Aalto PS 2006 – Bodegas Aalto

Aalto PS 2006 – Bodegas Aalto

Vin: Aalto PS 2006
Område: Ribera del Duero
Land: Spanien
Drue: Tempranillo
Alkohol: 15 % alkohol
Point: 93

Anmeldelse:

Lækker vin i Aalto familien. Er den bedre end almindelig Aalto ? Prisen på en Aalto PS flaske ligger altid over 500 kr – nok nærmere 600 kr.

Havde denne vin med i kufferten på sidste år ferie.

Aalto PS 2006 har ligget længe i vinskabet og jeg synes at den burde passe glimrende til sommerferien sydpå, på terrassen om aftenen.

Har tidligere anmeldt Aalto vine med begejstring og gode point og denne gang er da heller ingen undtagelse. Det er en utrolig lækker vin.

Synes dog at den minder meget om en “almindelig” Aalto og derfor vil jeg nok gå efter 3 flasker almidelig Aalto til nogenlunde samme samlet pris som en enkelt flaske PS.

Duften var lækker og meget karakteristisk for “Ribera del Duero” tilsat masser af solbær og kirsebær – meget lækkert duft. Smagen var frugtig, sød, krydret og rund med noter af lidt røg og lille anelse kaffe.

Havde håbet at dette ville blive det bedste glas vin jeg nogensinde ville have fået – men er kommet forbi andre vine der er på samme niveau. Savnede lidt “kant” i smagen og eftersmag for at det kan blive til absolut topkarakter.

Dette er en vin der vin gå fint til det meste mad. Til en lækker steak kommer den i hvert fald til sit rette. Der er ikke megen garvesyre og kvaliteten af vinen gør at er behagelig at drikke til det meste mad.

 

Aalto PS 2006 - Bodegas Aalto

Aalto PS 2006 – Bodegas Aalto

 

Aalto PS 2006 – Bodegas Aalto

Lidt ord på engelsk:

“The opaque purple 2006 Aalto offers up a brooding bouquet of wood smoke, graphite, espresso, leather, blueberry, and blackberry liqueur. This leads to a full-bodied, dense, layered, extracted wine with loads of fruit and the structure to match. Impeccably balanced and exceptionally long in the finish, this large-scaled effort will benefit from 5-7 years of additional cellaring and provide a drinking window extending from 2016 to 2036. Bodegas y Vinedos Aalto is the estate of the renowned Mariano Garcia, former winemaker at Vega Sicilia.”

Aalto PS 2011 kan købes til fornuftige priser her:

https://www.vinissimus.com/en/vinos/tinto/detalle_vino.html?id_vino=aalps11

 

AALTO PS 2006 – BODEGAS AALTO

AALTO PS 2006 – BODEGAS AALTO

Vær den første til at kommentere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *