New York hemmelige steder – Utraditionelle rejsetips

Listen er senest opdateret d. 1 november 2019.

Tips til første besøg i New York – hemmelige steder

Første gange i New York? Og kun få dage?

Okay, så har du ikke noget at gøre her.

Her er din guide til hemmelige steder i New York, hvis du har tid og har været her før.

De klassiske turistattraktioner som Times Square, Central Park, Statue of Liberty osv. skal man bare se, når man besøger byen, der aldrig sover.

Men har du tid til mere, eller har du før været i New York, hvor du fik sat flueben ved klassikerne, så bør du spidse blyanten og læse med her, hvor 1ab33073efc63ffaf6e287688569bb3b.p.myukcloud.com bringer fem utraditionelle New York attraktioner

Jeg var selv så heldig at få endnu et bid af det store æble sidste år, da jeg besøgte New York for 3. gang.

Men i stedet for sejlturen omkring frihedsgudinden og turen op på toppen af Empire State Bulding (hvilket jeg egentlig gerne ville have været) lavede jeg en liste over mere utraditionelle sights i NY.

New York hemmelige steder - Utraditionelle rejsetips

Utraditionelle og hemmelige New York-attraktioner

Her er listen med 5 utraditionelle attraktioner i New York:

Brooklyn

New York er kendt for sin enorme mangfoldighed, og byen er i virkeligheden også den smeltedigel, som den ofte er blevet beskrevet som.

Men det er egentlig forbavsende lidt, man oplever den fantastiske diversitet mellem byens beboer, hvis man kun holder sig til Manhattan.

Det oplevede jeg, da jeg besøgte bydel Brooklyn. Ikke den hippe del af Brooklyn, hvor rige forældre har købt lejligheder med udsigt til Manhattans skyline til deres børn.

Nej, mangfoldigheden opleves først længere ude i Brooklyn.

Jeg besøgte området med navnet Flatlands.

Her boede den mere fattige del af New Yorks borgere, og de fleste var afroamerikanere og studerende.

Området var utroligt charmerende med slidte facadebygninger og små hyggelige butikker.

Gå en tur i området og spis en frokost på en lokal restaurant.

Det kan varmt anbefales, hvis man vil se noget “andet” end det klassiske New York.

High Line Park

De fleste besøger Central Park, når de skal have luft over hovedet.

Og det forstår jeg også godt. Parken er fantastisk smuk.

Men skal du vælge en mere utraditionel park til afslapning eller en gåtur, så vælg The High Line. Parken er 2,5 kilometer lang, og den er etableret på en gammel jernbanevej, der strækker sig langs Manhattans West Side.

Parken er hævet 10 meter over jorden, og den er fyldt med grønne oaser, “hæng ud-steder” og fantastiske udsigter. Helt klart et besøg værd.

VIA 57 West

Manhattan er så tæt bebygget, at det er få mennesker i verden, der får æren af at sætte sit præg på det verdenskendte område.

Men det har en dansker fået lov til.

Da muligheden bød sig, og det skete at noget så sjældent som et nyt byggeri skulle opføres på Manhattan, vandt den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels konkurrencen om at designe VIA 57 West.

Bygningen er blevet et ikonisk monument på Manhattans West side, og Manhattans danske islæt er helt sikkert et besøg værd.

Chelsea Market

Chelsea Market består af gamle bygning med de lækreste butikker. Her er et fantastisk område med streetfood, små caféer, restauranter og cocktail-barer.

Det ligger, som navnet afslører, i Chelsea-området, som også er utroligt hyggeligt i sig selv med sine charmerende bygninger og hyggelige restauranter.

Brug en eftermiddag i området. Det er godt givet ud.

Williamsburg

Mit ynglingsområde i New York. Uden tvivl! Det siges at hipster-bevægelsen blev opfundet i Williamsburg, og det bærer området i den grad præg af.

Overalt ligger små genbrugsforretning med fantastiske fund til ingen $$.

Derudover rummer Williamsburg de mest hippe barer, diskoteker, restauranter og caféer, du nogensinde kommer til at opleve.

Læg dertil fede specialbutikker med tøj, kunst, smykker og meget mere. Området er fuldstændig fantastisk charmerende, og udsigten til Manhattan Skyline er også helt ok.

Protip: Man kan med fordel tage bussen fra Brooklyn til Williamsburg, og dermed opleve det jødiske område, der ligger mellem de to bydele.

Det er sjovt at se, hvordan gadebilledet ændres pludseligt fra én gade til en anden.

Området i den ydre del af Brooklyn er langt fra, hvad man forbinder med New York.

Gadebilledet i Williamsburg er utroligt hyggeligt, og den store mængde af streetart gør det kun federe.

Chelsea-området har en fantastisk charme.

LÆS OGSÅ: GUIDE TIL FODBOLD I BARCELONA