Hvordan laver man selv fondant ? Og smager det så bedre ?

Hvordan laver man fondant ?

Undrer du dig over hvordan man selv laver fondant til kager ?

Og har du mod på at prøve at lave din fondant selv ?

Vi har den perfekte opskrift på fondant lavet på skumfiduser.

Den første opskrift er:

Hvordan laver man fondant

Hvilke ingredienser skal du bruge til din fondant?

10 stk. store hvide skumfiduser

1 spsk. rapsolie

1 spsk. vand

180 g flormelis (kan variere lidt)

Frugtfarve (hvis din fondant skal have farve) ELLER pastafarver som ikke gør fondant så klistret.

Sådan laver du din fondant:

Hæld dine skumfiduser i en skål og bland dem med vand og rapsolie.

Du kan med fordel klippe dine skumfiduser i mindre stykker så de smelter bedre.

Så skal skumfiduserne i mikroovnen.

Hvis du ikke har en mikroovn så kan man også smelte skumfiduser ved hjælp af vandbad.

Vær klar til at røre rundt undervejs.

Giv skumfiduserne 20 sekunder ad gangen og rør rundt.

Skumfiduserne skal have cirka 1 minut i alt.

Tilsæt derefter list flormelis og rør rundt.

Tilsæt mere og mere flormelis indtil alt er brugt.

Du skal have en fornemmelse af at massen kan æltes til en fast konsistens.

Hæld massen ud på bordet og ælt indtil din fondant er klar.

Hav lidt flormelis klar til at tilføje hvis massen stadig føles tynd.

Hvis din fondant skal have farve så er det nu at du skal tilsætte frugtfarven.

Nu ved du hvordan man laver fondant 🙂

Alternative opskrifter på fondant

Hvis du er i en situation hvor du ikke kan skaffe skum-fiduser, så kan man også lave fondant med husblas.

Du skal bruge:

2 blade af husblas

3 spsk vand

1 spsk smør

300 g. flormelis

Be the first to comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *