en oplagt vej at gå, hvis man ikke kan komme på en god gaveidé til sølvbrylluppet – og her rammer denne lækre gavekurv plet hver gang. Chokolade, vin og andre lækkerier falder altid i god jord, og det er noget, der aldrig skal byttes.

Der er gavekurve i mange forskellige størrelser og prisklasser, og her har du altså mulighed for at finde lige netop den kurv, som passer til dit gavebudget.

15. Dekorativ lysestage fra Menu

Lysestage fra Menu

set til: 299,00 kr.

Lysestager kan man aldrig få for mange af, og det er ofte en ting, der står på ønskesedlen hos dem, der holder sølvbrylluppet. Der er utrolig mange stager at vælge imellem, men hvis du leder efter en elegant og dekorativ løsning, så er denne lysestage fra Menu en oplagt kandidat.

Lysestagerne er særligt gode, når man ikke kender sølvbryllupsparret så indtrængende – det er en sikker gave, som man ikke kan slå sig på.

16. Den skønne Kay Bojesen abe

Klassisk brugskunst

set til: 899,00 kr.

Hvis sølvbryllupsparret ikke allerede har den verdenskendte og søde abe fra Kay Bojesen, så er det med at få den købt til dem. Den klassiske abe er elsket og vidt udbredt i de danske hjem, og her er tale om en kunstnerisk gave, som er fuldstændig tidløs.

Har parret allerede aben fra Kay Bojesen kan du med fordel se på nogle af de andre søde og sjove figurer – det perfekte match er garanteret derude.

17. Stilren termokande fra Kähler

Termokande med stil

set til: 300,00 kr.

Når man har været sammen i 25 år, så er der nogle ting, der trænger til udskiftning – og én af disse er ofte termokanden, der har bragt glæde og gavn til hjemmet i mange år. Her er det oplagt at vælge denne stilrene model fra Kähler som den perfekte gave til sølvbrylluppet.

Kählers design er i en klasse for sig selv, og hvis parret mangler en termokande, så er dette en sikker vinder hos de fleste.

18. Oplev det unikke Njord Gin destilleri

Oplevelse for ginelskere

set til: Fra 399,00 kr.

Gin er en fantastisk alkoholisk drik, og hvor mange garanteret har nydt ginnen med en gang tonic til i mange år, så er gin nu for alvor blevet moderne igen. Derfor er det også en fantastisk gaveidé til sølvbrylluppet at forære det ginglade par en tur på et vaske ægte gindestilleri.

Med en rundvisning – og efterfølgende drink eller to – på et destilleri får man en masse baggrundsviden om de dejlige dråber, man elsker.

19. Hjemmelavet danskvand og sodavand med Sodastreamer

Stilren Sodastream

set til: 349,00 kr.

Sodastream var rigtig stor for 30 års tid siden, men den fantastiske boblemaskine er for alvor blevet moderne igen – og designet er blevet meget mere tåleligt. Det er en oplagt gave til sølvbrylluppet, hvis parret elsker danskvand og har smidt deres gamle maskine ud for mange, mange år siden. Frisklavet danskvand smager bare lidt bedre, og Sodastream er en solid tilføjelse til maskinparken i køkkenet.

20. Lækre Nicolas Vahe krydderier

Krydderi til livet

set til: Fra 39,00 kr.

Hvis du er helt på bar bund i din jagt efter en perfekt gave til sølvbrylluppet, så kan du give parret mulighed for at sætte lidt krydderi på tilværelsen. Nicolas Vahe krydderier er i særklasse nogle af de bedste på markedet, og det er en oplagt gaveidé, der ikke skal byttes.

Der er mange forskellige krydderier at vælge imellem, og der kan matches og mixes på mange forskellige måder.

21. Oplev vestkysten på en helt ny måde med østerssafari

Unik oplevelse

set til: Fra 300,00 kr.

Der er mange unikke oplevelser i det herlige, danske land, men én af de mere specielle er østerssafari på vestkysten. Her er der garanti for frisk luft og gevinst i form af østers til middagsbordet, og det er helt sikkert en sølvbryllupsgave, der vil vække stor glæde.

Safari handler ikke kun om at se på store dyr i Afrika – de værdifulde muslinger er også et syn værd.

22. Varmt tæppe til hyggeaftener på sofaen

Lækkert tæppe

set til: 200,00 kr.

Man bliver aldrig for gammel til at nyde en god film på sofaen i selskab med den, man holder af, og med dette varme tæppe bliver det lige lidt mere hyggeligt. Tæppet er en oplagt gave til sølvbrylluppet, og det er perfekt til de mørke vintertider, der ellers kan synes lange.

Det perfekte tæppe til en gave skal gerne være af høj kvalitet og lavet af naturlige materialer – det er en rigtig god gave til parret.

23. Oplev de københavnske kanaler med Goboat

Oplevelse i bølgen blå

set til: 499,00 kr.

Når der skal findes en særlig gave frem til sølvbrylluppet, så er en oplevelse altid en kærkommen gaveidé; og med sin helt egen Goboat kan man opleve København fra den smukkeste vinkel – nemlig fra vandet. Det er en speciel gave, som med garanti vil vække glæde hos sølvbryllupsparret, og der er mulighed for flere timers godt selskab i bølgen blå med denne fantastiske gave.

24. Denby Studio keramik skåle

Keramik skåle

set til: 530,00 kr.

Hvis du er i tvivl om, hvilken gave der passer til sølvbryllupsparret, så gå med det sikre valg: Brugskunst til hjemmet. Man kan altid bruge nogle nye keramikskåle, og modellerne fra Denby Studio er i en klasse helt for sig selv.

Du kan med fordel vælge nogle skåle i forskellige farver, der giver lidt spil, og får gaven til at være meget mere interessant.

25. Smuk urtepotte fra House Doctor

Stilren urtepotte

set til: 182,00 kr.

Den næste gode gaveidé til sølvbrylluppet bliver i kategorien brugskunst og drejer sig om smarte urtepotter til haven. Af én eller anden grund mangler man altid urtepotter, og denne model fra House Doctor er en tidløs tilføjelse, som vil bringe glæde i årene, der kommer.

En urtepotte behøver ikke at være i kedelig sølvbryllupsgave – og du kan fylde den med nogle smukke planter, når du forærer den væk.

26. Ikonisk lysestage fra Georg Jensen

Klassisk lysestage

set til: 466,00 kr.

Når man går på opdagelse i de mange isenkram-butikker, så falder man over en masse gode gaveidéer til sølvbrylluppet, og denne lysestage fra Georg Jensen er én, man ikke kan slippe igen. Designet er tidløst og lækkert, og det er en perfekt sølvbryllupsgave.

Georg Jensen er kendt for god kvalitet, og hvis vores udvalgte model er lidt for stor, er der med garanti en model, der passer til præcis den gave, du mangler.

27. Stilfulde viskestykker fra Ferm Living

Smarte viskestykker

set til: Fra 39,00 kr.

Falder tankerne på sølvbryllup og fest, så er det nok ikke lige viskestykker, der står først i tankerækken – men det er ikke desto mindre en rigtig god sølvbryllupsgave. Lækre viskestykker har man altid brug for, og der er ingen tvivl om, at det er en god og prisvenlig gave til lejligheden.

Der findes utallige fabrikanter af viskestykker på markedet – og de fås i mange forskellige farver og stilarter; noget for enhver smag.

28. Sous Vide - Møre bøffer hver gang

Genial madlavning

set til: 599,00 kr.

Hvis du leder efter en gave til et sølvbryllupspar, der går højt op i madlavning, så er det et perfekt tidspunkt at introducere dem for sous vide. Her er der tale om genial madlavning, der leverer fantastiske resultater – og så kan det jo være, at man bliver budt på mad efterfølgende.

Sous vide er en moderne og smart måde at tilberede mad på, og mange kokke har virkelig taget metoden til sig.

29. Klar til getaways med weekendtaske fra Rains

Smart rejsetaske

set til: 498,00 kr.

Efterhånden, som årene sætter sig, så bliver weekend-getaways mere og mere tiltrængte, og dette kan bruges som afsæt til den perfekte sølvbryllupsgave. Den fremhævede weekendtaske fra Rains er både smart og praktisk, og det er en perfekt gave til de eventyrlystne par.

Rains er populært hos både unge og gamle, og her er der tale om et produkt af meget høj kvalitet.

30. Stilren vinkøler til en hyggelig aften

Luksuriøs vinkøler

set til: 229,00 kr.

Sølvbrylluppet er den perfekte anledning til at forære det lykkelige par noget eksklusivt, som de måske ikke selv havde tænkt på at købe – og hvad bedre til anledningen end en stilren vinkøler. Vin skal serveres ved den rette temperatur, og derfor er en vinkøler en absolut nødvendig om sommeren, hvor solen bager ned. Dette er en perfekt gave til sølvbrylluppet, hvis parret er vild med en god flaske vin i varmen.

31. Forkæl med romantisk tur til smukke Kragerup Gods

Dejlig oplevelse

set til: 1550,00 kr.

Hvis man er gået helt kold i jagten på den rette gave til sølvbrylluppet, så kan man altid gå tilbage til en klassiker, der aldrig skal byttes: Oplevelsesgaverne. Her kan det være en god idé at tænke i romantiske tanker og forære parret en dejlig og romantisk tur på et gods i den danske natur.

Danmark er et herligt land at drage på romantisk tur, og en weekend for sig selv er altid brugbart.

32. Elegant vinoplukker fra Laugiole

Vinoplukker med stil

set til: 499,95 kr.

Når man godt kan lide et godt glas vin i ny og næ, så bliver vinoplukkeren ofte slidt op med tiden – og derfor er en elegant vinoplukker en rigtig god gaveidé til sølvbrylluppet. Den rette oplukker gør gæsterne imponeret, og når vinflasken lukkes smukt op, så er der lagt i kakkelovnen til en hyggelig stund. God vin skal nydes fra start til slut – og det gælder, lige fra den skal åbnes, til den er tom.

33. Caso vinkøleskab - gaven til vinelskerne

Kvalitetsfyldt vinkøleskab

set til: 1999,00 kr.

Hvis du leder efter en god sølvbryllupsgave til et par, der er vilde med vin, så er et vinkøleskab måske den helt rette gave til anledningen. Det er de færreste køleskabe, der kan leverer lige nøjagtig den temperatur, man ønsker at servere vinen ved, og her er et vinkøleskab uundværligt.

Vinkøleskabe er efterhånden kommet ned i et prisleje, hvor mange kan være med, og ellers kan man evt. slå pjalterne sammen med et par andre gavebudgetter.

34. Økologisk rosé - Baglietti Rosé No.7

Rosé i særklasse

set til: 83,00 kr.

Det er ikke nemt at finde på en gaveidé til sølvbrylluppet, hvis man ikke kender det lykkelige par så godt, men her kan man ikke gå galt i byen med en lækker vin. Gavebordene bugner ofte med vingaver til sølvbrylluppet, og selvom gaven måske ikke er unik, så går den aldrig til spilde.

En økologisk rosé gør sig godt til en lækker sommeraften i det gode vejr.

35. Kaffekopper fra Bitz (6 stk.)

Kaffekopper i nordisk design

set til: 205,00 kr.

Danmark er et af de lande i verden, der drikker absolut mest kaffe, og derfor står man stort set altid og mangler nogle smukke kaffekopper at drikke den livsnødvendige væske fra. Derfor er kaffekopper en oplagt gaveidé til sølvbrylluppet, hvis du ikke kan komme på noget.

Der findes utallige kaffekopper på markedet, og hvis Bitz ikke er sagen, er der rig mulighed for at finde et andet sæt.

36. Østerssafari i Limfjorden

Østerssafari

set til: 300,00 kr.

Limfjorden har fået sit navn efter den gamle limfabrik, der lå ved dens kyst, men i dag er vandet ikke fyldt med lim, men i stedet fyldt med det pureste havguld. Her snakker vi naturligvis om østers, og hvis du leder efter en unik sølvbryllupsgave, så kan østerssafari i Limfjorden være den helt rette gave. Danmark har meget mere at byde på, end man lige går og tror, og oplevelser er der nok af.

