Verdens bedste brød : Øl-variation af verdens bedste brød

Verdens bedste brød : Øl-variation af verdens bedste brød

Vil du lære at lave verdens bedste brød med øl ?

Savne du en god ølbrød opskrift ?

Jeg har eksperimenteret før med det såkaldte “verdens bedste brød” og fundet frem til denne glimrende version som minder mere om rugbrød.

Synes det er glimrende brød til en gang tapas men enten rødvin eller øl.

Før du starter skal du sikre dig at du har en gryde, sauter pande eller stegeso der kan tåle 250 grader og at du har 24 timer til brødet skal bruges 🙂
Man kan ikke haste dette brød.

Ingredienser til verdens bedste brød:

2 dl Guinness øl (eller anden mørk øl)
1 dl vand
1 spsk normal lagereddike eller anden æbleeddike
5 – 10 gram gær  (synes 10 er bedst)

Lunken øl og vand blandes med gær.

300 gram hvedemel (find god økologisk mel)
50 gram skårne rugkærner
50 gram rugmel
1-2 tsk salt (efter temperament – synes der skal 2 tsk. til denne version af brødet)

Mel, salt og væske røres sammen i stor skål i 30 sekunder så det hele er blandet godt sammen.

Tildæk skål med plastfolie og lad det hæve 18 – 24 timer.

Tag dejen ud efter hævning og vend det et par gange i lidt mel på bordet og lad det efterfølgende hæve 2 timer mere.

Varm ovnen op til 250 grader og sæt en gryde, stegeso eller lignende ind i ovnen 30 minutter før brødet skal bages.

Således at gryden er brandvarm når dejen skal i gryden.

Hæld dejen over i den varme gryde (den brænder ikke på) og sæt låg på og giv først dejen 30 minutter i ovnen med låg.

Derefter 15 minutter uden låg hvor temperaturen sættes ned til 200 grader.

Lad brødet hvile en times tid efter bagning.

På billederne ses en lys og mørk version.

Brødet der passer ovennævnte opskrift er det brødet i glas stegesoen på første billede i ovnen og brødet til højre på det andet billedet.

Verdens bedste brød : Øl-variation af verdens bedste brød

Verdens bedste brød : Øl-variation af verdens bedste brød

 

Hvis du bare vil lave et almindeligt “verdens bedste brød” så er dette ingredienserne:

Ingredienser til almindeligt verdens bedste brød:

3 dl vand
5 – 10 gram gær  (synes 10 er bedst)
400 gram hvedemel
1 tsk salt

LÆS HER HVIS DU VIL LAVE VERDENS BEDSTE BOLLER

Udstyr til verdens bedste brød:

Enten kan man bruge en stegeso (mest praktisk hvis den har “låg” og “håndtag” som nedenstående  – uden dette er den svær at håndtere da temperatur er meget høj)

Verdens bedste brød : Øl-variation af verdens bedste brød

 

Alternativet er en støbejerns gryde som jeg egentlig tror at brød oprindelig var tiltænkt at blive bagt i:

 

Verdens bedste brød : Øl-variation af verdens bedste brød gryde

 

 

This Article Has 2 Comments
  1. […] Lækkert blødt brød (evt. verdens bedste brød) […]

  2. […] god succes med “Verdens bedste brød” opskriften fra Politiken så fik jeg også mod på at lære at bage verdens bedste boller […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *