Cercius 2012

Cersius 2012

Vin: Cercius 2012
Område: Cotes du Rhone
Land: Frankrig
Drue: Grenache 85% og  Syrah 15%
Alkohol: 15 % alkohol
Point: 90

Anmeldelse:

Behagelig og fyldig rødvin med afdæmpet næse med hint af solbær og rom og smagen er koncentreret, fyldig og behagelig med ganske lidt garvesyre. Det er et godt glas vin som også sagtens kan drikkes uden mad – hvis man ikke er “erfaren” vindrikker så kan enkelte måske synes at der trods alt er lidt for meget garvesyre i vinen.

Som man kan se under billederne så skulle vinen efter sigende gå godt med julemaden og det kunne jeg også godt forestille mig var okay. Den gik ikke særligt godt med forloren hare så tvivler lidt om det trods alt vil blive et kæmpe hit til juleanden ?  Lad det være et eksperiment til næste jul hvor jeg vil prøve nogle forskellige vine sammen med en juleand.

 

Cercius 2012

Cercius 2012


Bagside af vin

Bagside af vin

 

Cercius 2012

Cercius 2012

 

 

Lånt fra vinsiderne.dk :

God, kraftig og overordentlig vellavet Rhône i den søde afdeling. Fremstillet af 85% Grenache og 15% Syrah.
Vinen er kraftig, koncentreret og sød, forekommer os faktisk for koncentreret og sød til at begynde med. Men med luftning og sammen med mad falder tingene på plads. Fin krydring og blide tanniner.
Så vidt vi husker, var vinen Nettos (eller Dansk Supermarked i det hele taget) bud på vinen til julemiddagen. Og det giver rigtig god mening. Madmæssigt skal vi over i den retning for at matche vinen bedst.

Link til vinmager:

http://www.michelgassier.com/en/home.html

Vær den første til at kommentere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *