Skal du give din veninde en gave?

Fortjener din bedste veninde en gave?

Listen er senest opdateret d. 2 december 2021.

Der findes uendeligt mange grunde til at give din veninde en gave. Bliver hun student, flytter hun, er hun blevet rask efter længerevarende sygdom, eller har hun bare brug for lidt ekstra forkælelse for tiden? Din bedste veninde vil sjældent være i en situation, hvor en indpakket overraskelse ikke gør godt, så vær ikke bange for at vise, at du sætter pris på hende. Det er netop dette venindegaver skal kunne, og derfor er det godt at overveje præcis, hvad du vil give hende. Nogle gange er det selvfølgelig mere passende at give noget end andre, men så længe du respekterer jeres indbyrdes aftaler og traditioner omkring det at give gaver, kan du være sikker på, at det, at du forærer hende noget, vil blive yderst værdsat.

 

venindepar på en mark hånd i hånd

Fede idéer til venindegaver

1) Oplevelser I kan dele

Hvis der er noget, der altid falder i god jord, så er det en oplevelsesgave. Giv din veninde et gavekort på en oplevelse, I kan være fælles om. Det kan være noget vildt og grænserykkende som rappelling, Bridgewalking eller en tur i en vindtunnel, eller det kan være en oplevelse, der baserer på velvære – for eksempel en biograftur, en tur i spa eller en hyggelig caféaftale.

2) Luksusprodukter

Ønsker du virkelig at forkæle din bedste veninde, kan det være, at du overvejer at købe noget rigtigt lækkert til hende. Det kan både være kvalitetsprodukter til håret eller gode og virksomme hudplejeprodukter, du ved hun vil blive glad for, eksempelvis en god ansigtsmaske. Der behøver ikke kun være tale om cremer og lotions. Stylingsredskaber, smykker, smart køkkengrej eller luksuschokolade er også gode bud på noget, du kan forkæle din veninde med.

3) En praktisk venindegave – fordi du kender din veninde, og ved hvad hun mangler

Snakker din veninde konstant om, hvor meget hun elsker kaffe? Så giv hende da en flot og lækker kaffebrygger. Har hun altid problemer med at nå og stryge sit tøj? En smart tøj-steamer kan i så fald hjælpe hende med at komme nemt igennem en ellers stressfyldt morgen. Det kan også være, at hun altid springer til ved muligheden for at slappe af i et spabad. Så vil hun helt sikkert elske et sammenfoldeligt badekar, der nemt kan findes frem til hjemmespaen, når hun lige skal slappe lidt ekstra af i weekenden.

Måske det bare kunne være ideelt med en ny kjole?

4) Indretning

De fleste har en ret god idé om deres venindes stil, når det kommer til indretning. Har du en veninde, der elsker nips eller sætter pris på fine designvaser i vindueskarmen, kan du helt sikkert finde en rigtig god pynteting, der kan passe ind hos hende. Der findes et væld af vaser, skåle, og kvalitetsgenstande til køkkenet eller spisebordet og både smukke puder og tæpper til sofaen eller sengen. En potteplante kan også sagtens være løsningen, hvis designnips ikke er det rigtige til hende.

5) En god bog

Måske har din veninde altid været totalt skudt i en bestemt kendis, eller det kan være hun drømmer om en bestemt karrierevej. Giv hende en vedkommende bog, som hun både vil finde interessant og lærerig. Hvis hun i stedet er fuldstændig besat af krimier, kan du gøre dig umage og sætte dig ind i diverse anmeldelser, så du kan sikre hende en rigtig skøn læseoplevelse med den bog, du forærer hende. En god bog kan du praktisk talt aldrig gå helt galt med.

6) Når hyggen er i højsædet

Bidrag til den næste hyggestund, I skal dele. Køb et sjovt brætspil til tøseaftenen, giv et par lækre krus til vinterens varme kakao, eller anskaf hende et elektrisk opvarmet tæppe til næste gang, der bliver lidt for køligt, mens I ser film og gufler popcorn i sofaen. Man kan nå langt med forholdsvis simple venindegaver, som blot hjælper til en god stemning. I godt selskab skal der nemlig ikke så meget til, for at forøge hyggeniveauet. Velsmagende te, plyssede puder eller stearinlys kan gøre meget, og tanken bag denne slags gaver viser klart, hvor meget du holder af din veninde.

 

Forskellige gaver til forskellige lejligheder

Er der tale om en konfirmation, et bryllup eller et lignende stort og betydningsfuldt arrangement, bør man normalt gå efter en stilfuld og klassisk venindegave, der med sikkerhed vil falde i god jord. Til fødselsdag, studentergilde og festligheder med sjov i fokus, er det personlige, interne og alternative ofte rigtig gode gavevalg, og du vil ofte have en større frihed til at give noget, der ikke behøver have noget særligt fornemt eller seriøst over sig. Dette er selvfølgelig en generalisering, da du, veninden og jeres forhold har en gevaldig indflydelse på, hvad I opfatter som passende ved de enkelte anledninger. Udnyt at du kender din bedste veninde så godt, som du gør, og overvej nøje hvilken slags venindegave, du ønsker at give ved den pågældende lejlighed.