fbpx
Morefews

Keto leverpostej med kalvelever LCHF carnivor-diæt

Kalvelever er en carnivor super-food

Som en del af et lille forsøg med keto, LCHF og carnivor-diet (kødæder) har jeg lavet denne leverpostej.

Tanken bag denne leverpostej er at det skal være et supplement til æg og mere “almindeligt” kød.

Kalvelever indeholder vigtige vitaminer og mineraler, som gør at du kan holde dit fra kosttilskud på en ren carnivor diæt.

Se bare her hvor mange vitaminer og mineraler der faktisk er i 100 g kalvelever.

Vitaminer kalvelever 1

De vigtigste vitaminer i kalvelever er vitamin A, D, K, B6, B12 og C.

Vitaminer kalvelever 2

Men kalvelever supplere også med store mængder af mineraler.

Så ved at spise kalvelever, så får man altså en fødevare indenbords der dækker store dele af dine behov.

Mineraler kalvelever

Tror langt de fleste slet ikke er klar over hvor sundt lever er.

Tror også at de fleste ikke bryder sig om lever i sin rene form, men mange kan helt sikker lide det som leverpostej.

Opskrift Keto leverpostej

Lad os komme til opskriften på en leverpostej på kalvelever med lavt indhold af kulhydrater og medium indhold af fedt.

Mængden af fedt kan man selv styre ved at tilsætte hakke flæst eller andet fedt (eks. bacon)

Keto leverpostej bagt kalvelever

Ingredienser og udstyr:

Du skal bruge en kødhakker, foodprocessor eller en “større” minihakker for at hakke leveren.

Jeg bruger denne Bosch minihakker, da den har en meget stor beholder på 8 dl. og derfor er perfekt til formålet (eller til hummus i store mængder)

gode gaveideer til hende - find den bedste gave til hende

Bosch MMR08R1 Minihakker

Yderligere skal du bruge en bageform: enten éngangs-form i folie eller en genbrugbar i metal eller porcelæn.

Ingredienser der skal bruges er:

500 gram kalvelever (gerne økologisk – men svært at få)

4 æg (helst økologiske)

2 spsk mandelmel (kan købes i eks. Netto og Bilka)

3 tsk salt (gerne mineralholdig salt)

2,5 dl fløde (en lille karton)

100 gram økologisk smør (eller alm. smør)

Friskkværnet peber efter temperament

4 fed hvidløg (hakket fint)

1 løg (hakket fint)

Man kan vælge krydderier efter smag og temperament eks. paprika, timian, allehånde, rosmarin

Hvis der skal mere fedt i leverpostejen og måske mere “lind” konsistens så kan man tilføje mere fedt og mindre lever.

Det er lidt et spørgsmål om at prøve sig frem. Det er meget svært at få den til at smage som Stryhns, men det er meget sundere.

ingredienser kalveleverpostej

Hvis du har en foodprocessor så kan du hakke alt indholdet på samme tid.

Hvis du har en mindre hakker, så skal du bruge en skål og hakke leveren i etaper.

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 170 grader.

Hak alle ingredienser sammen så du har en dej.

Smør formen med lidt smør eller olivenolie.

Hæld dejen i formen.

Lav et vandbad til formen.

Leverpostejen skal bage stående i vand.

Bag leverpostejen cirka 45 minutter.

Opbevar den lukket i køleskab.

Leverpostejen kan holde sig 7 dage i køleskab.

Der er cirka til 100 gram om dagen – hvis den skal holde en uge.

Du kan naturligvis også lave mindre portioner og fryse det ned.

vandbad til kalve levepostej keto carnivor

Her kan du se hvordan jeg klarer vandbadet til leverpostejen.

Lever er godt tilskud af D-vitamin om vinteren

Hvis man ser lidt på den kost vi igennem mange generation har spist i Danmark, så er det måske ikke et tilfælde at vi har taget leverpostej og sylte til os, specielt i vintermånederne.

Hvis man ser på den rå natur hvor dyr spiser hinanden, så vil man også ofte se at dyrene går efter de indre organer, før resten af dyret spises.

Det er en naturlig og nødvendig kilde til vitaminer og mineraler.

Hvis de spises sammen med mad med højt indhold af fedt, så kan vitaminerne gemmes i kroppens fedt og derfor holde til tider hvor man får knap så meget mad med vitaminer og mineraler.

Om sommeren får man eks. D-vitamin fra solens stråler og derfor behøver man ikke at indtage samme mængder igennem kosten som man gør om vinteren.

Kan man leve udelukkende af kød?

Flere og flere mennesker lever udelukkende af kød.

De fleste “carnivores” spiser økologisk kød for på den må at sikre sig nok vitaminer og mineraler.

Rigtig mange spiser også primært råt kød.

En kost der består udelukkende af råt kød kan være svær at holde, da det bliver ensformig og også rigtig svært socialt at holde.

Det betyder at man skal tage råt kød med sig når man skal spise hos venner og familie.

Hvis man udelukkende spiser råt kød, vil man nok også af mange, blive betragte som skør.

Men der findes samfund i verden som næsten udelukkende spiser kød og meget af det råt.

Nomadefolket i Mongliet spiser store mængder af kød, råt kød men indvolve og det hele, og masser af mælk.

nomadefolk der lever af kød

Så der er masser af eksempler på at man kan leve næsten udelukkende af kød.

Mange mener at okse, får og lam er bedst egnet for mennesker til en carnivor-kost.

Fra naturens side giver det måske også god mening, da det er dyr som et mennesker faktisk vil kunne fange til fods og slå ihjel.

Kunne dette indlæg bruges ?

Klik på stjerne for at give point.

Gennemsnit / 5. Antal stemmer:

Vi er kede af at du ikke synes om dette indlæg

Giv os en chance for at gøre det bedre.

Tilføj kommentar

Bedste anmeldelser