Opskrift chili con carne – Danmarks bedste

Opskrift chili con carne – verdens bedste !

Er dette den bedste opskrift chili con carne ?

Kan man lave brødrene price chili con carne ?

Med inspiration fra Gastromand, Heston Blumental, Brd. Price og mange andre har jeg brygget min egen opskrift sammen til mit forslag til verdens bedste chili con carne.

Først og fremmest synes jeg at en chili con carne skal have trævlet oksekød !

Chili con carne skal ikke laves med almindelig hakket oksekød (oksefars) da det efter min smag gør chili con carne mere rå og rustik og samtidigt giver det også en bedre kvalitet.

Opskrift chili con carne

Opskrift chili con carne

Jeg er én af dem der mener at der skal bønner i en chili con carne dog skal der ikke være overdrevet mængde.

Og til sidst er jeg tilhænger af røg og sødme, så bourbon, røget paprika, brun farin, øl og chokolade er en fast ingrediens i min opskrift chili con carne.

Fremgangsmåden har jeg forsøg at holde så simpel som mulig samtidig med at der dog skal  arbejdes med enkelte detaljer.

Den hurtige forklaring: Lav en chilismør som skal bruges til aller sidst før retten serveres til at sætte prikken over iét.

Brun kødet chiliblandingen og kom “fyldet” i undtagen bønner som først skal i til sidst.

Lad det koge til kødet er mørt nok (1,5 time i trykkoger). Rund af med chilismør og fint revet chokolade. Server med ris og tilbehør.

Her i huset bruger vi en trykkoger til chili con carne – det sparer tid og giver god smag !

En trykkoger er generelt uundværlig i et køkken !

Opskrift chili con carne :

Chile blanding:

2 tsk. tørret chili

2 tsk. sød paprika

2 tsk. røget paprika

2 tsk. Spidskommen

1/2 tsk. kanel

1 tsk. salt

1 tsk. Oregano

Chilismør:

125 gram smør (halv pakke)

Hakkede friske chilier – gerne forskellige slags

1/2 tsk spidskommen

Chili con carne:

1 kg okseklump (eller andet lignende oksekød)

3 gulerødder

3 store løg

6 fed hvidløg

1 lille dåse tomatpure

1 dl. bourbon whiskey

2 dl. vand (eller så det passer til mængde af kød)

2 dl. Mørk øl

1 dåse hakkede økologiske tomater

1 dåse bønner

1 rød peber

1 spsk. ketchup

2 spsk brun farin

5 x 5 cm mørk chokolade

Tilbehør:

18% Creme fraiche

1 skål friskt hakket koriander

1 skål friskt hakket chili

1 skål revet cheddar ost

1 skål hakket purløg

Lækkert blødt brød (evt. verdens bedste brød)

 

En god trykkoger gør livet nemmere, sparer tid og giver smag.

Hvis du vælger at investere i en trykkoger så findes der mange forskellige prisklasser.

Men lad være med at gå for meget på kompromis med pris og kvalitet. En god trykkoger holder for evigt og giver en større trykhed omkring sikkerheden.

Vi har en trykkoger på 6,5 liter men de kan også fås mindre – men vær opmærksom på at man ofte kan lave retter der kræver meget plads som udgangspunkt og at en trykkoger helst ikke skal fyldes mere en 2/3 op med fyld og halvt op med væske.

Opskrift chili con carne lavet med trykkoger

 

Opskrift chili con carne : Video

Videoer med inspiration til at lave chili con carne – der findes SÅ mange variationer og du kan sagtens finde din helt egen opskrift

This Article Has 1 Comment
  1. […] LÆS VORES INDLÆG OM DEN BEDSTE CHILI CON CARNE […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *