Mors dag gave (2021) - 32 gode gaveidéer

Listen er senest opdateret d. 20 januar 2021.

Hvordan finder man lige den perfekte gave til ens mor, nu hvor mors dag er lige rundt om hjørnet? Rigtig mange stiller sig selv det spørgsmål, da det efterhånden kan være en noget svær disciplin. Man vil jo gerne give det allerbedste til sin højtelskede mor, men hvad skal man lige give, til en som har det hele?

Derudover kan det være, du er en mand, som måske ikke helt lige ved, hvad der er godt til det andet køn for slet ikke at tale om sin mor.

Alle disse spørgsmål forstår vi helt og aldeles, hvilket også er grunden til, vi har sat os ned og lavet denne liste. På den måde finder du forhåbentligt noget, som kan give dig inspiration, til hvad du lige skal finde på til din mor. Der findes jo netop ikke én løsning, som passer til alle mødre. Derfor har vi fundet en god bunke af idéer.

Faktisk har vi fundet mere en 30 rigtig gode og meget forskellige gaveidéer til mors dag. Med andre ord er vi ikke et sekund i tvivl om, at du kan stoppe med at hive hårene ud af hovedet, og i stedet bruge tiden på at vise, at du sætter pris på din mor.

Uanset hvad så håber vi, du finder den helt rette gave til din mor. Leder du efter gaver, som kan bruges af begge dine forældre, så kan se vores gaver til forældre her.

Mors dag er søndag d. 09.05.2021. 

Vælg blandt 32 gode gaver til mors dag

blaa termokande Kähler

1. Smuk mørkeblå termokande fra Kähler

Termokande

VHvordan finder man lige en god mors dags gave? Et ret svært spørgsmål da alle mødre er forskellige. Heldigvis har de næsten alle sammen én ting til fælles: De elsker produkter fra Kähler, hvilket er helt forståeligt.

For eksempel er termokanden lavet i et tidsløst design, som passer til alle hjem. Dermed er det en gave, der kan passe til stort set alle mødre.

blaa bomuldshaandklaeder

2. Lækre bløde bomuldshåndklæder fra Lene Bjerrre

Håndklæder

Er der noget som alle mødre eller koner elsker, så er det at blive forkælet lidt ekstra. Alle personer skal i bad, hvor et håndklæde naturligvis indgår.

Dermed kan man forkæle sin more eller kone hver dag ved at give hende ét af de lækre bløde håndklæder fra Lene Bjerre. På den måde bliver forkælelsen en daglig del, og er altså en rigtig god morsdags gave.

Mor plakat

3. Den kærlige gave med sjove mor-citater

Plakat

Måske er din mor lavet af et bestemt stof, hvilket gør hende en vaskeægte spasmager. Er det tilfældet er denne plakat muligvis den bedste morsdag gave, da citater dagligt kan få et smil frem på selv den mest grå hverdag.

Derudover pynter designet ind i den skandinaviske stil, hvor der er fokus på simple design og enkelthed. På den måde giver du design og humor på én og samme tid.

gavekort til oplevelser valgfri

4. Giv din mor en valgfri oplevelse

Gavekort

Er din mor lidt besværlig eller ved du bare ikke, hvad du skal vælge til hende? Vi tror, mange deler din frustration, men heldigvis findes der en løsning. Du kan nemlig bare give valget til hende i stedet for, du selv skal.

Løsningen er naturligvis et gavekort, hvor hun selv kan vælge en valgfri oplevelse. På den måde giver du hende stadig en god gave, mens du undgår frustrationen ved at skulle på det helt rette.

Livsmodig bog - gave til mors dag

5. Livsmodig - Samtaler om kvindelivet

Bog

Nogle gange har man bare brug for at snakke om livet med andre. Desværre kan det være ret svært og meget tabuiseret.

Heldigvis behøver man ikke selv være den som snakker. Man kan for eksempel blot benytte en anden persons tanker, hvor bogen “Livsmodig – Samtaler om kvindelivet” kommer ind i billedet. Den er skrevet af Gitte Løkkegaard, og mange mødre kan nok bruge den som inspiration, hvorfor den er god som morsdags gave.

bestiksaet i solv

6. Lækkert bestiksæt fra House Doctor

Salatbestik

Handler madens smag ikke om ingredienserne og hvordan kokken har tilberedt maden? Rent faktisk er det ikke nødvendigvis helt rigtigt. Videnskaben viser nemlig, at hvordan man præsenterer maden, har en kæmpe indvirkning på selve smagen.

Personen som spiser madens mentale tilstand, betyder nemlig lige så meget som råvarer. Her kan lækkert design måske være med til at præge personens smagsløg? Laver din mor maden, er det altså en god morsdags gave.

Kogebog salater

7. Skønne salater året rundt

Madlavning

Maden er bare ikke det samme, hvis salaten ikke er god. Netop det trick ved mødre alt om, men nogle gange mister man hurtigt inspirationen og motivationen, hvis man skal lave den samme salat dag ind og dag ud.

Heldigvis findes der nogle dygtige personer, som har lavet en bog, hvor man kan få inspiration til salater året rundt. Uanset om det er din mor eller dig selv, som laver maden.

guld alliance ring

8. Smuk alliance ring

Ring

Ingen personer er naturligvis ens, hvilket i allerhøjeste grad gælder for mødre. Ikke desto mindre kan langt de fleste nok godt lide at føle sig smukke og pæne.
Netop det kan en smuk alliance ring være med til at sikre, da man på den måde måske kan skille sig lidt ud fra mængden. Yderligere har den et minimalistiske men på samme tid overdådigt design.

Skøn massage

9. Luksus massage til mor - Ren forkælelse

Oplevelse

Hvad kan stort set alle mødre lide? Chokolade, højst sandsynligt. Men det samme gælder nok for massage, da alle mødre elsker at blive forkælet.

Derfor er massage én af de bedste oplevelser, man kan give til sin mor, hvorfor den naturligvis er med på vores liste. Forkæl din mor hver dag, og naturligvis på mors dag.

torrede blomster buket til mor

10. Ingen mors dag uden blomster

Buket

Hvilken gave til mors dag vil uden tvivl gå rent hjem? Blomster naturligvis. Hele pointen med at give en gave er selvfølgelig påskønnelse og selve tanken. Lige præcis dét symboliserer blomster, hvorfor din mor vil blive glad for gaven.

Derudover pynter det rigtig fint i hjemmet, og kan give en dejlig duft af forår.

guld oerestikker fra Stine A

11. Fine guld ørestikker fra Stine A

Smykker

Uanset hvem man er, om man er mand, kvinde eller barn, vil man gerne føle sig fin. Det præcist samme gør sig gældende hos ens mor, hvorfor ørestikker hurtigt kommer ind i billedet.

Disse ørestikker fra Stine A. får nemlig den bedste side frem hos din mor. Derudover er de enkle og elegante, hvorfor det er en rigtig fin mors dag gave.

øjenvippe balsam Jane Iredale

12. Smukke vipper med Jane Iredale

Makeup

Din mors øjenvipper fortjener at stråle, hvilket hun også godt selv ved. Heldigvis findes der en måde, hvor man kan sikre det. Vi tænker naturligvis på mascara. Jane Iredale har lavet en, som gør øjenvipper ekstra fine.

Derfor er det også en god gave til mors dag, da hun dermed kommer til at føle sig ekstra smuk end hun i forvejen er.

Salt og peber saet messing House Doctor

13. Skønt salt- og pebersæt i messing fra House Doctor

Madlavning

Spisebordet er altså ikke det samme uden et flot salt- og pebersæt. Det tror vi, alle mødre såvel som fædre kan være enige i. Derfor er dette sæt fra House Doctor helt perfekt, da elegancen er i top.

Med andre ord passer det ind i ethvert dansk hjem, hvor der er fokus på enkelthed. Din mor skal nok takke dig.

kaffebrygger pour over

14. Lækker håndbrygget filterkaffe med Bodum

Kaffebrygger

Stort set alle elsker kaffe uanset om den er med koffein eller ej. Den velkendte smag passer til mange forskellige personers hverdag, og denne kaffebrygger fra Bodum har sikret lækkert design. Dermed er den god som gave til alle, hvilket naturligvis også gælder mødre.

God kaffe og flot design går hånd i hånd, da præsentation betyder alt.

broed bagekursus

15. Den perfekte gave til bageentusiasten

Oplevelse

Oplevelser består ofte af en tur til en restaurant, biograf eller et klassisk spaophold, men ikke denne oplevelse. I stedet er dette noget helt unikt, som mange andre højst sandsynligt ikke har prøvet.

Mange mødre elsker at bage derhjemme, og her kan du give den ultimative gave til din bageglade mor: 4 timers bagekursus hos Timm Vladimir.

broedbagning haevekurv

16. Hævekurv til skønt friskbagt brød

Bagning

Måske elsker din mor at bage, men vi ved allesammen, at præsentation betyder alt. Det samme gælder, når man inviterer på kaffe eller fødselsdag.

Din mor har måske lige brugt flere timer på at bage perfekte brød, fordi hævningen ikke blev god, blev brødet ikke flot. Denne hævekurv er både praktisk og pæn og så sikrer den endnu flottere brød.

Ansigtsmasker fra Australian Bodycare

17. Ansigtsmasker fra Australian Bodycare

Ansigtsmaske

Spaophold er noget af det allerdejligste, men det kan også hurtigt blive en dyr fornøjelse. Heldigvis kan man i stedet lave hjemmespa ved for eksempel at bruge en ansigtsmaske. Denne maske fra Australian Bodycare er desuden ekstra god, da der er tænkt kvalitet ind fra start til slut.

Med andre ord er det en god mors dags gave, som sikrer velvære og selvsikkerhed.

sort modul lysestage

18. Opbyg unikke dekorationer med lysestager fra Stoff Nagel

Lysestage

Lysestager kan være rigtig fine i et hvilket som helst hjem. Desværre bliver de ret hurtige kedelige og statiske, hvilket kan være super synd, da det ofte leder til, at man smider stagerne ud.

Heldigvis findes der en løsning, hvor man faktisk kan lave sin helt egen dekoration ud af lysestagerne fra Stoff Nagel. Dermed kan man få det til at passe perfekt ind hjemmet, hvorfor det er en god mors dags gave.

Ecooking olie

19. Ecooking Multi Olie - Godt til hår og hud

Olie

Denne gave er naturligvis med på listen, da den kan bruges til et væld af forskellige ting. Naturligvis kan den bruges til mænd også, da den kan hjælpe på barberingen, men den er simpelthen en gods mors dags gave på grund af dens mange anvendelser.

Alt fra hårkur, neglebåndsolie til makeup fjerner. Derudover er den vegansk, hvorfor den passer til alle slags mødre.

saet med haeklenaale

20. Gaven til den kreative mor

Hæklenåle

Alle mødre er naturligvis forskellige. Nogle elsker at være fysisk aktive og bruge deres tid på oplevelser. Andre sætter pris på at være kreative i hjemmet for eksempel ved at hækle. Derfor er dette sæt rigtig godt til den stille og rolige mor, som elsker at sidde og hækle derhjemme.

Derudover er sættet super praktisk, hvorfor det bliver en fryd at holde styr på nålene.

Lagkagebog til mor

21. Byg din egen lagkage - Kagebog

Opskriftsbog

Hvem elsker ikke lagkager, og hvilke mødre elsker ikke at bage? Langt de fleste sætter stor pris på at lave en lækker lagkage til sig selv, sit barn eller hvem det nu kunne være. Derfor er denne kagebog en rigtig god mors dag gave, da inspirationen virkeligt forøges.

Dermed er det kun fantasien som sætter grænser for, hvilke lækre lagkager som kommer ud af køkkenet.

tegningeramme boernetegninger

22. Lad børnene lave en personlig gave til mor

Billedramme

Alle gaver behøver ikke være noget nyt og vildt teknologisk eller for den sags skyld klassisk. Nogle gange har man bare brug for noget enkelt, hvor det er tanken der tæller, og ikke hvor vildt og voldsom gaven er.

Derudover elsker de fleste mødre, når deres børn virkeligt sætter pris på dem. Netop det kan man sikre med denne personlige gave, hvor børnene kan vælge, hvad der skal i billedrammen.

personlig noeglering laeder

23. Fin lædernøglering med indgravering

Nøglering

Hvad giver man lige i mors dags gave til hende, som allerede har alt? Et spørgsmål som rigtig mange nok stiller sig selv, når de skal finde den perfekte gave til ens mor, hvorfor denne gave kan være en rigtig fin måde at give noget unikt.

Alle mødre har nøgler, men langt de fleste har nok en kedelig nøglering. Her kan du i stedet få et lækkert kvalitetsprodukt samt indgravering.

groen toilettaske i bomuld

24. Fin toilettaske fra Meraki

Toilettaske

Mødre har ofte mange skønhedsprodukter, de skal bruge i løbet af en almindelig dag. Derfor kan det være rigtig rart at have en toilettaske, hvor man nemt og enkelt kan opbevare sine genstande.

Dog er mange toilettasker ofte kedelige og ikke særligt pæne. Netop det har Meraki tænkt, hvorfor de har designet en fin og elegant toilettaske. Perfekt til mors dag.

fugtgivende natmaske

25. Forkæl huden med en fugtgivende maske

Ansigtsmaske

Én ting er at bruge creme til sit ansigt. Noget helt andet er at bruge en ansigtsmaske. Huden og dit ansigt kommer til at få et helt nyt udtryk, og velværen er sat i top. En god mors dags gave hvis man gerne vil give forkælelse til sin mor.

Derudover kan den bruges hele året, og især i vinterhalvåret, hvor den tørre luft hurtigt kan påvirke ens ansigt.

damper til tøj

26. Phillips Steam&Go - den lille strygehjælp

Damper

Er man på farten eller har man ikke synderligt meget plads i sin ejendom, kan det være noget af en udfordring at have et kæmpe setup, når man skal stryge sit tøj. Lige præcis dét problem så Philips, hvorfor de udviklede deres Steam&Go.

Den lille strygehjælp som kan være perfekt til moderen på farten, som også er med til at gøre livet lettere derhjemme.

krystal ansigtsrulle rosakvarts

27. Selvforkælelse og afslapning med en ansigtsrulle

Ansigtsrulle

Velvære kommer i mange former, størrelser og farver. Heldigvis behøver det ikke altid være så avanceret og højteknologisk. Netop det har de tænkt hos Calmlish, som har lavet en ansigtsrulle ud af krystal.

Den har en åndelig effekt på dig og så virker den rigtig godt sammen med olie eller en facebalm til ansigtet. God til mors dag hvis man gerne vil give selvforkælelse.

Rains blaa skuldertaske

28. Rains Tote Bag

Taske

Bæreposer er praktiske, men de er ofte lavet af nogen, hvor designet er en by i Rusland. Derudover er de ikke regntætte, hvilket kan være en kæmpe udfordring. Heldigvis findes der en taske, som både er praktisk og flot.

Det er ikke en klassisk taske, hvor du skal betale det hvide ud af øjnene. Omvendt er det heller ikke bare en bærepose, da den er flot og regntæt. Perfekt til den stilbevidste mor.

ansigtsdamper

29. Ryk spafølelsen hjem

Ansigtsdamper

Spabade kan være utroligt dejlige, men der er ofte også mange andre mennesker, hvilket kan ødelægge den hyggelige fornøjelse. Derudover kan det være en større operation, hvis man skal hele vejen ned til spabadet.

Heldigvis kan man nu få hyggen og velværen hjem til sig selv med en ansigtsdamper. Rigtig fin idé til mors dag, da den giver velvære og velbehag i en travl hverdag.

morter i hvid marmor

30. Smuk morter fra Broste Copenhagen

Morter

En morter er yderst undervurderet. Den kan bruges til at lave essentielle dele af nogle meget lækre retter, da den kan få smage endnu mere frem. Desværre er de ofte kedelig og grå, hvorfor de ikke passer ind i et stilbevidst hjem.

Lige netop det har Broste Copenhagen tænkt over, hvorfor de har lavet ikke mindre end en decideret smuk morter. Perfekt til moderen som laver lækre retter, men også ønsker flot design i hjemmet.

saltblandning til madlavning

31. Forkæl mor med krydderier fra Nicolas Vahé

Madlavning

Man kommer ikke udenom, at salt, krydderier og lignende er en essentiel del af alles køkkener. Vores kroppe har brug for salt, selvom vi naturligvis skal huske ikke at få for meget. Dog er smag vigtig, hvorfor man ofte har krydderier stående frem.

Nu kan du give nogle lækre designet beholdere med indhold til din mor, så hjemmet kan blive smagsfyldt og pyntet.

kursus i keramik male

32. Mal din egen keramik

Oplevelse

Inviter mor på hyggedag og mal jeres eget keramik. I vælger selv, hvad I vil male samt i hvilke farver – kun fantasien sætter grænser for jeres kreationer.

Er du ikke selv så meget til keramik, kan du lade din mor inviterer en sød veninde med. Ligegyldigt hvad så vil hun sikkert få en mindeværdig oplevelse.

Hvordan finder jeg en gave til min mor på mors dag?

Mange stiller os det her spørgsmål, da det kan være noget af en jungle at finde frem til. Man vil jo gerne gøre det bedste for sin mor, da hun har været der for en i lang tid, og uanset hvad man nu har gjort igennem livet. Nu er man så kommet til mors dag, og det burde da være nemt at finde et godt produkt, som passer til alle mødre, ikke? Sådan er det desværre ikke.

Som så mange andre ting i livet passer én ting ikke til alle mennesker. Det helt samme gælder din mor, hvorfor du hurtigt kan gå tabt i din søgen. Den frustration forstår vi godt, hvorfor vi har lavet den her liste. På den måde kan du hurtigt finde en god gave til din mor, som gør hende glad.

Sådan sikrer du at finde den helt rigtige gave til din mor

Tænk på hvem hun er, og hvad hun betyder for dig. På den måde er det nemmere for dig at finde noget som passer til dét du gerne vil sige til din mor med gaven. Er din mor på en bestemt måde, kan du jo hurtigt finde nogle produkter i vores 32 lange liste over gaver.

Derudover skal du undersøge alle muligheder, hvilket hurtigt kan komme til at tage lang tid, hvis du skal søge hele internettet igennem. Vi har lavet det hårde arbejde for dig, og kreeret en liste med nogle vidt forskellige idéer, som på den måde gør, at du nok skal finde den perfekte ting.

Skal det være en oplevelse, design eller velvære?

Når du har fundet ud af, hvem din mor egentlig er, kan du ret hurtigt sige, om det skal være en oplevelse, noget flot design, blomster eller måske velvære. Der er jo stor forskel på, hvem din mor er som menneske. Hvis hun er en “drenge-pige” giver det ikke så meget mening at give velvære nødvendigvis. Hun skal nok blive glad for det, men i virkeligheden vil hun måske hellere ud i naturen og på eventyr.

Omvendt kan det være, hun går rigtig meget op i design i hjemmet. Dermed er det bedre at give hende noget flot og elegant skandinavisk design, som passer ind uanset hvor i huset. På den måde mindes hun også på dig, når hun ser genstanden. Men igen, det handler om, hvad din mor er til, og ikke mindst hvad du gerne vil sige med gaven.

En god mors dag gave handler primært om tanken og ikke selve gaven

Selve gaven er naturligvis vigtig, men hele humlen er altså, at du blot tænker på din mor. Derfor kan det i teorien være nok at sende en SMS til hende med en sød hilsen. På den anden side kan vi godt forstå, hvis du gerne vil vise din påskønnelse lidt ekstra med en god gave eller en buket blomster.

Uanset hvad du gør så husk på, at tanken altså er det allervigtigste. Derfor kan det godt være, du bruger flere tusind kroner på en god gave, men hvis du ikke har gjort det, fordi du faktisk har lyst er en “gratis gave” sådan set bedre.

Vi håber, vores liste har kunnet inspirere dig. Ellers er du mere end velkommen til at søge blandt vores mange andre gode gaveidéer, som vi har lavet her på siden. Én ting er sikker uanset hvad: Vi er sikre på, du finder en lækker gave til mors dag. 

Held og lykke med at finde den perfekte gave til dagen.

Kommentarer

Skriv din kommentar