Gaver til drenge og piger

Har du også svært ved at finde på nye gaveideer til drenge og piger?

Listen er senest opdateret d. 2 december 2021.

I Danmark er vi glade for at fejre os selv og i hinanden med hyggeligt samvær, god mad og ofte også gode gave. Og der er rigtig mange anledninger til at give hinanden gaver. Hvis du også føler dette, har du sikkert også af og til problemer med at finde på nye gaveideer. Det kan især gælde de yngre i familien og specielt teenageren. Det er nemlig ikke altid, at drenge og piger ønsker sig så meget, fordi de ligesom dig heller ikke kan komme på noget. Det kan selvfølgelig også være det modsatte problem, hvor de egentlig ønsker sig en del, men hvor du ikke har lyst til at give de gaver på sedlen. Det kan der være flere grunde til. Måske ligger gaverne uden for dit budget, eller også vil du måske bare gerne give en anderledes gave, som de ikke selv har tænkt på. På den måde vil du helt sikkert kunne overraske.

Hvad skal gaven signalere?

Gaver har stor betydning.

De er på mange måder en vigtig del af mange danske traditioner. Det gælder både til fødselsdage, studenterfester, konfirmationer og jul. Derfor skal du også hele tiden finde på nye ideer til gaver, du kan give. Og det kan have sine udfordringer. Hvis du er på udkig efter en god gave til en pige eller dreng og af den ene eller den anden grund ikke kan bruge ønskesedlen, skal du måske til at tænke lidt mere kreativt og ud af boksen.

Det kan du gøre ved første og fremmest at tænke over, hvad gaven skal afspejle. Hvis du er tæt med den pågældende dreng eller pige, der skal have gaven, må den gerne afspejle jeres relation. Det kan den gøre både i forhold til dit gavebudget, men også i hvor mange tanker og kræfter du har lagt i den. Tænk derfor grundigt over, hvad drengen eller pigen kan lide og vil sætte pris på. På den måde vil langt nemmere kunne finde en gave, han eller hun vil sætte pris på. Samtidig viser du også med sådan en personlig gave, at du kender ham eller hende. Gaver til drenge og piger bliver nemlig meget personlige, hvis de passer til lige præcis dem og deres interesser.

en dreng og en pige

Gaver til drenge og piger – find nye gaveideer, selv om det er svært

Når du skal på jagt efter den perfekte gave til en dreng eller en pige, er det en god ide, hvis du på forhånd har overvejet følgende spørgsmål:

 • Hvor stort er dit gavebudget?
 • Hvilken form for begivenhed skal du til, hvor en gave er nødvendig?
 • Hvordan er den pågældende dreng eller pige personlighedsmæssigt?
 • Hvad kan han eller hun godt lide at lave i deres fritid?
 • Hvor gammel er gavemodtageren?

Hvis du kan svare nogenlunde på flere af de overstående spørgsmål, har du en bedre chance for målrettet at kunne finde en god gave i stedet for at rende forvirret rundt i indkøbscentret eller kigge formålsløst rundt på diverse hjemmesider.

Dit gavebudget bestemmer først og fremmest. Derfor er det en god ide at have budgettet på plads i god tid. Derudover kan det også være afgørende, hvilken begivenhed gaven skal gives i forbindelse med. Er det til en studenterfest eller en konfirmation? Det kan også være, at det bare skal være en lille ting, hvorfor gaven måske ikke skal være så dyr. Det er helt op til dig at afgøre. Derefter har det stor betydning, hvem modtageren af gaven er. Her er det blandt andet en rigtig god ide at vide, hvor gammel drengen eller pigen er. Der er nemlig meget stor forskel på at købe en gave til en på 10 år og en på 17 år. Deres interesser og hobbyer ændrer sig, hvorfor du gerne skulle følge med i dit gavevalg. Derefter i gavekøbsprocessen kan det være en stor hjælp at kende lidt til modtagerens personlighed og interesser. Faktisk bliver det nemmere at finde en god gave, hvis du ved så meget som muligt og kender ham eller hende godt. På den måde kan du købe en gave, der enten passer fuldstændigt ind i hans eller hendes stil, eller som han eller hun kan få meget glæde ud af i hverdagen.

Inspiration til gaver til drenge og piger

Gaver til drenge og piger må altså gerne være personlige. Selv om det er svært at blive ved med at finde på gode gaveideer, skal du dog ikke give op endnu. Hvert år kommer der nemlig nye ønsker til, som der kan være værd at kigge nærmere på. Til drenge og piger kan du for eksempel overveje at give:

 • Tøj, sko eller andre forkælelsesprodukter. Det kan både være dufte, parfumer eller lækre creme.
 • Spil, som de kan hygge sig med sammen med vennerne. Måske får du endda lov til at deltage.
 • Elektrisk løbehjul eller en ny cykel, hvis den gamle trænger til en udskiftning.
 • En god powerbank eller Google Home, hvis drengen eller pigen er meget interesseret i elektronik.
 • Hvis han eller hun har en interesse for madlavning eller bagning, kan du også købe en sjov gave i form af candyflossmaskine. Det skal der nok komme hyggelige stunder ud af til sommer.
 • Hvis du bestemt ikke kan finde på noget, kan du også vælge at give pengene på en sjov måde.