Muslinger sommer thai style

Muslinger sommer thai style

Muslinger sommer thai style

Hvis du vil lave nogle lækre muslinger hen over sommeren så er her en simpel opskrift til dig.

Opskrift på thai muslinger:

1 kg muslinger (dem fra Bilka i pakke er glimrende)

1/4 liter fløde

1 glas øl

1 pakke bacon

4 fed hvidløg

1 rødløg

1 løg

1 forårsløg

1 pot med persille

2 røde chilier

1 dusk koriander

1 lille klump ingefær (hvis det skal være meget asiatisk)

25 gram smør og lidt olivenolie

2 flutes eller baguettes

Fremgangsmåde:

Lav en “bund” med masser af smag.

Tag en stor gryde med tyk bund. Gryden skal kunne indeholde alle dine muslinger.

Sæt varmen over middel og smelt smør med lidt olivenolie,steg bacon skåret i 2 cm skiver (så de passer ind i en musling) indtil det har fået lidt farve.

Tilsæt 3 fed hakkede hvidløg (husk at varmen ikke må være for høj da det ikke må brænde på) og tilsæt 1 fint hakket rødløg og et fint hakket normalt løg.

Giv det hele lidt peber. Der er indtil nu salt nok i bacon. Steg det hele i nogle minutter.

(Tilsæt fint hakket ingefær nu hvis du ønsker udpræget thai smag – men er også lækkert uden)

Når det hele er blevet lidt gylden i farven så tilsættes 1/4 liter fløde.

Lad det hele koge sammen i 2 minutter mens du rører lidt rundt.

Sluk derefter for varmen og lad det hele stå i 15 minutter.

Hold en lille pause

Rens muslinger og smid dem væk der er gået i stykker eller ikke lukker sig hvis du trækker i dem eller slår på dem.

Nu skal gryden gøres klar til at dampe muslingerne.

Bring indholdet i kog igen og tilsæt 1 stort glas øl. Når alt koger godt så tilsættes muslingerne.

Retten er færdig når alle muslingerne har åbnet sig. En gryde med glaslåg er bedst til at lave muslinger med da man så ikke lukket dampen ud når man tjekker.

Lad være med at dampe for længe..når muslingerne er åbne så ER retten færdig.

Server muslinger på stor dyb tallerken. Tag først muslingerne over med hulske og derefter “suppen” ud over muslingerne.

Drys tallerken med masser af hakket persille.

Lav en skål med koriander og en skål med hakket chilier – så kan gæsterne selv drysse det på. Mange kan ikke lide hverken chili eller koriander.

Server med gaffel og ske (til suppen)…lunt brød. OG SPIS MED FINGERNE.

Husk en skål på bordet til tomme skaller.

..og gerne en frisk fugtig klud til alle til at tørre fingrene.

muslinger thai style

Be the first to comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *