2015 blev Barcas år

2015 blev Barcas år

2015 blev Barcas år

Året 2015 startede så skævt som det næsten kunne med et nederlag til Real Sociadad og en masse uroligheder i pressen omkring Messi og Luis Enrique. De fleste husker nok at Messi fik lov at starte på bænken efter sin juleferie og det blev straffet af Real Sociedad.

Men et eller andet gjorde det ved Messi. Stridsøksen blev lagt. Cristiano Ronaldo meldte ud at han gik efter titlen som verdens bedste fodboldspiller for 4. gang og det så ikke ud til at Messi ville lade dette ske. Tag ikke fejl af Messi når det kommer til ønsket om at være og blive legendarisk, han vil slå alle rekorder og lade dem stå så længe som muligt.

Med en sulten Messi begyndte tingene at tage fart og lige så langsomt blev mesterskabet, copa del rey og Champions League spillet i hus. Sæsonen 2014/2015 endte fantastisk.

Xavi tog sin sidste tørn og sikrede at Barca havde en stabil midtbane når der var skader.

2015 blev Barcas år

Da sæsonen 2015/2016 gik igang havde Pedro hjulpet med at sikre endnu en europæisk supercup før han forlod bænkpladsen til Barcelona til fordel for en bænkplads i Chelsea. Xavi stoppede i Barcelona. Og FIFA transferstraf synes nu at ramme Barcelona meget hårdt. Den spanske supercup kom ikke i hus og dermed missede Barca chancen for at vinde 6 pokaler indenfor samme år.

Det virkede som om at efteråret 2015 bare blev ren overlevelse og hvis man kunne hænge på i toppen af La Liga efter formstærke Real Madrid og Atletico Madrid så ville det være fint. Og idag ved vi at det må blev nået. Takket være en Iniesta der har fundet sin “anden ungdom”, en kæmpende Rakitic, En suveræn skarp Suaraz, en Neymar i karakter og med mål i støvlerne, en Busquest der viser stor klasse og ansvar, en Bravo på målet der gør det fortrineligt, en Pique der er vågnet lidt igen så har Barca spillet et flot efterår og kan nu se frem til et spændende 2016 hvor man igen er med i alle turneringer – og ikke mindst hvor FIFAs transferstraf bliver ophævet således at Vidal og Turan kan spille – men også så der kan hentes forstærkninger til truppen. Spillere som Samper, Gumbau, Munir og Sandro har vist sig at være for “lette” og jeg tvivler på om nogen af dem nogensinde får udløst det potentialle de har og måtte have haft ?

Tak for et lækkert 2015 ! Det var smukt.

 

2015 blev Barcas år

 

Skal vi spå lidt om 2016 ?

Jeg gætter på, ligesom SPORT, at én af disse 3 spillere kommer til Barca til Januar:

30-12-2015 09-59-14

Jeg gætter på at Barcas spilletrøje med de horisontale striber bliver “legendarisk” ved at blive det første hold til at vinde Champions League 2 gange i træk.

Det bliver spændende at se hvem der forlader Barca til sommer ? Ter Stegen kunne være et godt bud. Hvor bliver Guardiola træner ? Hvem kan Guardiola lokke med ? Messi ?

Bliver Neymar og Messi træt af spansk skattevæsen m.m. der konstant forfølger dem ?

….lad os se…godt nytår !

Vær den første til at kommentere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *