Frost lagkage med Anna og Elsa – Hvordan laver man den ?

Frost lagkage med Anna og Elsa – Hvordan laver man den ?

Min kone lavede denne fine frost lagkage med Anna og Elsa til vores datters 5 års fødselsdag.

En del har specielt spurgt til hvordan man laver billedet på kagen og det er nu ganske simpelt da det blot er spiseligt papir man bestiller på nettet.

Papiret kan købes her (KLIK)

Herunder gode råd og tips til hvordan lagkagen skal laves:

Frost lagkage med Anna og Elsa

Frost lagkage med Anna og Elsa

Frost lagkage med Anna og Elsa

Frost lagkage med Anna og Elsa - Hvordan laver man den ?

Følgende skal bruges til at lave en Frost lagkage med Anna og Elsa:

Opskrift og ingredienser på en god lagkage med flødeskum (se opskrift længere ned på klassisk lagkage)

Blå frugtfarve (eller tilsvarende) som blandes i flødeskum

Sprøjtepose og tyller

Frost lagkage med Anna og Elsa

Spiselig papir (sukkerbilleder) til pynt

Kagelys

Det er ganske nemt at bruge det spiselige papir.

Sådan gør du:

1. Tag det spiselige papir forsigtigt ud af indpakningen. Noget af vores papir er fastgjort på et beskyttende folie, hvilket i så fald løsnes nænsomt.

2. Placer papiret direkte på din kage. Er der tale om en mere tør overflade som lagkagebund, fondant eller marcipan skal denne pensles med en smule vand eller spiseligt lim, der hvor billedet skal placeres. Herefter pensles desuden med lidt vand eller spiseligt lim på bagsiden af motivet, hvorefter det straks lægges på det penslede område.

3. Pynt kagen færdig og server. Ved mere tørre overflader skal kagen stå i mindst 20 minutter før servering, så sukkerpapiret får tid til at “smelte” og gå i ét med kagen.

Opskrift på klassisk lagkage til din Elsa kage

Ingredienser:

Lagkagebunde

Jordbærmousse:
350 g jordbær (gerne fra frost, optøede)
4½ blade husblas
1 dl vand
1 dl sukker
2½ dl piskefløde

Vaniljecreme:
5 dl Sødmælk
1 vaniljestang
70 g sukker
40 g maizena
6 æggeblommer

Pynt:
1/2 til hel liter piskefløde (som skal have noget farve alt efter tema man har valgt)
Evt. fondant til lagkagens top så sukkerpapir er nemmere at arbejde med. Men ikke nødvendigt. Jeg bryder mig ikke om fondant.

Sådan laver du lagkagen til din Elsa kage:

Vaniljecreme:

Kog 4 dl. af mælken op i en lille gryde. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret med en kniv, så kornene skilles ad.
Pisk vaniljesukker, maizena og den resterende mælk grundigt sammen med en håndmikser. Tilsæt blommerne og pisk igen massen grundigt sammen.
Når mælken koger kommes vaniljeblandingen direkte op i gryden, pisk grundigt til cremen begynder at blive tyk.
Hæld straks cremen op i en ren beholder, læg et stykke husholdningsfilm direkte oven på vaniljecremen.
Afkøl cremen i køleskab – minimum 2 timer eller til næste dag. Den er nu klar til at blive brugt til lagkagen.

Jordbærmousse:

Blend jordbærrene grundigt i en blender.
Læg husblassen i blød i en skål, med ca ½ liter koldt vand i min. 10 minutter.
Kog vand og sukker sammen til en sukkerlage i en lille gryde, og tag gryden af varmen.
Vrid husblassen for vand og rør den grundigt ud i sukkerlagen. Lad husblasblandingen køle lidt af, og rør den derefter i de fint blended jordbær. Lad det nu køle helt af.
Pisk fløden til en stiv skum. Vend nu jordbærpureen i flødeskummet. Jordmærmoussen er nu klar til at blive brugt i lagkagen.

Lagkagen:

Placer en lagkagebund på det fad du ønsker at servere kagen på.
Fordel vaniljecremen ud over lagkagebunden.
Placer den næste lagkagebund oven på cremen og giv et let tryk på kagen, så den står lige.
Brug paletkniven til at fjerne overskedende creme og rette siderne op.
Fordel nu jordbærmoussen på lagkagebund nummer to.
Placer den sidste bund på kagen, giv igen et let tryk, kagen skulle gerne være plan nu.
Brug igen paletkniven til at jævne kanterne af med.

Be the first to comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *