Inedit Damm – verdens bedste øl ?

Inedit Damm – verdens bedste øl ?

Er kort afstikker fra vinens verden og over til øllet.

Vandt denne øl i det årlige jule-bilkort-spil på jobbet og regnede egentlig med at det var en af de sædvanlige pilsnere fra Damm. Dog skal det siges, til forsvar, om det spanske bryggeri Damm at de faktisk er et af de få bryggerier i Spanien der, på trods af sin størrelse, faktisk  også laver andet end pilsner og som gerne vil forny sig lidt.

Har prøvet mange af deres øl igennem mine utallige besøg i Barcelona og sågar også alle (tror jeg) deres alkoholfrie varianter på Camp Nou.

Øllen minder en anelse om Hoegaarden, en anden af mine favoriter, og indeholder appelsinskal, lakrids og koriander (ligesom Hoegaarden) – dog uden at øllen på nogen måde har dominerende smag af nogle af disse tre ingredienser.

Øllen er oprindelig lavet sammen med Ferran Adria til restauranten El Bulli – så det er da et kvalitetstempel i sig selv.

Det er en lækker og forfriskende øl som er værd at prøve. Kan købes i Bilka blandet andet.

Point: 98

Inedit Damm

Inedit Damm – Den bedste øl længe

Her er smagnoterne fra Damms website (beklager manglende oversættelse):

High intensity and aromatic complexity. Its appearance is slightly cloudy. Fruity and floral to the nose, with a yeasty sensation and sweet spice reminiscences. Creamy, fresh texture, soft volume and delicately carbonic. Long aftertaste and pleasant memory.

This beer has a rich and highly adaptable bouquet. In other words, a unique personality: smooth yet complex.

Vær den første til at kommentere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *