dyne og seng

3 gode grunde til at investere i en kugledyne

Sponsoreret indlæg.

Kugledyner har været på markedet i mange år efterhånden, og den er bestemt kommet for at blive. På mange måder adskiller den sig fra almindelige dyner og den har vist sig at have mange gode beroligende effekter. Derfor er den et oplagt valg, idet den passer til alle levende væsener. Læs videre her og hør om hvorfor du skal overveje at anskaffe en tung dyne.

dyne og seng

Børn med ADHD og autisme drager fordele af en kugledyne

Det første mange tænker på i forbindelse med en kugledyne er, at den hovedsageligt er forbeholdt børn med særlige behov og diagnoser. Tyngdedynen kan bruges af alle, men der er en god grund til at den er særlig god til diagnosebørn. Kuglerne i dynen lægger et betryggende omslag om barnet, hvilket gør det nemmere for barnet at falde i søvn. Kuglerne påvirker især følesansen, og det er over hele kroppen. Der er indsyet mange små lommer i dynen, som gør at kuglerne bliver hvor de skal være. Dynen kan være en god mulighed at prøve, inden der bliver ordineret sovemedicin.

Det er yderst vigtigt at man får en god nattesøvn, da det hjælper på koncentrationen om dagen. Har man diagnoser som ADHD og autisme, er der brug for ekstra meget overskud, til at håndtere dagens mange indtryk.

Til dig med søvnbesvær

Hvis du lider af søvnbesvær, kan denne dyne også være en god idé for dig. Det er flere gange blevet bevist, at en kugledyne  giver behagelige terapeutiske tryk på krop, muskler og led, og dette gør det nemmere at falde i søvn. Hvis du er i tvivl om hvor tung dynen skal være, kan du gå efter tommelfingerreglen der hedder “10% af din kropsvægt”. Hvis din baby har problemer med at sove, kan du sågar få en sovevest med kugler i. Babyen får vesten på, så den ikke har mulighed for at sparke dynen væk.

Hvis du synes det er mange penge at betale for en dyne, så er der også mulighed for at købe en såkaldt “prøvedyne”. Den er billigere end de andre dyner, og den giver dig et indblik i hvad en kugledyne kan gøre for dig og din søvn. Er du tilfreds med den, kan du en dag vælge at opgradere til en dyrere en af slagsen.

Kugledyner kan hjælpe utrygge kæledyr

Disse dyner er ikke kun for mennesker, de kan også være med til at berolige utrygge kæledyr. Normalt sover kæledyr ikke med dyner, men hvis du oplever en situation, hvor fx din hund er bange eller skræmt, kan et omslag med en tyngdedyne hjælpe på problemet. Hunden vil opleve det samme som os mennesker, og kuglerne vil berolige hunden. Det kan især være praktisk i tiden omkring nytår.

Men en tung dyne, eller vest, er også en god idé til de hunde der har angst eller stress. Og dette behøver ikke kun at være på grund af torden eller fyrværkeri.