37. 3-retters middag på slotsrestaurant

Slotsmiddag for to

set til: 1.195,00 kr.

Hvis du leder efter en gave til sølvbrylluppet, der skriger forkælelse og kærlighed, så skal du helt sikkert gå med en lækker middag for to på en slotsrestaurant. Her er romantikken og den gode madoplevelse i højsædet, og det er altid noget, der kan bruges til sølvbrylluppet.

Der er utallige kroer, hoteller og slotte, der tilbyder gode madoplevelser, og det er en gave, der går rent ind.

Hvad definerer den helt rigtige gave til et sølvbryllup?

Sølvbryllupper er ikke anledninger, der hænger på træerne, og det er meget mere specielt end en fødselsdagsfest eller lignende, hvor man ofte har en god idé om, hvad den helt rigtige gave er. Af netop denne grund kan det være svært at finde den helt rette gave – også selvom vores omfattende liste over sølvbryllupsgaver klart viser, at der er masser af gode muligheder at vælge imellem.

Generelt er der ingen tvivl om, at en personlig sølvbryllupsgave er meget bedre end én af de materielle goder på ønskesedlen. Dermed ikke sagt, at man ikke kan gøre én af gaverne på sølvbryllupslisten til en personlig gave, men det er alt andet end lige bedre, hvis gaven kommer lige fra hjertet af. En personlig sølvbryllupsgave går rent ind hver gang – og det er et perfekt udgangspunkt for at definere den helt rigtige gave til et sølvbryllup.

Hvis du er i tvivl, så lad sølvbryllupsparret vælge deres egen gave

Som vores liste over gode gaveidéer til sølvbrylluppet også viser, så er der utallige forskellige oplevelsesgaver, hvor parret kan opleve noget andet end det, som hverdagen bringer med sig. Disse oplevelsesgaver fås indenfor alle tænkelige budgetter og til alle tænkelige temperamenter, og det kan være lidt af en jungle at vælge ud fra, hvis man ikke kender sølvbryllupsparret så indgående.

Her kan det være en fordel at lade parret vælge deres egen oplevelse med et valgfrit gavekort. Det er muligvis ikke den mest personlige gave i verden, men det er omvendt et sikkert bud på en gave, der bliver modtaget med et smil, og som bestemt ikke skal byttes.

Hvad skal sølvbryllupsgaven koste?

Gavebudgetter er altid et stort emne, der er til diskussion i stort set alle danske husstande. For hvad skal gaven til sølvbrylluppet, fødselsdagen eller til jul egentlig koste? Svaret er desværre ikke ligeså enkelt som spørgsmålet, men her må man meget ofte vurdere, hvad ens eget budget kan klare og hvor speciel en anledning, der er tale om. Her er der ingen tvivl om, at sølvbrylluppet er en meget særlig anledning, og af denne grund skruer mange lige lidt ekstra op for gavebudgettet til netop sølvbryllupper.

Hvis man gerne vil finde en brugbar gave med lidt særligt over sig, så kan man sagtens komme langt for et sted mellem 300 og 500 kroner – og det er også et typisk beløb, som mange vælger at give for til et sølvbryllup. Dette afhænger dog ofte af, hvor tæt man er med sølvbryllupsparret, og det er heller ikke unormalt, at der bliver givet gaver op til både 1.000 og 1.500 kroner til et sølvbryllup. Mange gaveønsker er i den lidt dyre ende, og her kan det måske betale sig at lægge sammen med nogle venner for at kunne give en lidt dyrere gave.

Der er dog ingen tvivl om, at det er tanken, der tæller – også når det gælder sølvbryllupsgaver. En gave til 200 kroner kan være mindst ligeså meget værd for parret som én til 1.000 kroner, og hvis gavebudgettet er lidt mindre end gennemsnittet, så er der intet at skamme sig over, hvis man nøje udvælger den rette gave til sølvbrylluppet!

Kommentarer

Skriv din kommentar