Opskrift verdens bedste boller

Opskrift verdens bedste boller

Vil du gerne bage verdens bedste boller ?

Ønsker du luftige og lette teboller ?

Efter god succes med “Verdens bedste brød” opskriften fra Politiken så fik jeg også mod på at lære at bage verdens bedste boller

– tror jeg har fundet opskriften…

Er træt af at prøve at bage nogle gode luftig boller til børnenes fødselsdag ?

Er du træt af at ende med at få nogle tunge “betonboller” ?

Så er her opskriften på Danmarks bedste boller du skal følge:

Opskrift verdens bedste boller

Du skal bruge følgende ingredienser til verdens bedste boller:

2.5 dl Vand
1 Æg
50 gram gær
50 gram smør
50 gram Sukker
1 knivspids salt
500 gram almindelig hvedemel (økologisk ølands hvedemel)

SÅDAN LAVER DU VERDENS BEDSTE BOLLER:

Du skal bruge en stor skål og en lille skål (stor kop)

Hæld lunkent vand, gær og æg i den store skål og rør det sammen.

Smelt smørret i den lille skål (stor kop) i micro ovnen i nogle få sekunder og bland derefter sukker og salt i smørret.

Jeg gør dette fordi jeg synes dejen bliver bedst hvis sukker opløses lidt i smørret før det blandes med dejen.

Tag et kop mel og hæld i den store skål sammen med blandingen af smør, sukker og salt og rør det derefter sammen.

Hæld resten af melet i den store skål.

Så æltes (eller røres i maskine) der på livet løs, put mel i hvis den virker tynd, i røremaskine skal den gerne køre ca. 20 min. men mindre kan også gøre det.

VIGTIGT: Dejen skal være let blød, og hænge i fingerne. Dyp fingerne i mel og så skal den slippe.

Når dejen er æltet færdig ligges den til hævning i 20 min. i en klump med viskestykke over.

Når dejen har hævet så ruller den til en lang pølse (put mel på bordet) og skæres ud i 12 stykker og disse 12 stykker formes til boller.(fold dejen ind under så der dannes en bund og overfladen bliver glat)

Lad de formede boller hæve igen i 20 min. med viskestykke over.

Bollerne pensles FORSIGTIGT (eller med hånden) i kold vand over det hele ned af siderne også.

Bollerne Bages 15 – 20 min ved 180 grader i varmluft eller ved 200 grader i almindelig ovn. Jeg bruger normalt IKKE varmluft til boller.

Sådan ! så har du verdens bedste boller.

Vær opmærksom på at disse boller er til den søde side så er bedste egnet til fødselsdag eller andre “eftermiddags-arrangementer”.

 

Verdens bedste boller skal hæve 40 minutter

Her er opskriften til dem der gerne vil printe:

 

Opskrift verdens bedste boller
Recipe Type: Bageopskrift Verdens bedste boller
Cuisine: Boller
Author: Dennis
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 40 mins
Verdens nemmeste boller og bedste boller. Troede aldrig jeg skulle kunne lave så gode boller.
Ingredients
  • 2.5 dl Vand
  • 1 Æg
  • 50 gram gær
  • 50 gram smør
  • 50 gram Sukker
  • 1 knivspids salt
  • 500 gram almindelig hvedemel
Instructions
  1. Du skal bruge en stor skål og en lille skål (stor kop)
  2. Hæld lunkent vand, gær og æg i den store skål og rør det sammen.
  3. Smelt smørret i den lille skål (stor kop) i micro ovnen i nogle få sekunder og bland derefter sukker og salt i smørret.
  4. Jeg gør dette fordi jeg synes dejen bliver bedst hvis sukker opløses lidt i smørret før det blandes med dejen.
  5. Tag et kop mel og hæld i den store skål sammen med blandingen af smør, sukker og salt og rør det derefter sammen.
  6. Hæld resten af melet i den store skål.
  7. Så æltes (eller røres i maskine) der på livet løs, put mel i hvis den virker tynd, i røremaskine skal den gerne køre ca. 20 min. men mindre kan også gøre det.
  8. VIGTIGT: Dejen skal være let blød, og hænge i fingerne. Dyp fingerne i mel og så skal den slippe.
  9. Når dejen er æltet færdig ligges den til hævning i 20 min. i en klump med viskestykke over.
  10. Når dejen har hævet så ruller den til en lang pølse (put mel på bordet) og skæres ud i 12 stykker og disse 12 stykker formes til boller.(fold dejen ind under så der dannes en bund og overfladen bliver glat)
  11. Lad de formede boller hæve igen i 20 min. med viskestykke over.
  12. Bollerne pensles FORSIGTIGT (eller med hånden) i kold vand over det hele ned af siderne også.
  13. Bollerne Bages 15 – 20 min ved 180 grader i varmluft eller ved 200 grader i almindelig ovn. Jeg bruger normalt IKKE varmluft til boller.

Brioche burger boller som variation ?

Jeg vil mene at disse verdens bedste boller har potentiale som en slags Brioche burger bolle.

Eller som en burgerbolle man kender fra Shake Shack i USA.

Brug samme opskrift og tilsæt en stk. salt også således at bollen er knap så sød og så har du rigtig gode burgerboller.

Drys burgerbollen med sesam.

Lav eventuelt en bageform af pap og sølvpapir så den nederste del af bollen bliver jævn og burgeragtig.

God fornøjelse med verdens bedste boller ! 

This Article Has 3 Comments
  1. […] LÆS HER HVIS DU VIL LAVE VERDENS BEDSTE BOLLER […]

  2. […] LÆS VORES INDLÆG OM VERDENS BEDSTE BOLLER […]

  3. […] har lånt det meste af opskriften fra Morefews og derfor tak for […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *