Chateau Hanteillan 2010

Chateau Hanteillan 2010

Vin: Chateau Hanteillan 2010
Område: Bordeaux
Land: Frankrig
Drue: 
Alkohol: 14 %
Point: 90

Anmeldelse:

Elegant glas vin fra en god årgang i Bordeaux. Det er ikke så ofte at jeg drikker vin fra Bordeaux da kvaliteten er for svingende i det prisleje jeg normalt befinder mig i. Læste at Bordeaux årgang 2010 skulle være lige så god som 1982 årgangen og derfor tog jeg en tur igennem Kvicklys vinreoler for at se om der fandtes noget fra 2010 der kunne afprøves – og i et hjørne af reolen fandt jeg så denne vin til 120 kr.

Næsen er rigtig fin og frugtig. Smagen er simpel og elegant med behageligt niveau af garvesyre til min smag (og de fleste andre tror jeg) og afslutningen er ren og simpel. Et godt glas vin for sig selv og vil sikkert også passe til en del mad da den ikke er for let og ikke for dominerende.

Det er en vin der ikke kan stå ret længe og bør derfor drikkes med det samme. Alternativt bruges vin vakuum pumpe og stilles i køleskab.

Ekstra Bladet skriver: Frisk, røget solbærduft, fyldig med frisk, røget eftersmag. Point 88-90

Chateau Hanteillan 2010

Chateau Hanteillan 2010

 

“I would not expect a wine this balanced and good to show up at Costco for $12 but a whim buy paid off. Nice bright, cherry flavors and clean finish. Drink now or keep for a couple years.”

Link til producent:

http://www.chateau-hanteillan.com/wp/en