fbpx

Black Friday guide forbered dig til Black Friday 2018

Black Friday guide – forbered dig til Black Friday 2018

Black Friday bliver større og større hvert år i Danmark og derfor vil vi gerne hjælpe med denne  guide.

Det kræver lidt forberedelse at få det optimale ud af Black Friday og derfor har vi samlet lidt information og tips i dette indlæg så du kan være forberedt på bedst mulig måde.

I 2016 er Black Friday fredag den 25. november.

Sådan forbereder du dig til Black Friday

Black Friday guide forbered dig til Black Friday 2016

Listen med tips til Black Friday

1. Det er altid bedst hvis du har udset dig nogle produkter på forhånd som du gerne vil købe billigere end normalt, så find ud af hvad det er præcis du vil gå efter.

2. Beslut om du vil deltage i Black Friday i en fysisk butik eller online. Online er du måske heldig ikke at være begrænset til en bestemt butik hvis varer skulle blive udsolgt.

3. Tilmeld dig nyhedsbrev hos forhandleren således at du ved om der er Black Friday eller ej.

4. Find forhandlerens Facebook side og følg med her også. Mange forhandlere bruger Facebook meget aktivt på Black Friday.

5. Køb dine julegaver på Black Friday. Prøv at få ønskelisterne ind fra venner og familie  så du er klar til at slå til.

6. Tjek priserne på de varer du er interesseret i hos forskellige leverandører for at være sikker på at du faktisk også sparer noget på et Black Friday tilbud.

7. Black Friday benyttes ofte til at sælge ting der er ved at udgå. Undersøg derfor om den model af vare du gerne vil købe nu også er den nyeste og den du faktisk gerne vil have.

8. Vær opmærksom på at mange butikker, både fysisk og online, har flere tilbud i løbet af dagen og at det derfor kan give mening at følge lidt med.

9. Vær også opmærksom på at Black Friday starter kl. 00.00 mange steder og derfor kan det betyde at du skal være sent oppe for at få den vare du kigger efter.

Liste med interessante Black Friday forhandlere

Her er nogle af de butikker der kan være interessante at følge:

Coolshop : Hifi, Elektronik, Spil og gadgets

Sport Master : Sportstøj or sportsartikler

Wupti: Elektronik og hvidevarer

Coolstuff : De fedeste gadgets og gode opfindelser

Bog & Ide: bøger og kontorartikler

Stylepit : Modetøj fra de mest kendte mærker

Vi nævner netop disse butikker da de er meget aktive online med mange spændende kampagner.

Black Friday guide - forbered dig til Black Friday 2016

Hvornår er der Black Friday ?

Her er datoerne for Black Friday de kommende år.

2016 – fredag d. 25. November 2016
2017 – fredag d. 24. November 2017
2018 – fredag d. 23. November 2018
2019 – fredag d. 29. November 2019

Køb julegaverne på Black Friday

Black Friday er en rigtig god mulighed for at få rabat på dine julegaver. Hvis du er lidt forberedt og har fået alle de ønskelister du skal bruge samlet ind før Black Friday så har du mulighed for at spare en god portion penge på Black Friday.

Det er svært at sige hvad man præcis kan spare men vi har observeret at der generelt gives i omegnen af 20% rabat på standard varer og så er der ofte en større procents besparelse på enkelte varer for ligesom at lokke kunderne ind i butikken.

Hvis du er heldig så er dine julegaver blandt de aller bedste tilbud på Black Friday. Vi har dog generelt observeret at de tilbud med meget store besparelse ofte er varer som normalt ikke rigtig kan sælges og derfor bruges som blikfang, men det kan jo netop også skyldes at det egentlig er en af de årsager til at man har “opfundet” black friday.

Black Friday guide forbered dig til Black Friday 2016

Hvorfor holder vi Black Friday ?

Black Friday er opstået i USA og er i dag gået hen og blevet verdens største udsalgsdag og det er blevet en dag som butikkerne bakker op omkring, måske mere af frygt for at miste kunder end egentlig interesse.

Black Friday ligger altid placeret dagen efter Thanksgiving og dagen skal markere starten på julen og dermed også starten på julesalget.
Det kan godt se ud dom om at dagen faktisk er blevet så stor at den tager toppen af butikkernes julehandel og derfor er der sikkert også mange butikker der blot følger med på “moden” og giver en symbolsk rabat til Black Friday uden at gøre et større nummer ud af det.

Og det er da også ærgerligt at en tradition fra USA relateret til Thanks Giving skal placere en dag med store rabatter så tæt op af julehandlen. Forståeligt at mange butikker ikke synes om dette. Der er rigtig mange butikker der har mere end 50% af deres omsætning i julemånederne og derfor kan Black Friday være et dyrt fænomen for nogle.

FIND JULEGAVEØNSKER HER OG KØB DEM BILLIGT PÅ BLACK FRIDAY

Alternativer til Black Friday

Tror langt de fleste butikker godt kunne ønske sig alternativer til Black Friday som var placeret på andre tider af året.

For elektronik butikkerne findes Cyber Monday men den er ikke placeret mere hensigtsmæssigt da det er mandag efter Black Friday. Så i år er Cyber Monday placeret mandag den 28. november.

Vi har i de senere år oplevet at Cyber Monday virkelig handler om at få solgt varer der udgår og andet skrammel man har til over på lager, og at de “gode” varer bliver solgt (og udsolgt) på Black Friday.

Hvad med en Green Monday for at indlede foråret ? Eller en Yellow Tuesday for at markere starten på sommer ? Brown Thursday for at markere starten på efteråret ?

Black Friday guide forbered dig til Black Friday 2016

Black Friday er også dagen hvor kunderne klager helt vildt

Hvis der er kø-tilbud så er der altid folk der bliver skuffede. Når der er Online kø-tilbud så er der MANGE der bliver skuffede. Black Friday sidste år tog nye højder og rigtig mange forbrugere fulgte med i kampen om de gode tilbud.

De forhandlere der formåede at hype Black Friday mest endte med at få for meget opmærksomhed og noget der lignede for få varer. Enkelte butikker fik deres hjemmesider presset så meget af trafik at det gav dem problemer da kunderne blev “smidt af” da de forsøgte at handle de ønskede varer.

Vi kunne sidste år se at rigtig mange online butikker oplevede en sand “shit storm” på deres sociale medier fra utilfredse kunder. Tror de fleste butikker der markedsføre Black Friday massivt skal være forberedte på bagsiden af medaljen også og have beredskab klar til at svare på de mange henvendelser.

Black Friday kan gå hen at blive en dag der kan skade ens brand og omdømme – og det er jo rigtig træls op til julehandlen !

KØB JULEGAVER TIL HAM PÅ BLACK FRIDAY

Black Friday – en længe ventet udsalgsbegivenhed ?

En af årsagerne til at Black Friday er blevet så populært er måske at butikkerne selv har været med at “udvande” de andre typiske udslag såsom sommerudsalg eller januarudsalg. Danskerne kan faktisk godt lide udsalgsbegivenheder men når udsalg pludselig bliver noget der strækker sig over flere måneder så er det knap så attraktivt.

Sommerudsalg varer jo efterhånden fra den første sol i slutningen af april til september. Januar udsalg starter i december og fortsætter hele februar.

Jeg forestiller mig at butikkerne i DK gerne så at man kom tilbage til tidligere tiders “magiske” januar udsalg.

Der er også gået inflation i butikkers fødselsdage hvor, specielt supermarkeder, holder fødselsdag flere gange om året og disse fænomener er også med til at udvande udsalgsbegivenhederne og styrke Black Friday.

Vi runder hermed vores lille guide af og håber at du et klar til årets største udsalgsdag. Hvis der er noget vi har glemt så er du velkommen til at efterlade en kommentar og så vil vi tilføje relevante informationer til dette indlæg.

Black Friday guide forbered dig til Black Friday 2016

Facts om Black Friday

Sidste år var det 17 procent af  den danske befolkningen der handlede på Black Friday og og i år forventes det tal at stige til over 25 %

15 procent af kvinder har tænkt sig at handle julegaver på Black Friday og hos mændene er det 5 %.

Sidste år blev der på Black Friday 27. november omsat for 2 milliarder via dankort betalinger.

1 ud af 20 danskere ved ikke hvad Black Friday er

4 ud af 10 mener at Black Friday er for kommercielt og gider ikke deltage. Mænd synes i højere grad end kvinder at det er kommercielt.

KØB DINE JULEGAVER TIL HENDE PÅ BLACK FRIDAY

 

Kunne dette indlæg bruges ?

Klik på stjerne for at give point

Gennemsnit / 5. Antal stemmer:

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Dette indlæg har 2 kommentarer
  1. […] din flyverdragt på Black Friday og spar mange […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *